Badminton Vereniging Almere

Roosterse-Forza Almere 4-4

Forza Almere, team 2, kampioen in de eerste divisie afdeling 1, heeft haar 18e wedstrijd en tevens haar laatste wedstrijd van dit seizoen uit gespeeld tegen BC Roosteren 2. Met een 4-4 gelijkspel is het puntensaldo voor Forza Almere 2 na deze 18 wedstrijden, precies 100 punten.

Om 18.30u mochten de Almeerders de baan op om hun kunsten nogmaals te vertonen, maar voordat ze mochten beginnen aan de wedstrijd, werd er eerst nog officieel een line-up gehouden. Tot groot genoegen van Iris, die dit wel vaker zou willen meemaken:-).

Met de heren- en damesdubbel werd zoals gewoonlijk gestart, maar onze heren Dennis en Ralph hadden het gelijk moeilijk tegen de aanvallende spelers Cyriel Weijers en Dennis Dubbelman. Zo ook hadden onze dames Yvonne en Iris het lastig met hun tegenstanders Linda Hoedmakers en Wendy Hoeve. Onze heren verloren met 21-15 en 21-11, maar onze dames konden in 3 sets winnen met 21-16/18-21/15-21. 1-1 Tussenstand.

Monique mocht gaan beginnen aan haar single tegen Lianne Janssen. Niemand van ons team had ooit van haar gehoord, maar Lianne zorgde ervoor dat Monique aan de bak moest. Helaas kon Monique niet winnen, hoewel ze in de 2 set kansen had om de wedstrijd te verzilveren, en verloor met 3 sets, 19-21/23-21/21-16. Op de andere baan ging teamcaptain Dennis singlen tegen Cyriel Weijers die altijd zeeraanvallend speelt, helaas was Dennis net niet goed genoeg in de "Chineese Muur" die hij zo vaak al is geweest dit seizoen en verloor hij met 21-19 en 21-18. 3-1 Tussenstand.

Met 3-1 achter, wisten Yvonne en Ralph wat ze moesten doen in hun single, Winnen! Hoewel Yvonne goed van start ging door de 1e set met degelijk spel te winnen met 15-21, moest ze daarna haar meerdere erkennen in Wendy Hoeve die de 2e en 3e set met 21-12 won. Ralph kon zich opmaken voor een wedstrijd tegen Jovi Nieman, maar eigenlijk was er geen sprake van spanning. Met 14-21 en 7-21 maakte Ralph snel de stand tot 4-2, om toch in de laatste 2 wedstrijden nog een gelijkspel eruit te slepen.

Over het gehele seizoen genomen zijn de mixen een stabiele factor, als het om winstpunten gaat. Met dit vertrouwen gingen zowel Dennis en Iris, als Ralph en Monique de strijd aan om deze laatste 2 punten voor
Forza Almere te laten zijn. Dennis en Iris moesten het opnemen tegen Cyriel Weijers en Linda Hoedemakers, die er een mooie 3-setter van maakten in het voordeel van de Almeerders, 21-16/19-21/9-21. Ralph en Monique hebben met 2 sets gewonnen van Dennis Dubbelman en Mariska Beenen, die nog in het zonnetje werd gezet door haar thuisclub BC Roosteren wegens al die jaren dat ze voor BC Roosteren heeft gespeeld, maar nu gaat genieten van der rust.

Met dit gelijkspel heeft Forza Almere 100 punten bij elkaar gespeeld in 18 wedstrijden, heeft het slechts 1x verloren, 2x gelijkspel en maar liefst 15x GEWONNEN. Een geweldig seizoen dat eerder al bekroont werd door het Kampioenschap. Nu kunnen de spelers van Forza Almere zich opmaken voor de komende toernooien, om te beginnen a.s weekend Almere Satellite.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Mostert op 16-03-2010 om 23:09 uur

Na een vermoeiend seizoen blijft het netjes om er een gelijk spel iit te slepen.