Badminton Vereniging Almere

Up date Josephine Wentholt

Het laatste stukje wat ik over Mexico schreef is pas van 22 april, maar er is de afgelopen dagen nogal wat gebeurd en inmiddels ben ik alweer thuis.

De dubbel hebben we helaas in de eerste ronde verloren, we moesten tegen de 5/8e geplaatste Japanners en we verloren met 21-17 in de 3e set. Het ging echt heel erg goed, maar helaas is het ons niet gelukt de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Met m’n single zat ik bij de laatste 16 (ik won m’n single in 3en van Alexandra Mathis), maar verloor daarna van een Indisch meisje met 21-14 & 21-18. Ik lag er dus uit, maar moest nog meer wedstrijden spelen om me eventueel te kunnen kwalificeren voor de Olympische Jeugd Spelen. Uiteindelijk ben ik geëindigd als 14e.

Wat de kwalificatie van de Olympische Jeugd Spelen betreft is het nogal ingewikkeld, maar ik zal proberen het zo simpel mogelijk uit te leggen.

De Olympische Jeugd Spelen zijn bestemd voor spelers uit ’92 & ’93. Kort geleden was er een speciaal kwalificatietoernooi in Denemarken en de beste vijf spelers waren gekwalificeerd voor de Spelen. Ik was niet aanwezig op dit toernooi en wist voordat ik naar Mexico ging eigenlijk ook niet dat ik me via het WJK zou kunnen kwalificeren. De zeven beste spelers op het WJK zijn ook automatisch gekwalificeerd voor de Spelen. Nou is het zo dat sommigen van deze spelers zich al gekwalificeerd hadden via het kwalificatietoernooi en sommige andere spelers zijn weer te jong. Zo konden we aardig wat spelers wegstrepen. Zo zijn er aardig wat spelers die al op zo’n jonge leeftijd al zo goed zijn, maar dus niet mee mogen doen. We hebben een beetje zitten kijken wie er afvallen en hebben veel spelers weg kunnen strepen. Er kwam uit dat ik gekwalificeerd ben voor de Olympische Jeugdspelen in Singapore!

De officiële lijst wordt pas 10 mei bekend gemaakt, dus eigenlijk durf ik tot die tijd nog niet echt met zekerheid te zeggen dat ik ben gekwalificeerd, want je weet maar nooit. Misschien is er een foutje gemaakt of hebben we iemand over het hoofd gezien. Tot die tijd zit ik dus nog even in spanning, maar als het zover is zal ik het laten weten!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. pascal op 26-04-2010 om 11:58 uur

    ik hoop voor je dat je gekwalificeerd bent voor OJS in singapore, je hebt het verdiend na zo'n goede prestatie op het WJK! ga zo door :D

  2. Ernst op 26-04-2010 om 12:34 uur

    Gefelicitterd met je resultaten op het het WJK maar vooral ook gefeliciteerd met je kwalificatie voor OJS. Wij zitten dan in de buurt, zou wat zijn als ik met Shanice even langskom in Singapore!!!!!!!!!!

Reageer op dit bericht (“Up date Josephine Wentholt ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)