Badminton Vereniging Almere

Forza Almere wint met 5-3 van Duinwijck-2

Forza Almere heeft zaterdag 6 februari 2010 thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep toch nog gewonnen van Duinwijck-2 met 5-3 ondanks het feit dat Dennis Steenland met een krampblessure in de derde game op de stand 11-9 zijn single moest opgeven. Van Steenland kon niet meer in actie komen en de mix werd overgenomen door Bat Schouten die dat niet onverdienstelijk deed, maar samen met Iris Putters toch verloor van Erik Meijs en Marije Bloem.

Duinwijck kwam met een compleet team aanzetten, wat automatisch betekende dat het zware wedstrijden zouden worden. Het herendubbel werd in twee sets verloren, Dennis Steenland en Ralph Starren speelden niet hun beste wedstrijd. Jerry Natenstedt en Richard Vennik daarintegen speelde een goede dubbel met sterke slagen.
Het damesdubbel was wel een winstpartij voor Forza Almere. Josephine Wentholt ( welke inviel voor Yvonne Hoogland) en Iris Putters wonnen in twee sets van Marije Bloem en Monique van der Wouden.

Ralph Starren mocht het in zijn single opnemen tegen Erik Meijs. Tijdens de uitwedstrijd moest Ralph toezien hoe het punt naar de Duinwijckers ging maar had daar nu andere gedachten over. Met zeer goed spel werd er in drie sets gewonnen. Dennis Steenland mocht proberen ons derde punt binnen te halen tegen Jerry. De eerste set werd verloren maar de tweede set kwam Dennis sterk terug en won deze. In de derde set ging het helaas fout en kreeg Dennis een heftige krampaanval. De wedstrijd kon niet verder worden gespeeld en het punt was daarmee voor Duinwijck. Daarna mochten onze dames de baan op. Monique Slaman speelde een goede partij tegen Marije, en zonder al te veel moeite werd het punt binnengehaald. Josephine mocht aantreden tegen Monique, welke een zeer goede eerste set speelde maar er niet voor kon zorgen dat Josephine toch won. In de tweede speelde Josephine een tandje hoger en werd dan ook zeer makkelijk gewonnen.

Als laatst gingen de mixen de baan op. Ralph en Monique spelen eigenlijk het hele seizoen al een stabiele mix en dat bleek nu ook weer. In twee sets was het vijfde punt binnen.

Omdat Dennis niet meer kon spelen moest er snel een invaller worden gezocht. Bat Schouten mocht invallen volgens de regels en zei ook gelijk ja. Het punt was natuurlijk voor Duinwijck maar er moet gezegd worden dat er leuke rally's waren en er goed gespeeld werd. BAT BEDANKT!! Eindstand 5-3, een stand waar we zeker niet ontevreden over kunnen zijn.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 07-02-2010 om 00:23 uur

    Van harte met deze prestatie. Grote klasse

  2. Henk Staats op 08-02-2010 om 20:00 uur

    Nu met verslag van Dennis STeenland

Reageer op dit bericht (“Forza Almere wint met 5-3 van Duinwijck-2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)