Badminton Vereniging Almere

BC Culemborg trekt zich terug uit de eredivisie

Op de site van BC Culemborg en op Badmintoninfo kwamen we het bericht tegen dat BC Culemborg zich terugtrekt uit de eredivisie. Welke vereniging de opengevallen plaats gaat innemen, is nu nog niet bekend. Hieronder plaatsen wij integraal het persbericht van BC Culemborg.

Ondanks verwoede pogingen van de Technische Commissie en spelers om het 1e team van BC Culemborg in stelling te houden moeten we toch per heden de handdoek in de ring gooien.

Omdat spelers, uitkomende in de eredivisie en 1e divisie tot 15 juni de mogelijkheid hebben om van club te wisselen zorgt dat ervoor, dat het beslissingsmoment van potentiële spelers dicht tegen deze datum aan zit. Het blijft voor een vereniging als de onze erg moeilijk om de gang en wandel van spelers te volgen en te voorspellen wat we mogen verwachten met betrekking tot een eventuele overstap.

Men blijft zo lang mogelijk op het vinkentouw zitten voor de meest gunstige deal, waardoor een beslissing steeds uitgesteld wordt. De meest recente ontknopingen in deze mallemolen van vraag en aanbod en het feit dat er uit eigen kweek op dit moment geen spelers op eredivisieniveau beschikbaar zijn, hebben TC en bestuur moeten doen besluiten om geen deel meer uit te maken van het Eredivisie-spektakel.

BC Culemborg beschikt niet over sponsors van enig formaat waardoor de financiële gevolgen van het in stand houden van een 1e team en aantrekken van spelers die een extra vergoeding eisen niet gedragen kunnen worden.
Er is alleen sponsoring door eigen leden, die hun vrijwilligers vergoeding direct weer in de kas storten voor ondersteuning van jeugd-activiteiten.
De verzakelijking van de huidige generatie spelers maakt het steeds moeilijker om inpassing binnen onze vereniging, waar het spelplezier de hoogste prioriteit heeft, te realiseren. Mede hierdoor wordt het 1e team naar de toekomst toe meer gezien als een geld-, materiaal- en vrijwilligersenergie kostende uitwas in plaats van het verlengstuk en de bekroning op het lange-termijn-werk van de vereniging. Wat bij inpassing ontbreekt is het “wij” gevoel en de daaruit voortvloeiende ondersteuning.

Dat enkele Culemborgspelers niet meer in de Nederlandse competitie wilden uitkomen, waardoor we naar aanvullingen moesten zoeken, heeft te maken met het te grote beslag in tijd, dat de huidige Nederlandse competitieopzet van die spelers verlangd. Vooral bij sociaal gebonden spelers weegt dit erg zwaar. De keuzes die Badminton Nederland steeds maakt ten aanzien van de competitieopzet in de eredivisie hebben altijd voor- en nadelen. Het afgelopen seizoen uitbreiding naar 10 teams en verlenging van de doorlooptijd. De uitbreiding naar 18 wedstrijden en uitloop tot in maart zijn in dit geval voor Culemborg dodelijk. In België en Duitsland zijn minder wedstrijden in een veel korter tijdsbestek.

Het feit dat Culemborg speler Alexander Schekkerman ook komend seizoen niet beschikbaar mocht zijn, vanwege een buiten proportionele doping veroordeling, is de zoveelste tegenslag in deze bezettingsproblematiek.

Voor de overgebleven spelers van het 1e team en het bestuur van de club voelt het toch aan als een amputatie na 30 jaar dadendrang, waarvan de laatste 24 jaar op eredivisie en 1e divisie niveau.

Namens bestuur BC Culemborg
Jan Regtien

Reageer op dit bericht (“BC Culemborg trekt zich terug uit de eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)