Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie

Na de zomervakantie gaat medio september 2010 de eredivisie badminton weer van start en naar wij hopen zal Dekker Almere het goed doen en zelfs een rol van betekenis kunnen spelen om de play-offplaatsen. Het lijkt ons leuk om de komende weken de afgelopen zeven eredivisieseizoenen nog eens achteraf te beschouwen, waarbij we ook aandacht willen schenken aan het seizoen 2002/2003. Het seizoen dat Almere kampioen werd van de eerste divisie en daarmede de promotie naar de eredivisie veiligstelde.

We zullen de spelers die deel uit maakten van team 1 en de tegenstanders per eredivisieseizoen nog eens de revue laten passeren en ook de sportieve prestaties en de behaalde plek op de ranglijst nog eens nader beschouwen. Begin juni 2010 hoop ik de eerste aflevering klaar te hebben en vervolgens zal ik trachten iedere week een aflevering te presenteren.

Bij het reeds gepleegde voorwerk kwam ik een aantal feiten tegen die ik niet meer direct op het netvlies had. Wist U bijvoorbeeld nog dat een zekere Elvina Surjana in team 1 gespeeld heeft? Wel wist ik nog dat Claudia Saleming binnen BVA de geallitereerde eretitel voerde van de Golden Game Queen.

U leest er binnenkort 'alles' over.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Edje op 26-05-2010 om 12:47 uur

    Wellicht ten overvloede maar in seizoen 2005-2006 (dacht ik) organiseerde BV Almere de laatste competietiewedstrijden (in de degradatiepoule) in de Toekomstgroep, 4 banen, 4 teams. Dit alles om de competitie zo eerlijk te beslissen. Topprestatie in zo'n korte voorbereidingstijd!

  2. Henk Staats op 26-05-2010 om 14:39 uur

    Beste Edje,

    Dat komt ook aan bod in 'de eredivisie-afleveringen' van de komende weken. Het was een ware happening op 26 maart 2006 met 350 toeschouwers en voor BVA liep het goed af.

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)