Badminton Vereniging Almere

Persbericht Carlton

Discussie over vrijheid van materiaalkeuze van badmintonners duurt voort!

Vanwege een onlangs door de Nederlands Badmintonbond (NBB) afgesloten
sponsorovereenkomst worden nog slechts badmintonners die gebruik maken van materiaal van de nieuwe sponsor van de bond geselecteerd voor internationale (landen)toernooien. De topspelers Dicky Palyama en Eric Pang spelen echter met materiaal van het badmintonmerk Carlton van Dunlop Slazenger International en Judith Meulendijks met materiaal van het badmintonmerk Forza. Zij zijn om die reden ook niet geselecteerd voor het het onlangs gespeelde Europees Kampioenschap.

Om toch met hun eigen materiaal te kunnen spelen hebben de topspelers bij de Rechtbank Utrecht een kort geding aanhangig gemaakt tegen de NBB met als inzet een zogenaamde voorlopige voorziening. De Rechtbank heeft een dergelijke 'noodmaatregel' echter niet willen uitspreken. Met als gevolg dat de discussie tussen de bond, spelers en sponsoren over de vrijheid van materiaalkeuze voortduurt. Dunlop Slazenger International, Dicky Palyama, Eric Pang en Judith Meulendijks beraden zich dan ook op vervolgstappen.

Onlangs toonde Johan Cruijff zich in een column in de Telegraaf verbijsterd over de wijze waarop de NBB de vrijheid van materiaalkeuze van de spelers aantast. Refererend aan het conflict dat hij hierover zelf rondom het WK 1974 met de voetbalbond over had.

"Ik was [.. ] stomverbaasd, toen ik las dat er toch een bond bestaat waar de tijd 36 jaar stil heeft gestaan. Tegen het belang van de eigen topspelers in, heeft de badmintonbond een contract afgesloten met een concurrerend merk. We hebben het over het racket, zo'n beetje het belangrijkste materiaal voor een badmintonner. De toppers, die jarenlang mede dankzij hun persoonlijke sponsors, internationaal hun hoofd boven water konden houden moeten nu hun partners afdanken omdat de bond dat eist. Zo niet, dan lopen zij het risico niet langer voor internationale wedstrijden ingeschreven te worden of dat ze hun eigen buitenlands trips moeten betalen. Als ik zoiets hoor of lees, dan vraag ik me dus af, wie zo'n bond op de vingers gaat tikken."

Voor vragen en/of verdere info kunt u contact opnemen met:

Peter Blommaert
B2B Manager / Productmanager Indoor

Dunlop Slazenger Benelux
Tel. +31 (0)40 - 264 69 60
Mobiel +31 (0)6 - 22 482 502
Email peter@dunlopsports.nl

Reageer op dit bericht (“Persbericht Carlton ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)