Badminton Vereniging Almere

Alex Vlaar, pupil van de week!

Deze week met de wedstrijd van Dekker Almere tegen Van Zijderveld komend weekend voor de boeg, is Alex Vlaar de pupil van de week. Alex Vlaar is één van onze toptalenten en in feite een exponent van onze jeugdopleiding.

Hallo Alex! Wil je jezelf eens voorstellen aan het publiek?

Ik ben Alex, ben 13 jaar. Ik speel nu ongeveer drie jaar badminton en heb daarvoor op voetbal gezeten en aan karate gedaan. Met karate heb ik zelfs een toernooitje gewonnen. Door mijn ouders (Emmy en Chris) ging ik een keer mee naar de badmintonhal. Ik vond badmintonnen toen ook erg leuk en het ging bij mij ook nog gemakkelijk. Ik had eigenlijk nog nooit gebadmintonned en kreeg privé les van YunYong Wu. Ik heb veel van hem geleerd. Toen ik direct na een paar maanden meeging naar een toernooitje won ik de single.

Mijn lievelings-

kleur blauw.
eten pizza’s.
muziek R&B.
dier goudvissen.
film films van Steven Seagal.
kleding mijn Yonex spullen
tv-programma MTV
sport badminton.
vakantieland mijn vakantie land is Bulgarije, daar wonen de ouders van mijn moeder en daar gaan we één keer per jaar heen.

Hoe lang speel je al badminton en hoeveel en waar train je?

Ik speel pas drie jaar badminton. En ik train op maandag en dinsdag (elk twee uur) bij de Academy in Amstelveen bij Robbie Kneefel.
Op woensdag train ik op Papendal bij de Nationale Junioren Selectie.
Op donderdag train ik op de club bij de senioren.
Op vrijdag train ik bij de badmintonschool Almere.
De weekenden heb ik competitie of speel een toernooi.

Waarom investeer je zoveel tijd in badminton: wat is je uiteindelijke doel?

Ik vind badminton echt leuk en merk dat ik nog steeds beter wordt. Ook sinds ik dit jaar bij de senioren speel heb ik elke training weer een nieuwe uitdaging tegen deze soms slimme spelers. Ik wil ook straks intern op papendal trainen en dan ook voor Nederland uitkomen op de internationale senioren toernooien. Mijn uiteindelijk doel is meedoen met WK’s en EK’s en natuurlijk absoluut de Olympische Spelen.

Wat is je favoriete spel onderdeel en waarom?

Ik vind alle onderdelen wel leuk, maar de single vind ik dan het leukst omdat ik het helemaal zelf moet doen. Maar met een goede mix of dubbelpartner is ook gaaf.

Wat is tot nu toe je mooiste overwinning in het badminton?

Vooral vorig jaar heb ik veel belangrijke overwinningen gehaald. Veel finales gespeeld en gewonnen op de Junior Masters. Ik ben Nederlands Junioren kampioen in de herendubbel, maar mijn tweede plaats in de single is misschien minstens zo goed. Daarnaast de dubbel gewonnen in een internationaal toernooi in Belgie.
Mijn selectie bij de Nationale Junioren Selectie U15 te Papendal was ook een hoogtepunt.
Een paar weken geleden vond ik het ook gaaf dat ik, door mijn prestaties van vorig jaar, werd gekozen tot talent van Almere.

Wat verwacht je van de wedstrijd van zondag van Dekker Almere tegen team 1 van Van Zijderveld

Ik verwacht hele mooie wedstrijden en hoop natuurlijk dat we gaan winnen.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 02-02-2010 om 16:45 uur

    Bij de Sportverkiezingen was dit met afstand het leukste filmpje.

Reageer op dit bericht (“Alex Vlaar, pupil van de week! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)