Badminton Vereniging Almere

Weer een stapje verder met de kantine

Ondanks het feit dat de Badminton Vereniging Almere in badmintonland nog een relatieve nieuwkomer is, we bestaan in de komende junimaand nog maar 22 jaar, is er toch veel historisch materiaal voor handen. Daaronder kunt U verstaan krantenberichten, al dan niet met foto, oude clubbladen met de fantastische karikaturen van spelers door Job Jansen, privé-foto's, noem het maar op.

Inge van Groenigen heeft op zich genomen om delen van dit historische materiaal in zes lijsten te vervatten en op deze wijze een inzicht te geven in het bestaan van onze vereniging. Dat is een puist werk, dat kan ik U wel vertellen, maar de eerste twee lijsten heeft Inge inmiddels gereed en die hangen nu in de kantine op de grijze muur bij de BeeS-winkel.

Ik vind het archiefmateriaal dat Inge gekozen heeft een heel goed beeld geven van de historie van onze vereniging en het verenigingsleven en mijn complimenten zijn dan ook voor Inge. Chapeau!

Maar vorm uw eigen indruk. Zie de hele oude garde aan spelers met nog slanke strakke lijven, de penningmeester met een volle bos zwart haar, een voorzitter die nu ook onder de categorie grijze postduiven valt, maar toen nog niet. Zie de spelers die het overnamen van de oude garde zoals, Edsel Festen, George Staats, Nicole Mostert, Mariska Staats, Ingmar Mayer, Donja Pieters, Maaike Roders enz. enz. En zie de beginnende toppers in hun kinderjaren. Heel erg leuk om bijvoorbeeld Omar Cuntapay, Jeroen Buffing, Sven en Merel Oosterling, Gita Djajawasito, Maartje Verheul en Erik Staats als jonge stekelbaarzen op de foto te zien staan.

De vereniging schreef historie en schrijft met deze mooie lijsten opnieuw historie en de kantine wordt weer een stukje opgeleukt.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Omar Cuntapay op 02-04-2010 om 10:39 uur

  Wat vet!
  ik zal zeker snel langs komen om de foto's te komen bezichtigen.
  Ik ben hier toch ooit begonnen met mijn badminton carriere :)

  super

  groet

  Omar Cuntapay

 2. Mark Temmink op 16-06-2010 om 14:29 uur

  Dag mensen,

  Ik als oud team 1 speler uit een ver ver verleden leuk om van dit initiatief te lezen. Ook bijzonder dat Job Jansen weer een tijdje meespeelt. Bij deze dan ook de groeten aan mijn oude leermeester! En ik speel zelf ook nog badminton bij BC Iduna te Utrecht..
  Succes!
  Groeten,

  Mark Temmink

 3. Henk Staats op 16-06-2010 om 15:39 uur

  Leuk dat je reageert Mark en ook leuk dat je nog steeds badminton speelt. Kom eens bij ons langs in het nieuwe seizoen als team1, Dekker Almere, een eredivisiewedstrijd speelt in Sportcomplex De Toekomstgroep.

Reageer op dit bericht (“Weer een stapje verder met de kantine ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)