Badminton Vereniging Almere

Carlton GT 1-AA Drink Satellitetoernooi in Amersfoort

Het leek bij de editie 2010 van dit toernooi in twee opzichten minder gevuld dan voorgaande jaren. Minder deelnemers en minder toppers, maar dat kan met alle concurrerende toernooien in binnen- en buitenland en ook de play-offs in de eredivisie die afgelopen week werden gespeeld. Daar kun je als organisatie ook niet zo gek veel aan doen.

Ook Almere was dit jaar minder vertegenwoordigd, een twintigtal spelers speelt in België te weten in Dendermonde en in Olve. Twee jeugdspelers van Almere probeerden het ook eens bij de senioren, groep 8, Laura Uivel en Thomas van Cruchten en met name de eerste was wel heel erg succesvol door in de single ook maar direct te winnen! Ook Thomas deed het niet slecht en werd uitgeschakeld in de tweede ronde.

Op toernooi,nl zijn alle uitslagen van dit toernooi terug te vinden, maar een aantal prestaties lichten we er hier even uit.

Laura Uivel wint dus de DE-8 in de damesenkel in verslaat haar trainingsmaatje van de Badminton School Almere in de finale, te weten Naomi Rensink.

In de categorie 6 was Almere sterk vertegenwoordigd Melissa Hondeman, Michele Veerman, Chantal Rensink, Shanice van Stenus, Soemitro Kasanwidjojo, Richard Verschoor en de bijna Almeerders (met ingang van het seizoen 2010/2011) Jacob van Diermen en Rogier Folmer.

Melissa Hondeman wint in de DE-6 in de finale van clubgenoot, trainingsmaatje, teamgenoot Shanice van Stenus. Was reuze spannend, vorige week won Shanice, nu Melissa.
In de HE-6 komt Soemitro tot de halve finale.
De VD-6 wordt gewonnen door Michele Veerman en Shanice van Stenus. Zij winnen van club- en trainingsmaatjes Melissa Hondeman en Chantal Rensink.
Rogier Folmer en Soemitro winnen de finale in het MD-6.
Rogier Folmer en Michele winnen de finale in het GD-6.

In groep 4 verliest Danny Börösz in de halve finale van Elwin Wu, die het enkelspel ook wint. Michele Veerman verliest in de halve finale van Cheriel Seinen.

In de Satellitegroep winnen Ralph Starren (en Hans van Os) heel knap de MD, door in de finale te winnen van Stefan Jille en Joely Residay.

Een relatief kleine afvaardiging van Almere, maar toch met fraaie resultaten. Een aantal deelnemers was overigens niet content over het feit dat er geen geldprijsjes waren in de categorie 6 en 8.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Robert Terpstra op 05-04-2010 om 12:51 uur

  het was een dertigtal spelers in dendermonde :P

 2. Ernst op 05-04-2010 om 13:00 uur

  des te mooier. Hebben jullie plezier gehad??

 3. Pascal op 05-04-2010 om 13:16 uur

  zeer zeker :D
  was weer gezellig in dendermonde :D
  veel prijzen en veel plezier...maar ook een dieptepuntje op de zondag....maar ik neem aan dat dit allemaal in het verslag komt te staan.

 4. Krijn op 05-04-2010 om 17:47 uur

  "Badminton is fun!" :p http://www.tvoost.be/nl/nieuws/2010-04-04/badminton-ros-beiaard-badminton-cup/

Reageer op dit bericht (“Carlton GT 1-AA Drink Satellitetoernooi in Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)