Badminton Vereniging Almere

Geslaagd jeugdtoernooi BC De Flinters

Afgelopen weekeinde maakte de Almeerse badmintonjeugd zoals de laatste jaren eind februari gebruikelijk, massaal de tocht naar het jeugdtoernooi van BC De Flinters in Grootebroek. De Flinters is een vereniging die sowieso al een connectie heeft met de BVA. Een aantal toppers waaronder de huidige Almere spelers als Jeroen van Moorst en Monique Slaman (afgelopen zaterdag nog kampioen in de eerste divisie en zondag scheidsrechter bij een bijna geheel Almeerse finale) zijn hun badmintoncarrière immers bij deze club begonnen.

Daarnaast was een van de toernooi organisatoren de in Almere bekende Rogier Folmer. Elke maandag maakt hij de tocht in omgekeerde richting om te trainen bij de Badminton School. In totaal 26 jeugdspelers van de BVA hadden zich ingeschreven, waardoor Almere de best vertegenwoordigde club was met spelers in alle leeftijdsklassen. Van de kleintjes onder 9 tot en met de heren en dames onder 17 werden er in twee dagen ongeveer 350 partijen verspeeld op het welbekende maar toch steeds weer onwennige parket van sporthal de Kloet.

De groepen U9 en U11, die voor sommige onderdelen samengevoegd waren, hadden helaas te maken met enorm veel afmeldingen. De vele walk-overs hadden hier het speelschema danig in de war gegooid. Het kon hierdoor helaas voorkomen dat spelers om negen uur de baan opgingen om hun eerste partij te spelen en pas om zes uur 's avonds hun tweede en laatste wedstrijd van de dag speelden. Als je dan vanwege de vele afzeggingen de volgende dag ook weer vroeg moet terugkomen voor slechts een partij, is dat best zuur.

Gelukkig maakte de sfeer in de hal veel goed. Aan alles merk je dat de toernooi organisatie een goed op elkaar ingespeeld team vormt. Tussen de partijen door kon er 'gechilled' worden op de enorme loungebanken in de vorm van grote turnmatten en een kleedkamer was omgetoverd tot bioscoop, waardoor het wachten aangenaam door te komen was. Sommige spelers wisten echter met hun vele en lange wedstrijden op zondag het wedstrijdschema flink te verlengen.

Dit toernooi waren er ook veel bijzondere combinaties te bewonderen, die vaak voor het eerst met elkaar samen speelden. De meest bijzondere Almere combinatie vond de schrijver dezes toch wel de gezusters Hondeman, overigens niet zonder succes. Maar ook Ruben en Laura, Daniella en Emilio, Rodney en Melissa en anderen stonden voor het eerst in toernooiverband zij aan zij. Al met al was het weer een mooie gelegenheid voor de coaches van dienst, Emmy Vlaar en Eddy Odijk, om veel spelers in de setting van een toernooi aan het werk te zien. De complimenten nog van die kant aan de toernooileiding die, heel attent, op beide dagen een keurig overzicht van de te spelen partijen had klaarliggen.

Veel BVA spelers wisten door te dringen tot de halve finales, waarbij er onderweg opvallend veel driesetters werden gespeeld. De meest opmerkelijke score die werd gespot betrof de kwartfinale van de GD U17. Ruben en Laura zagen een opmerkelijke comeback, na een kansloze 11-1 achterstand in de derde set, bekroond met een 21-18 winst. De foto toont alle prijswinnaars in alle onderdelen. De meeste Almere spelers bevinden zich aan de linkerkant, ernstig verstopt achter de relatief grote bekers.

Alle winnaars

Alle spelers. Klik op de foto voor een grote versie.

Geïnteresseerd in meer foto’s? Ga naar de site van de Flinters.

De felicitaties gaan uit naar:

GD -11 2e Madouc Linders (BV Flinters) & Robin Verschoor
3/4 Cindy van Lier & Pjotr Odijk
ME -11 3/4 Timo Stoffelen
MD -11 3/4 Timo van Galen (Hoornse BV) & Sander Verschoor
VD -11 3/4 Yu Mei Groothuijse & Donya Mulder (Hoornse BV)
VE -13 3/4 Judith van Cruchten
MD -15 1e Mark Verschoor & Koen Odijk
GD -15 3/4 Rosa Hondeman & Koen Odijk
3/4 Judith van Cruchten & Mark Verschoor
ME -15 2e Koen Odijk
VE -15 1e Rosa Hondeman
3/4 Sharon Brouwer
GD -17 2e Laura Uivel & Ruben Wijnands
3/4 Melissa Hondeman & Rodney Spruijt
MD -17 3/4 Jesper Kunkels & Ruben Wijnands
VE -17 3/4 Laura Uivel
VD -17 1e Melissa Hondeman & Rosa Hondeman
2e Liselotte van Balen (Vennewater) & Sharon Brouwer

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. harry op 03-03-2010 om 18:19 uur

  Prima verslag. Net als het coachen van je! Inderdaad een erg leuk en gezellig toernooi (kom er al vanaf 2003 zag ik aan de bekers) alleen was op het eind de wachttijd wel erg opgelopen. En een fijn gezicht als je zo veel geel op de velden ziet.
  Groet
  Harry

 2. Paula Wijnands op 03-03-2010 om 20:17 uur

  Die bekers zijn het resultaat van het heen en weer rennen van onze vliegende coach Eddy! Misschien moet hij ook maar eens een beker krijgen,met koffie welteverstaan, want het was weer een lange dag voor hem. Trouwens zondag was ook weer een latertje en hij miste hierdoor het afzwemmen van dochter Diede, die eigenlijk ook wel een beker verdiende want die haalde haar B diploma!

 3. Jeannette op 04-03-2010 om 10:17 uur

  Hallo Paula, Die beker koffie was voor gezorgd. Helaas drinkt Eddy geen koffie maar thee. :) en ook dat was geregeld.

 4. Rogier Folmer op 04-03-2010 om 16:58 uur

  Ook de organisatie kijkt terug naar een geslaagd toernooi met veel spannende (en lange) wedstrijden.
  Bij deze willen wij de prijswinnaars feliciteren en iedereen bedanken voor hun deelname!

  Tot volgend jaar! ;)

Reageer op dit bericht (“Geslaagd jeugdtoernooi BC De Flinters ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)