Badminton Vereniging Almere

Eredivisie komend weekend

Zo langzamerhand worden in de eredivisie de bokken van de schapen gescheiden. Van Zundert Velo staat fier aan kop in de eredivisie en zoals het er nu naar uit ziet, zullen de play-offwedstrijden gespeeld worden door Van Zundert Velo, BC Amersfoort, BV Van Zijderveld en BC Duinwijck. Dekker Almere staat weliswaar nu nog op een vierde plaats, dus op een play-offplaats, maar BC Duinwijck heeft twee wedstrijden minder gespeeld en zal Dekker Almere naar verwachting passeren. Alhoewel één ding is zeker in dit leven, niets is zeker.

In de kelder van de eredivisie gaat de strijd om degradatie tussen TFS Barendrecht en BC Invictus waarbij BC Invictus op dit moment de beste papieren lijkt te hebben. Maar ook daar is het spannend, maar de verwachting is niet dat het dit jaar tegenvallend presterende Smashing nog in de gevaarzone komt. Daarvoor hebben ze te veel kwaliteit in huis. Wel kan een gegeven rode kaart in de laatste competitiewedstrijd, Smashing nog parten spelen.

De stand in de eredivisie is als volgt

1 Van Zundert Velo 13 - 89
2 Amersfoort 13 - 81
3 Van Zijderveld 13 - 74
4 Dekker Almere 15 - 70
5 Duinwijck 13 - 69
6 Victoria 13 - 41
7 Culemborg 14 - 35
8 Smashing 13 - 31
9 Invictus 14 - 29
10 TFS Barendrecht 15 - 25

De volgende wedstrijden staan er het komend weekend op het programma

za 6-2 Van Zijderveld - Smashing
za 6-2 Invictus - Victoria
za 6-2 Duinwijck - Amersfoort
za 6-2 Culemborg - Van Zundert Velo
zo 7-2 Smashing - Invictus
zo 7-2 Culemborg - Amersfoort
zo 7-2 Dekker Almere - Van Zijderveld
zo 7-2 TFS Barendrecht - Van Zundert Velo
zo 7-2 Victoria - Duinwijck

Belangrijke wedstrijden dus voor menige club, zoals bijvoorbeeld Duinwijck tegen Amersfoort. Want als je de play-offs haalt kun je maar beter zo hoog mogelijk eindigen. Dat geeft namelijk een thuisvoordeel als er een derde beslissingswedstrijd moet worden gespeeld. En wat te denken van de wedstrijden Invictus tegen Victoria en Smashing tegen Invictus. Volop spanning dus.

Voor Dekker Almere ook een belangrijke wedstrijd thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep tegen Van Zijderveld uit Amstelveen. Dekker Almere is er alles aangelegen de smadelijke uitnederlaag tegen Van Zijderveld (7-1) weg te poetsen al zal dat zeker niet makkelijk zijn. En het is een laatste strohalm voor Dekker Almere voor de vierde plek.

De spelers roepen u dan ook op om komende zondag 7 februari 2010 om 14.00 uur te komen naar Sportcomplex De Toekomstgroep om Dekker Almere aan te moedigen!

Reageer op dit bericht (“Eredivisie komend weekend ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)