Badminton Vereniging Almere

Forza Almere is kampioen!!

Forza Almere heeft het kampioenschap in de eerste divisie afdeling binnen gehaald door uit tegen Van Zijderveld-3 met 3-5 te winnen! Een historische dag voor de Badminton Vereniging Almere, want nog nimmer werd een tweede team kampioen van de eerste divisie. Chapeau voor Yvonne Hoogland, Iris Putters, Monique Slaman, Ralph Starren en Dennis Steenland!!

We wisten van tevoren dat dit een spannende wedstrijd zou worden want we moesten drie punten binnen halen en dan waren we kampioen. Als eerst gingen de dubbels de baan op. Ralph Starren en Dennis Steenland speelden tegen Robin Tabeling en Edward Tan. De heren speelde een moeizame wedstrijd maar er werd wel gewonnen in twee sets. Bij de dames Monique Slaman en Iris Putters liep het niet helemaal lekker, er werd in twee sets verloren van Beryl Hetharia en Georgy van Soerland.

Hierna begonnen we met de single van Yvonne Hoogland tegen Georgy, deze was heel snel voorbij omdat Yvonne niet ging spelen omdat ze nog ziek was. Dennis en Ralph gingen hierna meteen op de baan. Ralph won eenvoudig van Marco de Haan. Dennis speelde tegen Robin en dit was een hele spannende partij de eerste set won Dennis de tweede ging verloren en de derde werd een spannend set. Helaas voor het team verloor Dennis met 20-22 waardoor het kampioenschap nog één partij werd uitgesteld.

Monique wist dit derde punt en dus het kampioenschap wel binnen te halen. Na de eerste set verloren te hebben kwam Monique op stoom. En won ze de tweede en derde set dik. Dat betekende KAMPIOEN!!!!!

Monique Slaman won in drie games van Beryl Hetharia

Iedereen had voor de zekerheid champagne meegenomen zodat er zelfs genoeg was voor alle trouwe supporters.

Na de glazen champagne en de felicitaties van voorzitter Henk, moesten er nog wel even twee mixen gespeeld worden. Dennis en Iris wonnen de eerste set eenvoudig en bij een 11-4 stand gaf de tegenstander op wegens een blessure. De mix van Ralph en Monique was spannender. Er moest een derde set aan te pas komen om met de winst naar huis te keren. De einduitslag werd dus 5-3.

Ralph Starren liet in twee games niet veel heel van Marco den Haan

De kanjers, Yvonne Hoogland, Monique Slaman, trainster Emmy Vlaar, Iris Putters, Dennis Steenland en Ralph Starren.

Na afloop werd er nog een fles champagne ontkurkt.

13 maart 2010 wacht nog de laatste uitwedstrijd. Forza Almere speelt dan uit tegen het Limburgse de Roosterse BC.

Tot nu toe 9 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. rowan w. op 27-02-2010 om 23:59 uur

  Gefeliciteerd allemaal !! Top gespeeld.

 2. Henk Mostert op 28-02-2010 om 00:47 uur

  Wederom allemaal gefelciteerd met deze sublieme prestatie. Alhoewel ik heel dicht op het veld stond had ik toch moeite met fotograveren omdat er heel spannende potten tussen zaten en dan moet je keuzes maken tussen kijken en foto's.
  Grote Klasse.

 3. jacco op 28-02-2010 om 15:49 uur

  beste forza almerianen, gefeliciteerd en ik zag dat de bond jullie ook al heeft gebombardeerd tot de RESERVEKAMPIOEN VAN NEDERLAND. Helemaal verdiend!!! ]:)

 4. Henk Staats op 28-02-2010 om 18:34 uur

  Nu met drie fraaie foto's.

 5. erik staats op 28-02-2010 om 22:11 uur

  He team 2 van harte gefeliciteerd met dit schitterende kampioenschap. Echt iets om supertrots op te zijn. Geniet ervan en tot snel. Gr. Erik Staats

 6. Ernst op 28-02-2010 om 22:41 uur

  Van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap uiteraard ook namens het bestuur.

 7. Henk Staats op 01-03-2010 om 14:56 uur

  Nu ook met het verslag

 8. FORZA Nederland op 02-03-2010 om 17:13 uur

  Namens Forza Nederland wil ik jullie van harte feliciteren met het kampioenschap, dit al meteen in het eerste jaar van onze samenwerking, dit beloofd wat voor de komende jaren.

 9. John Bor op 02-03-2010 om 19:14 uur

  Top prestatie en gefiliciteerd met jullie kampioenschap.

Reageer op dit bericht (“Forza Almere is kampioen!! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)