Badminton Vereniging Almere

[update] Vol Rabobank Almere Satellite Categorie 4 & 6 Toernooi

Komend weekend 20 en 21 maart 2010 organiseert BV Almere wederom het Rabobank Almere Satellite Categorie 4 Categorie 6 Toernooi (deeluitmakend van het Satellite Circuit). Met meer dan 200 deelnemers en circa 340 partijen zal editie 2010 zwaar worden. Met zelfs te veel inschrijvingen hebben we, helaas, ook deelnemers moeten teleurstellen. Voor het toernooi is er een uitdagend schema gemaakt welke met de hulp van een ieder mogelijk moet zijn.

We roepen de spelers dan ook op:

Op toernooi.nl is de volledige loting en tijdschema te vinden. We adviseren iedereen om vrijdagavond / zaterdagochtend nog even je speeltijden te controleren.

Satellite Toernooi

In de ME is Lester Oey (Van Zijderveld) als 1ste geplaatst. Zijn verwachte tegenstander in de finale is Dennis van Dalen de Jel (Van Zunder Velo). De Almeerders Stephan Branderhorst, (5de geplaatst) en Tim Vaessen (6de geplaatst) zijn voor BV Almere, op basis van de ranking, de belangrijkste uitdagers. Toch zullen ook de spelers van Forza Almere 2, kampioen in de eerste divisie, Ralph Starren en Dennis van Steenland proberen te stunten.

In de VE zijn Lisa Malaihollo en Ginny Severien 1ste en 2de geplaatst (beide Van Zunder Velo). De belangrijkste troef van BV Almere is Jospehine Wentholt. Mocht ze willen stunten dan dient ze in de kwart finale af te rekenen met Lisa.

In het MD zijn Sabir Afif en Dave Khodabux 1ste geplaatst. In de eerste ronde mogen ze tegen de Almeerders Walter Budding / Pieter van Gils. De als 4de geplaatste Almeerse koppel Jeroen van Moorst / Stephan Branderhorst zouden in de halve finale de tegenstander kunnen worden. Het als 2de geplaatste koppel Dennis van Daalen de Jel / Rikkert Suijkerland (Van Zundert Velo) speelt in de 1ste ronde tegen de Almeerders Dennis Steenland / Erik Staats. Een zware partij voor stoppend clubicoon Erik. Ralph Starren is samen met Hans van Os (Van Zijderveld) als 3de geplaatst en die zouden dan in de halve finale tegen Dennis en Rikkert komen of toch Dennis en Erik?

Bij de VD zijn Ginny Severien en oud Almeerder Maartje Verheul (beide Van Zundert Velo) als 1ste geplaatst. In de finale zouden ze tegen het als 2de geplaatste Iris Tabeling (Van Zijderveld) en Josephine Wentholt (BV Almere) moeten komen. Er zijn echter nog ervaren en talentvolle koppels voldoende aanwezig om voor een verrassing te kunnen zorgen.

Het GD zou een finale tussen Dave Khodabux / Elisa Piel (Van Zijderveld) en Lester Oey / Maartje Verheul (Van Zijderveld / Van Zundert Velo) moeten worden. Het als 4de geplaatste Almeerse koppel Erik Staats en Yvonne Sie behoren met hun ervaring tot gevaarlijke outsiders.

Categorie 4

In het ME is Jeffrey de Jonker (Hoornse BV) als 1ste geplaatst. In de finale wordt de als 2de geplaatste Dion Keulen verwacht echter Almeerder en regerend regio kampioen Joost Berkelmans is, met de gewonnen finale tegen Jeffrey tijdens het RSK nog in het gedachten, zeker een kanshebber. Ook van het talent Jayme van Elten en nieuwkomer Almeerder Danny Borocz wordt veel verwacht.

Bij de VE zijn Marcey Hanssen (BC Trilan) en Katja van Walstijn (BV Slotermeer) vooraf de grootste kanshebbers. Namens BV Almere gaat het talent Amy van Stenus, ' good old' Esther van Puffelen en Dorien Drees de Almeese eer verdedigen. Echt gelukkig met de loting zijn ze in iedere geval niet; al snel komen ze tegen een geplaatste speelster.

Bij de MD zijn de gebroeders Van den Born (De Racketeers) als 1ste geplaatst. De als 1ste en 2de geplaatste bij de ME, Jeffery en Dion, zijn hier als 2de geplaatst. Het Almeerse koppel Joost Berkelmans en Kasper Wijmans zijn als 4de geplaatst en zouden in de halve finale moeten spelen tegen de tweeling broers. Naast de geplaatste zijn er nog een paar ijzersterke koppels. Het gaat echt vuurwerk worden!

Bij de VD zijn Macey Hanssen en Elck Vievermans van BC Trilan als 1ste geplaatst. Het 2de geplaatste koppel betreft Mandy Dekker (Hoornse BV) en Kastja van Walstijn (BV Slotermeer). Namens Almere doen er twee koppels mee. Het talent Amy van Stenus gaat met ervaren rot Suzanne Mulkens de strijd aan. Ze zouden in de halve finale tegen het als 2de geplaatste koppel kunnen komen. De temperament volle Sanne Berkelmans speelt dat samen met Dorien Drees. Hun wacht mogelijk in de kwart de confrontatie met Macey en Elck.

In het GD mogen de Almeerse ervaren spelers (en trainers) Bas van Os en Suzanne Mulkens hun kwaliteiten laten zien. Als 1ste geplaatst wordt er veel van hun verwacht. De finale zou tegen Jeffrey de Jonker / Katja van Walstijn, op basis van de statistieken, mogen worden verwacht. Dat scorebord journalistiek niet opgaat bij badminton zullen alle andere 22 koppels proberen aan te tonen.

Categorie 6

Niet minder dan 54 spelers doen er mee aan de ME. Een ongekend aantal wat zelden voorkomt. De Almeerder Bat Schouten is als 1ste geplaatst. Door het uitvallen van een speler is hij al doorgedrongen tot de 3de ronde. De sterke Oscar Kanters (Martinus Amstelveen) heeft een goed competitieseizoen gehad en is 2de geplaatst. Toch zijn er vele andere sterke kandidaten. Zo is de titelverdediger Sander Schirris (BV Almere) als 4de geplaatst en is de vorige nog in de derde divisie spelende Remco van der Hoek (BC Arcade, volgend seizoen terugkerend naar BV Almere) als 5de geplaatst. Kortom veel spannende wedstrijden!

De vorig seizoen nog in de 4de divisie spelende Eveline Wuck (BV De Shuttle) is als 1ste geplaatst. Het afgelopen seizoen werd ze met haar team overtuigend kampioen in de 1ste regio. Toch zal het geen eenvoudige opgave worden. Tijdens de Regio Masters ondervond Eveline Wuck al de kracht van al het aanstormend talent. De als 2de geplaatste Sanne Berkelmans (BV Almere) lijkt de belangrijkste uitdager maar er zijn nog vele andere kandidaten.

Bij de MD gaan 28 koppels strijden voor de overwinning. Het als 1ste geplaatste koppel Remco van der Hoek / Robert Terpstra (BC Arcade/BV Almere) zijn door hun ervaring de grootste favoriet. Het gedurende het competitieseizoen gegroeide koppel Bat Schouten / Rick Baak (BV Almere) zijn als 2de geplaatst. Veel koppels zijn, op basis van de ranking, aan elkaar gewaagd.

Het minst aantal deelnemers vinden we bij de VD. Er doen 7,5 koppels mee (de partner van Esther van Puffelen heeft zich helaas afgemeld, mogelijk vinden we nog een nieuwe partner). De 1ste en 2de geplaatste komen uit Almere (Melissa Hondeman / Chantal Rensink, Shanice van Stenus / Michelle Veerman). Op basis van hun ervaring en ranking lijken Eveline Wuck / Marije Gemmink (BV De Shutlle / BV Huizen '96) de belangrijkste uitdagers om de geplande finale te voorkomen.

De eerste vier geplaatste koppels in het GD zijn wat ranking betreft aan elkaar gelijk. In sommige gevallen lijken de dames wat sterker en bij andere koppels de heren. Op dit moment worden Rick Blok / Chantal Rensink (BV Almere) en Johan Bakker / Esther van Puffelen (BV Almere) in de finale verwacht maar dat zouden zomaar Bat Schouten / Sanne Berkelmans (BV Almere) en Rogier Folmer / Michele Veerman (BC de Flinters / BV Almere) kunnen worden!

We wensen alle deelnemers een goed toernooi toe!

Reageer op dit bericht (“[update] Vol Rabobank Almere Satellite Categorie 4 & 6 Toernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)