Badminton Vereniging Almere

Van der Hoeden|Mulder J-3 pakt de titel in Noord Holland

Dit weekend van 13 en 14 februari 2010 werden in Sportcomplex De Toekomstgroep de teamkampioenschappen gespeeld in de regio Noord Holland. Wie van alle kampioenen in de diverse klasses van de regio Noord Holland mag zich de overallkampioen noemen van iedere klasse. Wel de teams waren er zaterdag al klaar voor, toen de strijd bij de senioren losbarstte en zondag ging het om de overallkampioenen bij de jeugd. Op z'n minst zo leuk als bij de senioren en nu met fanatieke ouders en opa's en oma's op de tribunes.

Als eenvoudig voorzitter was ik zaterdagmiddag al even wezen kijken en ik zag dat Van der Hoeden|Mulder Almere, team 9, met een fraaie overwinning op de badmintonvereniging Wormer een goede basis legde voor het kampioenschap dat zij 's avonds zouden behalen, tegen nota bene team 11 van onze eigen vereniging.

En zondagmiddag wilde ik perse de verrichtingen gadeslaan van Van der Hoeden|Mulder J-2 en Van der Hoeden|Mulder J-3. En waarom noem ik Van der Hoeden|Mulder nu zo vaak. Wel Van der Hoeden Mulder is voor een betekenisvol deel de sponsor van onze jeugdopleiding en met de meesters in incasso is afgesproken dat alle jeugdteams onder de naam Van der Hoeden|Mulder in de competitie opereren. Dan weet U dat ook weer.

De wedstrijden zouden om 14.00 uur beginnen en aangezien ik bedacht had dat het wel eens druk zou kunnen worden zorgde ik dat ik om 13.30 uur was. Wel het was ook flink druk en met name in de kantine want er was net sprake van een pauze. Een krokettenpauze zullen we maar zeggen.
Maar stipt om 14.00 uur werd er begonnen, dat kun je aan de regiomanager van Noord Holland, Ger Tabeling wel overlaten. En toen kregen we een aantal bloedstollende partijen te zien waarin onze jeugd van de J-2 en de J-3 acteerden. Er waren overigens nog meer wedstrijden waar het uitermate spannend was, maar daar was onze vereniging niet bij betrokken. Ik beperk mij maar even tot 'onze' wedstrijden.

Onze J-2 speelde tegen J-3 van BC Duinwijck onder de 19 jaar. Ik denk dat geen van de spelers van beide partijen ook maar in de buurt van de 19 jaar komen, die van Almere in de verste verte niet.
Almere ging goed van start en Ruben Wijnands pakte toch in twee games de overwinning is de mannensingle, ondanks het feit dat Ruben met name van wereldklasse is in de mix en de mannendubbel. En ook Rosa Hondeman speelde fantastisch in haar vrouwensingle en won met afstand beide games. Sharon Brouwer en Rodney Spruit hadden het in hun mix aanzienlijk moeilijker. Zij verloren de eerste game, wonnen de tweede game en hadden de kans om ook de derde game naar zich toe te trekken. De ouders moesten pilletjes onder de tong nemen, zo spannend was het, maar Rodney en Sharon verzuimden de winst binnen te halen. En je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben. Door de zege kwam Duinwijck terug in de wedstrijd, zoals dat zo fraaie heet.

En terugkomen deden zij zeker. De mannendubbel van Koen Odijk en Ruben WIjnands kon geen vuist maken tegen de Haarlemmers en moesten de winst, weliswaar in de tweede game in de verlenging, aan Duinwijck laten. En ook de vrouwendubbel van Sharon Brouwer en Rosa Hondeman ging voor Almere in twee games verloren en daarmede pakten de Duinwijckers de felbegeerde Noordhollandse titel.

En dan de J-3. Die spelen onder de 17 jaar, terwijl het gros van deze spelers pas 12 of hooguit 13 jaar is. Wel deze drieturvenhoog spelers lieten zien hoe je moet badmintonnen en ik heb het allemaal met verbazing aanschouwd en ik niet alleen. Ik denk dat menige ouder door deze youngsters eenvoudigweg van de baan wordt geslagen en de constatering is dan ook snel gemaakt dat de kinderen het goede spel niet van Pa en Ma hebben meegekregen. Nee, het is kwestie van opleiding door onze trainers.

De J-3 had in de ochtend al gewonnen van HBV uit Hoorn en moest nu ook de tweede wedstrijd tegen Swish zien te winnen.
Renaldo Waqué leek op een snelle overwinning af te gaan want hij won in zijn mannensingle heel goed spelend de eerste game. Maar in de tweede en derde game kon hij geen voortzetting geven aan zijn goede spel in de eerste game en de winst ging dan ook naar Swish.
Feng Groothuijse trok de stand al weer snel recht door in twee games, briljant spelend haar tegenstander het nakijken te geven.
De mix van Daan Kusters en Lisa van Stenus was cruciaal, want winst voor Almere zou de wedstrijd kunnen doen kantelen in het voordeel van Almere.
En daar stonden die twee wijsneuzen. Daan met zijn brilletje en Lisa die haar witte tanden altijd bloot lacht, maar oh zo gedecideerd aangeeft of een shuttle in of uit is. Wat een spelintelligentie en souplesse, daar kan menige houtenklaas een voorbeeld aan nemen. Maar ook de Swishspelers waren niet voor de poes, want de partij duurde drie games, maar in de derde game namen de Almeerders ruim afstand.
Lisa van Stenus en Feng Groothuijse pakten vervolgens ook in twee games het vrouwendubbel en ook nu was het spel van deze twee sprinkhanen van een ongelooflijk hoog niveau. Dat belooft nog wat voor de toekomst.
En gelijktijding stonden Daan Kusters en Quint Top een wereldpartij te spelen in hun mannendubbel en ook die partij staken ze in twee games in de zak.

En zo behaalden deze klasbakken een mooie 4-1 overwinning op Swish en mogen de spelers van Van der Hoeden|Mulder J-3 zich nu overallkampioen noemen van Noord Holland!
En we zien ze daarom in juni terug in Sportcomplex De Toekomstgroep bij de teamkampioenschappen van alle regiokampioenen in Nederland!

Ik feliciteer de kampioenen en eerlijk gezegd, ik heb van hun spel genoten. Dat geldt niet alleen van het spel van de J-3 maar ook van de J-2. Ik heb er geen spijt van gehad om deze middag niet al wandelend in het bos door te brengen maar in de sporthal. Het was het meer dan waard.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Patrick op 14-02-2010 om 18:23 uur

  Het was bloedstollend en als vader vaak te spannend om rustig te blijven zitten (daar heb ik wel vaker last van). Een prachtige en welverdiende afsluiting van de regiocompetitie. Op naar de landelijke finales in juni!

 2. Otto op 14-02-2010 om 18:31 uur

  Bijzonder leuk geschreven Henk. Als jij toch eens net zo goed kon badmintonnen als je kunt schrijven, zou je nu nog minimaal in de 4e divisie mee kunnen spelen ;)
  Ik heb samen met alle andere pappa's, mamma's, opa's en oma's genoten van de het spel en de spelbeleving van alle Almere-kids. Helemaal top!

 3. ron op 15-02-2010 om 09:55 uur

  Goede prestatie van beide teams!

 4. Harry op 15-02-2010 om 14:24 uur

  Hierbij aan de J3: van harte gefeliciteerd!
  De J2 heeft getracht het succes te evenaren. Het scheelde werkelijk niet veel. Een foutje minder... Maar dat is achteraf. De kids hebben vreselijk hun best gedaan en het was inderdaad voor mij als ouder bloedstollend om te aanschouwen. Toch wel een mooie afsluiting van een goed seizoen.

Reageer op dit bericht (“Van der Hoeden|Mulder J-3 pakt de titel in Noord Holland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)