Badminton Vereniging Almere

Afif en Severien winnen Rabo Bank Almere Satellite

Saber Afif en Ginny Severien hebben het Rabo Almere Satellitetoernooi in het enkelspel gewonnen en de wijze waarop dat gebeurde kan zonder meer als topbadminton worden omschreven. Ook de vrouwendubbelfinale was grandioos om te zien en de Almeerse prinsessen Yvonne Sie en Josephine Wentholt speelden dit keer niet met elkaar maar tegen elkaar. Uiteindelijk won Yvonne Sie samen met Lisa Malaihollo in drie games van Josephine Wentholt en Iris Tabeling.

Mannensingle

In de kwartfinale maakte de winnaar van 2009, Stephan Branderhorst, het Saber Afif bijzonder lastig. Afif won de eerste game met 23-21 van Branderhorst en de tweede met 21-14. In de halve finale won Saber Afif in twee games (21- 19 en 21-15) van Lester Oey in een oogstrelende partij badminton, waarin beide heren tot het gaatje gingen. Dennis van Daalen de Jel moest in zijn halve finale afrekenen met Eli Mambwe en dat deed hij ook in twee games (21-10 en 21-16).
Op het scherpst van de snede werd vervolgens de finale gespeeld. Van Daalen de Jel vocht voor wat hij waard was, maar hij verloor de eerste game met 21-18 van Afif. De tweede game was zo mogelijk nog spannender, maar was met 22-20 ook een prooi voor Afif.

Vrouwensingle

De finale in de vrouwensingle was in feite een Velo Van Zundert onderonsje. Lisa Malaihollo en Ginny Severien haalden alles uit de kast in deze vrouwenfinale. Uiteindelijk won Severien in twee games de partij (21-18 en 22-20), waarbij wel dient te worden opgemerkt dat de twee Velo-dames niets voor elkaar onderdeden.

Vrouwendubbel

In de finale, zoals al eerder gezegd, tegenover elkaar Yvonne Sie en Josephine Wentholt. Sie met Malaihollo en Wentholt met Tabeling maakten er een spektakelstuk van. De eerste game was voor Wentholt met Tabeling (16-21), maar de tweede game was voor Sie met Malaihollo (21-14). In de derde game namen Sie en Malaihollo een ruime voorsprong en leken zij de winst eenvoudig te pakken. Maar Wentholt en Tabeling kwamen in deze fraaie partij sterk terug en uiteindelijk werd het weer reuze spannend. Toch wonnen Sie en Malaihollo met 21-17. Wentholt en Tabeling waren in de halve finale maar net ontsnapt aan Wendy Slaats en Veerle Wijers (21-19 en 22-20). Sie en Malaihollo bereikten de finale door te winnen van Verheul en Hosseinnia en vervolgens van Hetharia en Van Soerland.

Mannendubbel

De halve finale in het mannendubbel tussen Saber Afif met Dave Khodabux en Stephan Branderhorst met Jeroen van Moorst was er één van bloed, zweet en tranen. De twee koppels waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen duimbreed toe. Het was een vuurwerkpartij, waarbij het uiterste van de spelers werd gevergd. Met 15-21, 21-14 en 21-18 was de winst uiteindelijk voor Khodabux en Afif.
In de andere halve finale hadden Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland het nog heel moeilijk tegen Ralp Starren en Hans van Os getuige de uitslag van 21-8, 16-21 en 21-14.
De finale tussen Van Daalen de Jel met Suijkerland tegen Khodabux met Afif haalde het qua niveau niet van de halve finale van Branderhorst met Van Moorst tegen Afif en Khodabux. Suijkerland en Van Daalen de Jel wonnen met 21-18 en 21-3.

Gemengd dubbel

Erik Staats en Yvonne Sie bereikten de halve finale door mooie overwinningen op Tim Vaessen en Monique van der Wouden en aansluitend op Joris en Georgy van Soerland, beiden in twee games. In de halve finale ging het Almeerse duo in een spectaculaire partij ten onder tegen Dave Khodabux met Elisa Piek. In de derde game draaiden Staats en Sie nog met voorsprong, maar de winst ging in drie games naar Khodabux en Piek.
In de finale wonnen Lester Oey en Maartje Verheul met 21-13 en 21-10 van Khodabux met Piek.

In de categorie 4 en 6 (de vroegere B- en C-categorie) waren er heel veel Almeerders die van zich deden spreken. Een aantal malen was er zelfs sprake van een heuse Almeerse finale. Alle prijswinnaars op een rij, geeft een mooi beeld van dit uitermate geslaagde toernooi Rabo Bank Almere Satellitetoernooi.

Positie Naam Club
Categorie 6 GD
1 Rogier Folmer+Michèle Veerman BC de Flinters/BV Almere
2 Bat Schouten+Sanne Berkelmans BV Almere
Categorie 6 VD
1 Melissa Hondeman+Chantal Rensink BV Almere
2 Shanice van Stenus+Michèle Veerman BV Almere
Categorie 6 MD
1 Remco van der Hoek+Robert Terpstra BV Almere
2 Rick Baak+Bat Schouten BV Almere
Categorie 6 VE
1 Sanne Berkelmans BV Almere
2 Lotte Manenschijn De Racketeers
Categorie 6 ME
1 Rob van der Voorn BV Almere
2 Remco van der Hoek BV Almere
Categorie 4 GD
1 Mattijs Wiersma+Chantal Mulkens BV Slotermeer/BV Gaasperdam
2 Rick van Tol+Sharon van Geffen DKC
Categorie 4 VD
1 Suzanne Mulkens+Amy van Stenus BV Almere
2 Brigitte Bulter+Sharon Haakmeester De Racketeers/BC Flits
Categorie 4 MD
1 Mark Caljouw+Thomas Wijers DKC
2 Bas van Os+Mattijs Wiersma BV Almere/BV Slotermeer
Categorie 4 VE
1 Denise Hall BC Victoria
2 Amy van Stenus BV Almere
Categorie 4 ME
1 Mark Caljouw DKC
2 Joost Berkelmans BV Almere
Satellite GD
1 Lester Oey+Maartje Verheul Van Zijderveld/Van Zundert Velo
2 Dave Khodabux+Elisa Piek Van Zijderveld
Satellite VD
1 Lisa Malaihollo+Yvonne Sie Van Zundert Velo/BV Almere
2 Iris Tabeling+Josephine Wentholt Van Zijderveld/BV Almere
Satellite MD
1 Dennis van Daalen De Jel+Rikkert Suijkerland Van Zundert Velo
2 Saber Afif+Dave Khodabux Duitsland/Van Zijderveld
Satellite VE
1 Ginny Severien Van Zundert Velo
2 Lisa Malaihollo Van Zundert Velo
Satellite ME
1 Saber Afif Duitsland
2 Dennis van Daalen De Jel Van Zundert Velo

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Marga op 21-03-2010 om 22:22 uur

    Dit weekend heb ik genoten van leuke, (soms heel) spannende en sportieve partijen! Het was mooi weer, maar binnen had ik het niet willen missen. Bedankt Henk voor dit mooie verslag weer!

  2. Henk Staats op 23-03-2010 om 18:27 uur

    Zie foto's van het toernooi op de pagina fotogalerij.

Reageer op dit bericht (“Afif en Severien winnen Rabo Bank Almere Satellite ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)