Badminton Vereniging Almere

Pupil van de week: Ruben Wijnands

Pupil van de week op 13 maart 2010 bij de wedstrijd Dekker Almere tegen Invictus is Ruben Wijnands. Hieronder stelt Ruben Wijnands zich nader aan u voor.

Vraag: Hallo Ruben! Wil je jezelf voorstellen aan het publiek?

Antwoord: Hoi, ik ben Ruben Wijnands en ben 13 jaar. Ik zit in de 2e klas HAVO van het Helen Parkhurst College. Naast badminton hou ik ook van computeren, wielrennen en tafeltennissen.

Mijn lievelings-

Vraag: Hoe lang speel je al badminton en waar train je?

Ik zit op badminton sinds december 2003. Ik mocht een keer met mijn buurjongens (Mark en Richard Verschoor) en vond het erg leuk. Toen ik acht jaar was ben ik met de Champions League mee gaan doen en won met mijn team. Daarna ben ik op mijn negende competitie gaan spelen. Ondanks dat ik negen jaar was mocht ik ook meedoen in de topsportgroep van Roy Calbo.
Daarna heb ik in het RTC team meegetraind. Toen kwam de badmintonschool in Almere en na een tijdje mocht ik naar de badminton Academy in Amstelveen. Sinds januari ben ik weer bij de badmintonschool omdat ik het niet redde met huiswerk. Ik mag in september 2010 HAVO/VWO gaan proberen. Ik hoop dat er ook een Academy in Almere komt.

Vraag: Waarom investeer je zoveel tijd in badminton: wat is je uiteindelijke doel?

Ik vind badminton echt hartstikke leuk en ik wil gewoon heel goed worden,

Vraag: Wat is je favoriete spel onderdeel en waarom?

De single, dan heb ik het spel in eigen hand, als ik dan verlies is het mijn eigen schuld. Bij de dubbel en de mix ben je ook afhankelijk hoe je dubbelpartner die dag speelt. Soms speel je met iemand die niet zo goed is en dan gaan ze alles op diegene spelen en dan baal ik als ik verlies.

Vraag: Wat is tot nu toe je mooiste overwinning in het badminton?

Ik heb best al wat gewonnen en iedere overwinning vind ik leuk. Ik heb bekers en medailles en dat zijn er meer dan 100. Ook het Forza contract van €200,00 was leuk en natuurlijk vorig competitieseizoen Landskampioen <17jr.

Vraag: Wat verwacht je van de wedstrijd van zaterdag 13 maart 2010 tegen team Invictus?

De vorige keer wonnen we met 7-1 nu hoop ik met 8-0. Ook is het mijn laatste avond als lijnrechter dit seizoen. Vind ik erg leuk om te doen.

Vraag: welke speler of speelster is jouw favoriet in team 1? Waarom?

Erik Staats, misschien dat hij nu niet meer de beste is, maar ik vind hem het aardigst. Ik hoop ooit dat ik ook training van hem krijg dan probeer ik hem van de baan te meppen.

Ruben Wijnands en Mark Verschoor in de tuin als buurkleuters aan het badmintonnen. Ook Mark badmintont bij de vereniging!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Renzo op 22-06-2013 om 19:00 uur

    grappig

Reageer op dit bericht (“Pupil van de week: Ruben Wijnands ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)