Badminton Vereniging Almere

Team C1 op weg naar het kampioenschap?

De Open TeamKampioenschappen zitten er bijna op. Acht van de tien wedstrijden in totaal zijn al weer gespeeld en zoals het er nu uitziet is de kans vrij groot dat team C1 over een poosje de kampioensbeker in ontvangst mag nemen.

Daar de reguliere competitie ons iets te snel was afgelopen, besloten Almar, Hans, Renske en Cindy uit team 16 om in te schrijven voor de OTK, de voormalige nacompetitie.
Het werd een beetje puzzelen om voor alle wedstrijden een datum te vinden die iedereen schikte, maar uiteindelijk kwam het allemaal voor elkaar. Twee wedstrijden werden verplaatst, één uitwedstrijd wordt bij ons gespeeld, daar de tegenpartij geen beschikking over hun zaal had op data waarop beide teams konden. Flexibiliteit van twee kanten bracht de oplossing. Fijn dat BVA een baan beschikbaar wilde stellen en dat USC bereid was in plaats van thuis uit te spelen, zodat we deze wedstrijd toch kunnen spelen.

Enthousiast en fanatiek als altijd begonnen we aan de eerste wedstrijd, tegen USC. Tot onze grote verrassing kwam het zelfde team de zaal binnen dat we ook in de gewone competitie al getroffen hadden. Dat beloofde een pittige pot en dat werd het ook! Net als eerder speelden we zes uitputtende driesetters, om de punten uiteindelijk eerlijk te verdelen. 4-4

Ook de tweede wedstrijd bracht geen nieuwe tegenstanders: het team van Duinwijck kenden we ook al. Zonder al te veel moeite konden we aan het einde van de avond een 8-0 overwinning noteren. Altijd fijn.

De wedstrijd erna tegen Amsterdam viel in de voorjaarsvakantie en drie van ons waren afwezig. Gelukkig waren Richard, Patricia en Maya bereid om in te vallen, zodat er toch een team stond. En wat voor team! In Oostenrijk bereikte me een juichsms over de 7-1 winst. Kijk, dat is nog eens invallen! Bij deze nogmaals bedankt, guys!

VSCA (Vereniging voor Sportende Chinezen in Amsterdam) was onze volgende tegenstander. Renske en ik waren beiden bepaald niet in vorm die avond, wat de uitslag een jammerlijke 4-4 deed worden. We besloten ter plekke dat we dat in de thuiswedstrijd maar moesten goedmaken. We zullen zien of dat lukken gaat, volgende week kunnen we dat pas zeggen, als we onze laatste wedstrijd spelen tegen dit team.

De laatste club in onze poule was Slotermeer, die tot dat moment bovenaan stond. Dan gaat het natuurlijk extra kriebelen! Ondanks het feit dat ze een sterke tweedeklasse speelster als invalster hadden meegenomen, kregen ze geen punt. Wij hadden toevallig door een blessure ook een invalster, Patricia, die deze dame stevig partij gaf in de eerste single en de winst inpikte. Slotermeer had alles verwacht, maar zeer zeker geen 8-0 verlies!

Na nog een keer 8-0 van Duinwijck gewonnen te hebben, een partij gespeeld te hebben met als uitslag 2-6 voor ons tegen Amsterdam en 1-7 winst tegen Slotermeer, staan we nu riant aan kop, met nog twee wedstrijden te gaan: tegen het sterke USC as. vrijdag en tegen VSCA volgende week.
Het kampioenschap kan ons bijna niet meer ontgaan, maar de wedstrijden moeten nog wel gespeeld worden en bij voorkeur afgesloten worden met een mooie overwinning. Zijn de huidige 12 punten voorsprong op USC genoeg? We zullen zien…

Reageer op dit bericht (“Team C1 op weg naar het kampioenschap? ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)