Badminton Vereniging Almere

Forza Almere overklast Duinwijck-4

Forza Almere heeft zondagmiddag 7 februari 2010 een grote stap richting het kampioenschap gezet in de eerste divisie afdeling 1. In Sportcomplex De Toekomstgroep werd Duinwijck-4 met een 8-0 nederlaag teruggestuurd naar Haarlem.

Het team is weer compleet en iedereen kan spelen. Ook Dennis Steenland die tijdens de wedstrijd tegen Duinwijck geblesseerd raakte. Als eerst de dubbels. Ralph Starren en Dennis Steenland speelden tegen Michiel de Vries en Tim Oosterbroek.
De heren speelde een goede wedstrijd en er werd makkelijk gewonnen in twee sets. Bij de dames op de baan ernaast ging het daarentegen helemaal niet zo makkelijk. Yvonne Hoogland en Iris Putters moesten het opnemen tegen Marije Bloem en Ciska Smeets. De eerste set werd gewonnen maar de dames van Duinwijck pakte brutaal de tweede set. Een derde set moest dus beslissen naar wie het punt ging. Na drie matchpoints weggewerkt te hebben konden de Almeerse dames het wedstrijdpunt binnenhalen

Monique Slaman speelde haar single tegen Ciska Smeets. De eerste set was Monique oppermachtig en won deze dan ook met 21-6. De tweede set werden er teveel fouten gemaakt, deze werd dan ook verloren. Monique herpakte zich echter uitstekend en met nieuwe energie werd de derde set redelijk makkelijk gewonnen. Ralph Speelde tegen Michiel.
Ralph speelde een geconcentreerde wedstrijd en won deze eenvoudig in twee sets. Yvonne ( net terug van wintersport) mocht het opnemen tegen Marije Bloem. In de eerste set was duidelijk te zijn dat Yvonne de afgelopen week niet aan badminton heeft gedacht en deze werd nipt verloren met 21-19. Maar haar badmintongevoel kwam gelukkig op tijd terug om de wedstrijd om te keren en in drie sets te winnen.
Omdat Dennis niet genoeg hersteld was om de single te spelen, hebben we Pieter van Gils gevraagd om met ons mee te spelen. Pieter speelde een goede partij tegen Tim, met 13 en 6 stond het zesde wedstrijdpunt voor Forza Almere op papier.

Als laatste de twee mixen. Ralph en Monique speelden tegen Marije en Michiel, met soms lange rally's en mooie terugspeel ballen was het een leuke wedstrijd om te zijn. Dennis speelde wel de mix en samen met Iris werd het laatste wedstrijdpunt binnen gehaald. Voor het eerst dit seizoen stond er 8-0 op ons scorebord.

Zaterdag 27 februari speelt Forza Almere uit tegen Van Zijderveld 3. In deze op één na laatste wedstrijd kan het kampioenschap veilig gesteld worden. Mocht van Zijderveld hun inhaalwedstrijd met 8-0 winnen is een 4-4 gelijkspel voldoende om de titel te pakken.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 08-02-2010 om 20:05 uur

    Nu met verslag en opnieuw van Dennis Steenland

Reageer op dit bericht (“Forza Almere overklast Duinwijck-4 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)