Badminton Vereniging Almere

De vrouwen spelen om het brons

Het Nederlandse vrouwenteam is er niet in geslaagd om net als twee jaar geleden de finale op het EK landen te bereiken. Het favoriete Rusland was met 3-0 te sterk. Zondagmiddag om 12.00 uur begint de Nederlandse vrouwenploeg aan de strijd om het brons. De tegenstander is Duitsland. Een derde plaats geeft recht op deelname aan het WK Landen (Uber Cup).

Nederland - Rusland 0-3

VE1 Patty Stolzenbach - Ella Diehl 17-21 07-21 0-1
VE2 Yik-Man Wong - Tatjana Bibik 13-21 06-21 0-1
VD1 Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans - Valeria Sorokina/Nina Vislova 12-21 18-21 0-1

Ondanks dit verlies zijn de coaches Kim Young Man en Gerben Brijstens zeer tevreden over de geleverde prestaties. Bruijstens: "Onze ploegen zijn verzwakt aan de start gekomen en desondanks hadden we tot vandaag exact dezelfde prestaties geleverd als twee jaar geleden op het EK. Ook toen verloren de mannen in de kwartfinale en bereikte het vrouwenteam de halve finale. Het enige verschil is dat onze dames in 2008 uiteindelijk de finale bereikten, maar dat team kon beschikken over alle toppers." De bondscoach maakte zijn speelsters het volgende compliment: "De bedoeling was dat ze wat later zouden doorstromen naar de A-ploeg. Ze zijn eerder dan gepland voor de leeuwen geworpen en hebben het uitstekend gedaan."

En over kopvrouw Patty Stolzenbach: "Nog niet zo lang geleden zat Patty in zak en as als ze verloor. Maar nu gaat ze al drie, vier maanden lang met rasse schreden vooruit. Ze wordt in elke partij beter en trekt de kar op een voortreffelijke manier." De prestatie bij de vrouwen werd geleverd door een zeer jeugdige ploeg. De gemiddelde leeftijd van de enkelspeelsters is slechts 18 jaar; dat van de dubbelspeelsters 23 jaar.

Reageer op dit bericht (“De vrouwen spelen om het brons ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)