Badminton Vereniging Almere

Badminton School Almere organiseert voorspeelavond op 21 mei 2010

Op 4 september 2009 begon de Badminton School Almere (BSA) met de eerste training voor de selectie, die toen nog uit 20 kinderen bestond. De BSA is twee jaar geleden ontstaan in het kader van het talentenopleidingsprogramma van Badminton Nederland in samenwerking met de Badminton Vereniging Almere. Eigenlijk kan het gezien worden als een vervolg op het zeer succesvolle Regionaal Trainingcentrum Almere (RTC Almere) dat al sinds eind 2006 was begonnen met extra trainingen voor talentvolle kinderen uit de regio. Inmiddels zijn we dus al weer ruim vier jaar verder en ook al weer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

De huidige selectie bestaat uit 29 kinderen waarvan er negen op ‘part-time’ meetrainen. Deze spelers komen voornamelijk uit de provincie Flevoland, maar ook uit plaatsen zoals Drachten, Volendam en Enkhuizen. Dit seizoen zijn er maar liefst vijf kinderen opgenomen in de U13 schaduwselectie van de Badminton Nederland en de verwachting is, dat er eind dit seizoen een aantal kinderen uit de BSA-selectie zal doorstromen naar Academies of zelfs naar de Nationale Jeugdselectie U15. Dit gegeven in combinatie met het feit dat er bovendien een aantal kinderen zal doorstromen naar de senioren, betekent dat wij weer ruimte gaan krijgen voor nieuwe, talentvolle maar vooral gemotiveerde kinderen die graag in het nieuwe seizoen twee keer twee uur per week willen investeren in hun verdere badmintoncarrière.

Waar en wanneer vindt de voorspeelavond plaats?

Op vrijdag 21 mei 2010 van 18:00 tot 20:00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep, Bongerdstraat 6, 1326 AB in de Almeerse Parkwijk.

Voor wie is deze voorspeelavond bedoeld?

In principe voor alle kinderen in de leeftijd van 10 tot18 jaar, die al over de nodige badmintonkwaliteiten beschikken en gemotiveerd genoeg zijn om door extra trainingsuren onder begeleiding van ervaren en gekwalificeerde trainers het eigen spel naar een hoger niveau te brengen!

Wie zijn de trainers?

Hoofdtrainer is de door de wol geverfde Rick Prins en hij wordt volgend seizoen terzijde gestaan door een groep van ervaren en gediplomeerde trainers (onder meer Emmy Vlaar en Max Sibbald).

Wat zijn de kosten voor deze voorspeelavond?

Deze avond kost helemaal niets! Het enige dat je moet doen is zorgen dat je opgewekt en gemotiveerd bent en met badmintonracket(s), badmintonkleding en badmintonschoenen om 17:30 uur in de zaal bent! Dan krijg je een korte uitleg en wordt er een gezamenlijke warming-up gedaan.
Je ouders kunnen gedurende de training onder het genot van een kopje koffie voorlichting krijgen over de BSA door de talentcoach van Badminton Nederland, Chris Vlaar en de Manager van de BSA, Otto van Stenus.

Hoe meld ik mij aan ?

Heel simpel door een mailtje te sturen aan: otto.v.stenus@bvalmere.nl (aanmelden kan tot 20 mei 2010). Schrijf in dit mailtje je naam, telefoonnummer, vereniging en korte motivatie waarom je graag in aanmerking komt voor de selectie van de BSA.

Waar kan ik meer informatie vinden over Badminton Scholen en het talentenopleidingsprogramma van Badminton Nederland?

Via de volgende link: http://www.badminton.nl/topbadminton/opleiding_talenten

Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met Otto van Stenus, Manager Badminton School Almere.

Reageer op dit bericht (“Badminton School Almere organiseert voorspeelavond op 21 mei 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)