Badminton Vereniging Almere

Almeerse jeugd wederom succesvol op Junior Mastertoernooi!

Twee weken na het laatste Junior Mastertoernooi in Den Helder, deed een grote groep Almeerse kinderen Amersfoort aan. In de Juliana van Stolberg sporthal werd dit weekend namelijk het Carlton GT1 – AA Drink Junior Mastertoernooi gehouden en ook dit jaar was een groep vrijwilligers onder bekwame leiding van Ans Top weer verantwoordelijk voor de organisatie. Uniek in de editie van dit jaar was de deelname van een groep kinderen uit Tsjechië. Leuk voor het toernooi natuurlijk maar het droeg niet echt bij aan een beter spelniveau getuige het feit dat ze allen op de eerste dag al weer waren uitgeschakeld. Niet uniek was de grote deelname van de BV Almere en de Badminton School Almere want dat zijn we inmiddels wel gewend. En het moet gezegd, ook dit toernooi werd er weer bijzonder sterk gespeeld en waren er meerdere Almeerse successen te vieren!

Wat mij persoonlijk bijzonder blij heeft gemaakt is de voor Almeerse begrippen grote deelname aan het U9 toernooi. Cindy van Lier, Timo Stoffelen, Piotr Odijk en Robin Verschoor vertegenwoordigden de BVA-kleuren en zij deden dat zonder uitzondering met veel enthousiasme, plezier en veel inzet! Deze kleine toppers in de dop trainen al vanaf het begin van het seizoen mee in het Top Junior programma en de extra trainingsuurtjes kunnen we steeds beter terugzien in hun spel. Cindy van Lier behaalde uiteindelijk met partner Bregje van der Aar zelfs de 1e plaats en samen met Piotr werd beslag gelegd op de 3e plaats in de mix.

Onder 11 werd de BVA vertegenwoordigd door Roel Odijk. Klein maar dapper, vocht Roel een titanenstrijd in zijn poule maar had de pech dat daar twee even kleine en dappere toppers in zaten: Roel redde het dus net niet maar heeft laten zien ook een echte Odijk te zijn: dat wil zeggen strijden tot het gaatje en met volle inzet en overtuiging!

Bovenstaande wedstrijden U9 en U11 vonden allemaal op de zaterdag plaats. Aangezien ik toen zelf nog voor werk in het Slovaakse Senec vertoefde heb ik dit (helaas) niet met eigen ogen mogen aanschouwen. Betrouwbare bronnen hebben mij dit allemaal ingefluisterd maar ik twijfel niet aan de juistheid van hun observaties!

In het toernooi U13 bestond de Almeerse deelname uit Judith van Cruchten, Feng Groothuijse en Lisa van Stenus. Zij bevonden zich in goed gezelschap want zij kregen versterking van de Badminton School Almere in de persoon van Sanne Schouten, Maurice Paassen, Thomas Sibbald en de Friese Indo’s (of zo u wilt, Indische Friezen) en neefjes Leroy en Robert de Calonne. Met zijn achten waren deze kinderen goed voor maar liefst 6 prijzen. Leroy wist uiteindelijk twee finales te halen maar moest helaas genoegen nemen met twee 2e plaatsen. U mag echter van mij aannemen dat het niet lang meer gaat duren voordat ook Leroy het zoet van de overwinning mag proeven: aan zijn spel ligt het in ieder geval niet. Het is puur een kwestie van tijd voordat Leroy met de spanning die het spelen van een finale nou eenmaal met zich meebrengt weet om te gaan! Ook Feng had weer een prima weekend met twee finaleplaatsen. In de singel en in de dubbel (met Lisa) beet zij echter de tanden stuk op de lange maar vooral sterke Renske Kwakkenbos van de plaatselijke badmintonvereniging.

Onder 15 kende het toernooi een ietwat onverwacht Almeers deelnemersveld. Normaal gesproken hadden Amy van Stenus en Jayme van Elten dit weekend op Papendal deelgenomen aan het prestigieuze en sterke 8-Nations toernooi maar vanwege de inmiddels bekende sponsorperikelen werden zij hiervoor niet geselecteerd. Hier is al genoeg over gezegd en geschreven dus daar gaan we het hier dan ook niet meer over hebben. Feit is dat de BC Amersfoort een mooi gebaar heeft gemaakt door Amy en Jayme tesamen met selectiemaatjes Denise Hall, Ruben Jille en Mark Caljouw uit te nodigen voor dit toernooi, geheel kosteloos én met gesponsorde shuttles (Carlton GT1 uiteraard!). Naast Amy en Jayme deden Rosa Hondeman, Shannen Sowikromo, Koen Odijk, Ruben Wijnands, Mark Verschoor, Rodney Spruijt, Quint Top en Daniel Verkerk mee. Van de BSA zou Michael Rensink meedoen ware het niet dat hij door een blessure te elfder ure moest afzeggen.

Het zal niemand verbazen dat alle finales werden beheerst door de kinderen uit de nationale selectie. Zowel Amy als Jayme wisten drie finales te halen. Jayme wist er uiteindelijk één te verzilveren: met Mark Caljouw werd de eerste plaats gehaald in de dubbel. De singel ging verloren tegen dezelfde Mark en samen met Amy werd de mix verloren van (wederom) Mark en Denise Hall. Amy wist zonder al te veel problemen de finale in de dubbel te halen: samen met Denise wachtte daar de dit weekend bijzonder sterk spelende eerstejaars Rosa Hondeman met gelegenheidspartner Sheraga Bounin. Denise en Amy wisten deze finale uiteindelijk in twee games te winnen maar Rosa mag terugkijken op een goed weekend maar bovenal mag zij met vertrouwen vooruitkijken naar de toernooien die nog gaan komen! Vlak daarvoor had Amy al na een vrij simpel gewonnen halve finale tegen Laura Vendrik, de singelfinale bereikt. In deze finale was de als 1e geplaatste Denise de tegenstandster. Waar het in hun laatste onderlinge confrontatie nog een overwinning was voor Denise (na een spannende driesetter), daar waren de zaken vandaag compleet omgekeerd. Met verassend geconcentreerd en sterk spel werd het dit keer een regelmatige overwinning voor Amy in twee games (21-19 en 21-7). De stand in de tweede game geeft aan dat Denise blijkbaar al geen vertrouwen meer had in een goede afloop.

Onder toeziend oog en met de nodige tactische aanwijzingen van de overal aanwezige en immer enthousiaste coaches Max Sibbald en Eddy Odijk kunnen we dus weer terugkijken op een leuk, succesvol maar bovenal sportief toernooi voor de kinderen van de BVA en BSA!

Resultaten

U9 GD 3e plaats Cindy van Lier/Piotr Odijk
U9 MD 1e plaats Cindy van Lier/Bregje van der Aar (Duinwijck)
U13 JE 2e plaats Leroy de Calonne
U13 JD 2e plaats Leroy de Calonne/Robert de Calonne
U13 JD 3/4e plaats Maurice Paassen/Thomas Sibbald
U13 ME 2e plaats Feng Groothuijse
U13 ME 3/4e plaats Lisa van Stenus
U13 MD 2e plaats Feng Groothuijse/Lisa van Stenus
U13 MD 3/4e plaats Judith van Cruchten/Isaura Kerkhof (Van Zijderveld)
U15 JE 2e plaats Jayme van Elten
U15 JD 1e plaats Jayme van Elten/Mark Caljouw (DKC)
U15 JD 3/4e plaats Ruben Wijnands/Rodney Spruijt
U15 ME 1e plaats Amy van Stenus
U15 MD 1e plaats Amy van Stenus/Denise Hall (Victoria)
U15 MD 2e plaats Rosa Hondeman/Sheraga Bounin (BC Tilburg)
U15 GD 2e plaats Amy van Stenus/Jayme van Elten

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Ernst op 22-02-2010 om 10:33 uur

    Tjonge wat een mooie resultaten. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze resultaten.

  2. Peter Blommaert op 22-02-2010 om 10:34 uur

    Beste BVA spelers en ouders,

    Bedankt voor jullie grote deelname aan het Carlton GT1 AA Drink Junior Masters. Met name aan het adres van Amy van Stenus en Jayme van Elten een grote Carlton compliment vanwege de behaalde 1e plaatsen. Uiteraard alle andere BVA spelers op 2e, 3e en 4e plaatsen gefeliciteerd met de geleverde prestatie.

    Met sportieve groet namens Carlton, Peter Blommaert

Reageer op dit bericht (“Almeerse jeugd wederom succesvol op Junior Mastertoernooi! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)