Badminton Vereniging Almere

Patty Stolzenbach doet het prima bij de Oranjevrouwen.

Via een eclatante 4-1 overwinning op België heeft het Nederlandse vrouwenteam de halve finale bereikt. Het als tweede geplaatste team slaat de kwartfinale over. Oranje komt uit zonder toppers als Yao Jie, Judith Meulendijks en Rachel van Cutsen maar Nederland is in de breedte zeer sterk. Dat maakt dit EK wel duidelijk. In de halve eindstrijd, zaterdagmiddag 12 uur, staat Oranje tegenover de winnaar van Schotland-Rusland.

De wedstrijd tegen België begon met een verrassende overwinning van Patty Stolzenbach. De nr. 91 van de wereld klopte de hogergeplaatste Lianne Tan in twee snelle games. "Ik had van haar gewonnen op de Yonex Dutch Open. Ik verwachtte een gelijkopgaande partij. Maar dit was mijn beste optreden deze week. Het liep als een trein,'' aldus Almere-speelster Stolzenbach.

Na verlies van Thamar Peters tegen Stefanie Bertels was het snel bekeken. Iris Tabeling (in het enkelspel) en de sterke Nederlandse dubbels Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen en Selena Piek/Samantha Barning maakten het karwei resoluut af.

Nederland - België 4-1

VE1 Patty Stolzenbach - Lianne Tan 21-12 21-17 1-0
VE2 Thamar Peters - Stefanie Bertels 16-21 21-18 20-22 0-1
VE3 Iris Tabeling - Debbie Janssens 21-15 21-14 1-0
VD1 Paulien van Dooremalen/Lotte Jonathans - Steffie Annys/Severine Corvilain 21-14 21-13 1-0
VD2 Selena Piek/Samantha Barning - Debbie Janssens/Stefanie Bertels 21-16 21-6 1-0

Eindstand poule B

Nederland 4 - 8 (18-02)
België 4 - 6 (14-06)
Wit-Rusland 4 - 4 (11-09)
Finland 4 - 2 (06-14)
Letland 3 - 0 (01-14)

Programma

vrijdag 18 uur kwartfinale mannen: Nederland - Oekraïne
zaterdag 12 uur halve finale vrouwen: Nederland - Schotland of Rusland

We wensen de Oranjevrouwen veel succes zaterdag in de halve finale!

Reageer op dit bericht (“Patty Stolzenbach doet het prima bij de Oranjevrouwen. ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)