Badminton Vereniging Almere

Kort geding

De drie spelers en hun advocaten hebben woensdag voor de rechtbank in Utrecht een handreiking van de badmintonbond in de kwestie rond het materiaal afgewezen. Badminton Nederland bood Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang een overgangsmaatregel aan, waarbinnen ze voorlopig nog met spullen van hun eigen sponsor bij toernooien kunnen spelen. Het merk van de geldschieter moest dan wel worden afgeplakt. Het drietal zag hier niets in.

De rechtbank doet nu op 10 maart uitspraak in de zaak. Badminton Nederland en de drie spelers stonden woensdag tegenover elkaar omdat de leden van de nationale selectie sinds januari van dit jaar niet meer de vrijheid hebben met hun eigen materiaal te spelen.

Badminton Nederland heeft een contract met Yonex afgesloten waarin is opgenomen dat iedereen die uitkomt voor Oranje gebruik maakt van het materiaal van de sponsor. De drie worden echter gesteund door een ander merk en willen deze verbintenis respecteren.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. wim top op 24-02-2010 om 23:05 uur

  Niemand heeft het meer over onze jeugd, wat heeft Badminton Nederland hier aangericht? De toppers zorgen wel voor hun zelf, zij hebben alleen een arbeidsconflict. ik zou zeggen uitgeselecteerde spelers zet hem op en maak je waar op de baan, dan kan niemand om je heen.En respecteer je contract bij wie dan ook, er zijn al zo weining sponsoren die het badminton een warm hart toedragen. Door deze conflicten zal dit dan ook minder en minder worden.
  Stel dat Badminton Nederland het kortgeding in hun voordeel beslist ziet, wat dan met de niet Yonex spelers? Toch een alternatieve selectie?Even wachten tot 10 maart dan maar.

 2. Dorien op 25-02-2010 om 15:10 uur

  Wat gebeurt er eigenlijk als die drie spelers wel winnen?

 3. Henk Staats op 25-02-2010 om 15:58 uur

  In de komende begroting nemen we de aanschaf van een glazen bol op :)

  Even serieus, dan is maar de vraag of Yonex door wil gaan met de sponsoring.

 4. Robert Terpstra op 25-02-2010 om 16:24 uur

  hopen dus dat die drie spelers niet winnen ;) die zijn toch al te oud om nog beter te worden.

 5. Dorien op 25-02-2010 om 23:10 uur

  Want Yonex sponsort de hele jeugdopleiding toch? Dus als die drie spelers winnen is er geen sponsor meer voor de jeugdopleiding? Want als ze toch in hun eigen kleren mogen spelen dan zal Yonex zich wel terug trekken?

 6. Otto op 25-02-2010 om 23:37 uur

  ik leg het je allemaal nog wel eens uit Dorien. Is te complex om het via de site te doen.....

 7. Wim Top op 26-02-2010 om 00:23 uur

  Yunox sponsort niet het gehele jeugd team, evenmin de gehele selectie er is maar een fractioneel bedrag beschikbaar voor de topsport van deze yunox gelden.
  alle Yunox spelers moeten bondscontract tekenen waarin zij al hun rechten aan de bond laten, er mag alleen een logootje op de mouw. Wat te doen als je in de loop van de 7 jaar( contracsduur Yunox) wereldkampioen wordt? wie krijgt dan wat als je een goed sponsorcontract kan afsluiten? of moet je dan uit de selectie.

 8. Cock op 26-02-2010 om 09:34 uur

  Beste Wim, tot nu toe begreep ik het, maar nu sticht je toch verwarring. Sponsort Unox Ook de NBB. Leveren ze gratis soep of zo?

Reageer op dit bericht (“Kort geding ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)