Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Afgelopen dinsdag 27 april 2010 waren Ernst en ik aanwezig bij het Sportcafé, dat een aantal malen per jaar wordt georganiseerd door het Sportbedrijf van de gemeente Almere. Altijd heel leuke bijeenkomsten en waar je ook nog wel eens wat wetenswaardigheden hoort van andere verenigingen. Nu mochten vier verenigingen een toelichting geven op het feit dat ze in 2010 tot kernsport zijn benoemd en dat waren de Hockeyers, de Volleyballers, de Handboogschieters en de Badmintonners. Zij mochten een korte presentatie houden over wat ze met de € 10.000 aan kernsportsubsidie hebben gedaan of zullen gaan doen. Wel één ding is duidelijk de centen worden door deze vier verenigingen nuttig besteed!

De Almeerse Hockeyvereniging heeft trouwens 1700 leden, waarvan 1500 jeugdleden en deze vereniging geeft jaarlijks zo'n € 370.000,-- aan trainings- en coachingskosten uit. De instapcontributie is € 345,-- per jaar en daarnaast hebben de hockeyers niet te klagen over sponsorinkomsten, want hockey is op dit moment booming.
Rene Remie, ooit bij ons nog voorzitter van de sponsorcommissie en nu voorzitter van de handboogschieters, gaf een spetterende presentatie over het handboogschieten. Inmiddels de grootste vereniging van Nederland (250 leden) met heel veel kampioenen en recordhouders! Ik heb twee handbogen nog even zelf vastgehouden, weegt 'iets meer' dan een racket, maar het spannen van de boog is bepaald niet eenvoudig. Marc Remie, Nederlands kampioen, ooit bij ons nog een getalenteerde badmintonner, deed het mij voor, maar ik kreeg het niet tot nauwelijks voor elkaar.

Op 1 mei 2010 wordt de finalewedstrijd gespeeld tussen Van Zundert Velo en Van Zijderveld om het kampioenschap van Nederland. Ik ga niet zeggen dat Dekker Almere volgend seizoen de finale gaat halen, dat zal wellicht nog een brug te ver zijn, maar meer nog dan afgelopen seizoen zullen we trachten om ons te mengen in de strijd om een plaats bij de play-offs. En de personele bezetting van Dekker Almere zullen we zo spoedig mogelijk bekend maken.

De gemeente en het Waarborgfonds voor de Sport hebben de door de BSAO/SSF opgestelde meerjarenplanning 2010/2020, inclusief investeringsbegroting, nader bekeken en in orde bevonden. Het streelt de ijdelheid van de bestuursleden om te horen dat het er goed uitziet. De BSAO/SSF is, in nauw overleg met de gemeente, druk doende om een andere bestemming te geven aan de bowlshal. De bowlsvereniging zal namelijk per 1 juli 2011 niet langer gebruik maken van de bowlshal.

Voorts voeren vertegenwoordigers van onze vereniging overleg met de gemeente, de provincie Flevoland, Sportservice Flevoland en Badminton Nederland over tal van badmintonzaken. Als er op al deze fronten iets nieuws te melden is, dan laten we u dat vanzelf weten.

Vandaag op Koninginnedag hebben we ons jongste kleinkind, Sara te logeren. We zijn met haar naar de vrijmarkt geweest, want daar waren de oudste kleinkinderen, Daan en Iris aan het verkopen geslagen. En zo kon het gebeuren dat we een auto terugkochten bij Daan, die we hem ooit eens zelf gegeven hadden. Dan kunnen de kleinkinderen daar mee spelen als ze bij ons logeren.

Henk Staats

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock op 03-05-2010 om 10:13 uur

    Bowlshal is een mooi biljartlaken. Wellicht wedstrijd 3banden op het grootste biljart van de wereld. Kunnen we weer een Guinness Book of Records evenement organiseren :)

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)