Badminton Vereniging Almere

Tim Vaessen gaat naar Duitsland

Tim Vaessen gaat in het seizoen 2010/2011 competitiespelen bij Wesel in Nordrhein Westfalen. Tim wil graag ook eens in Duitsland spelen en Tim is van mening dat als hij het nu niet doet, het er wellicht niet meer van komt. Tim Vaessen heeft vijf seizoenen bij onze vereniging gespeeld en wederzijds is er sprake van een grote genegenheid. Tim heeft zich de jaren bij onze vereniging altijd zeer professioneel opgesteld. Op dat punt echt een voorbeeld voor menig speler.

Het spijt de Sporttechnische Commissie ten zeerste dat Tim Almere gaat verlaten, maar aan de andere kant is er ook veel begrip voor zijn beslissing. Maar Tim is niet helemaal uit beeld voor Almere. Hij blijft minimaal eenmaal per week trainen bij Almere en volgens zijn eigen woorden is de kans zeer groot dat hij na zijn Duitse periode weer terugkomt bij Almere.

In het volgende vraaggesprekje geeft Tim onder meer een toelichting op zijn vertrek.

Omschrijf hoe je destijds bij Almere bent terecht gekomen

Ik ben in 2005 naar Almere gekomen (dit was mijn vijfde competitieseizoen bij Almere). Twee seizoenen eerder (toen ik bij Elo United) speelde, zaten we in de poule bij Almere 1. Dat was het jaar dat Almere naar de Topliga promoveerde en wij als tweede eindigden. Het jaar daarna zijn we met Elo zelf gepromoveerd, maar toen we ons dat jaar niet konden handhaven in de Topliga, viel ons team uit elkaar en werden wij (Ilse en ik) gevraagd door manager Cock van Puffelen om bij Almere te komen spelen. Aangezien we allebei graag op eredivisieniveau wilden blijven spelen was het heel fijn dat Almere ons graag wilde aantrekken.

Wat zie je als je hoogtepunt dan wel dieptepunt in de jaren bij de BVA

Voor mezelf was het eerste seizoen het beste, ik heb toen het meeste gewonnen en had het hoogste winstpercentage van het team. Voor het team was dit jaar het hoogtepunt. We hebben lang een kansje gehad om de play-offs te halen en hebben een aantal hele goede wedstrijden gespeeld. Voor mij persoonlijk heb ik dit seizoen (2009/2010) te veel verloren, dat is toch wel jammer. Dieptepunt was het vertrek van Roy Calbo bij de club. Op zich is het overigens goed om een nieuwe wind te laten waaien. Daarnaast was mijn terugzetting naar het team 2, ook wel een dieptepunt.

Hoe heb je de ‘degradatie’ van Dekker Almere naar Team 2 ervaren

Dat vond ik absoluut niet leuk, maar ik ben niet iemand die het zomaar opgeeft en had mezelf dan ook voorgenomen in ieder geval al mijn singles te winnen om zo te laten zien dat ik wel in Dekker Almere thuishoor. Overigens heb ik een erg leuk jaar gehad in team 2: de sfeer in het team was geweldig! Daarnaast geeft het ook wel minder druk dan het spelen in het eerste, Dekker Almere.

Hoe heb je vervolgens de promotie van Team 2 naar Dekker Almere ervaren

Het was de waardering waar ik op hoopte. Ik had het heel goed gedaan in team 2, maar heel weinig verloren. Toch stonden er twee goede singlespelers in Dekker Almere, dus het zou heel moeilijk voor mij worden. Dat de club toch voor mij heeft gekozen in plaats van Robert Kwee, heeft mij heel veel goed gedaan. Misschien dat ik (zeker op dit moment) niet zo goed was als Robert, maar ik kan op veel andere vlakken (lees: coaching, sfeer, enz.) meer brengen. Het is jammer dat ik het vertrouwen dat de club in mij had niet echt heb kunnen omzetten in veel overwinningen.

Waarom heb je besloten om volgend jaar in Duitsland te gaan spelen?

Juist in het afgelopen jaar heb ik toch wel een aantal keer gemerkt dat ik het moeilijk vond om mezelf op te laden (zelfde tegenstanders, zelfde teams). Dan ga je verliezen van mensen waarvan je niet hoort te verliezen. Ik ben gewoon toe aan een nieuwe uitdaging; iets anders. Daarbij hoor ik heel veel goede verhalen over competitiespelen in Duitsland en het is voor mij waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om ooit in Duitsland te spelen. De beslissing was niet makkelijk, ik heb het heel goed naar mijn zin bij Almere. Het gevoel van een nieuwe uitdaging heeft het uiteindelijk toch gewonnen, maar het is niet zo dat ik helemaal bij BVA wegga natuurlijk.

Waarom wil je graag alsnog lid blijven van de BVA?

Omdat ik het ontzettend goed naar mijn zin heb bij BVA. Het is een hele gezellige trainingsgroep. Daarnaast kan ik nog steeds dingen leren op de training; het is voor mij ook niet mogelijk om twee tot drie keer per week naar Duitsland te gaan om te trainen. Ik blijf dan ook nog minimaal eenmaal per week bij Almere trainen, alleen zal ik niet meer in de competitie uitkomen. Zo blijf ik betrokken bij de club en als ik ooit weer terug wil komen naar Nederland voor competitie, dan is de kans zeer groot dat ik weer bij Almere terugkom.

Het bestuur wenst Tim Vaessen heel veel succes in het Duitse Wesel!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Robert Terpstra op 17-03-2010 om 07:45 uur

    Beste Tim,

    Jammer dat je "weggaat", maar heel veel succes gewenst in de Duitste competitie.

    Gr. Robert

  2. Krijn op 17-03-2010 om 14:09 uur

    Hmm, Erik en Tim in dezelfde week "weg". Aardige domper voor het sociale aspect van ons eerste! :(

    Succes Tim! (En sorry voor die verschrikkelijke ster op de site; ben niet zo creatief ;))

  3. Henk Mostert op 17-03-2010 om 23:24 uur

    Beste Tim

    Heel veel succes in Duitsland. Het was altijd plezierig om je te zien spelen. De inzet en souplesse van je maakten dat zelfs je mindere wedstrijden er goed uitzagen.
    We hopen je terug te zien.

Reageer op dit bericht (“Tim Vaessen gaat naar Duitsland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)