Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere versterkt zich met Dave Khodabux

Met gepaste trots deelt de Sporttechnische Commissie mede dat Dave Khodabux volgend seizoen zal uitkomen voor Dekker Almere. De contouren van Dekker Almere beginnen zich steeds beter af te tekenen na het aangekondigde vertrek van Tim Vaessen (Duitsland) en het stoppen van Erik Staats als actief speler. Na Saber Afif kiest dus ook topper Dave Khodabux voor Almere!

Installatiebedrijf Dekker

Desgevraagd laat trainer-coach Rick Prins weten ‘bijzonder blij en content te zijn met de komst van Dave Khodabux’.
Rick Prins: “Ik heb altijd al gezegd dat ik naar Almere ben gekomen omdat het een club met visie en met ambities is. Met het binnenhalen van Patty Stolzenbach twee jaar geleden en met de komst van Josephine Wentholt vorig jaar was er al een basis gelegd voor een nieuw begin. Natuurlijk was het even schrikken toen zowel Erik als Tim ons eerder dit seizoen informeerden over hun toekomstplannen maar met de komst van Saber en Dave heeft de STC hier uitstekend op geanticipeerd. Beide spelers maken deel uit van Oranje en trainen dagelijks twee keer per dag op Papendal en spelen veel toernooien op internationaal niveau. Dave ken ik al vanaf de tijd dat hij als klein jongetje bij Gaasperdam speelde en ik heb dan ook gedurende het grootste gedeelte van zijn carrière met hem mogen werken, vanaf het steunpunt in Amsterdam tot aan mijn laatste jaar bij Van Zijderveld. Dave is een dubbelspecialist pur sang en met hem in het team kunnen we verschillende kanten uit in de dubbel en de mix. Dat was toch altijd wel een beetje het probleem bij Almere: iedereen wist ver van te voren hoe de dubbels en de mixen zouden worden gespeeld, zo voorspelbaar was het geworden. We gaan binnenkort met het hele team rond de tafel zitten, dat komt ook allemaal dik in orde. Ik kijk met vertrouwen en plezier uit naar het nieuwe seizoen waarin wij wat mij betreft een serieuze gooi gaan doen naar het behalen van de play-offs, dat blijft gewoon het uitgangspunt!”

Dave Khodabux stelt zich graag verder aan u voor

Mijn naam is Dave Khodabux, 24 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. Op mijn zevende werd ik officieel lid van de badmintonvereniging Gaasperdam, te Amsterdam. Na een aantal jaar werd ik gescout als talent en mocht daarom meedoen aan de zogenaamde districtstrainingen. Vanaf dat moment ging het snel, een jaar later mocht ik naar de topsportselectie Amsterdam en nog een jaar later werd ik lid van de nationale jeugdselectie. Sindsdien heb ik tal van toernooien zowel nationaal als internationaal gespeeld. Met als mooiste resultaten, verschillende nationale jeugdtitels, de winst op de Six Nations en Danish Junior Cup, het behalen van een bronzen medaille op de Europese jeugdkampioenschappen, en meer recentelijk, een nationale gemengd dubbeltitel en een kwartfinale plaats op de Europese kampioenschappen.

Dit bestand bestaat niet

In 2002 ben ik geslaagd met een HAVO-diploma. Hierna ben ik Chemie gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens mijn afstudeerperiode wilde ik mij volledig op mijn studie richten. Hierdoor heb ik ruim een half jaar niet op topniveau getraind, maar wel mijn studie succesvol afgerond in september 2007. Na het afronden van mijn studie heb ik flink wat afwegingen gemaakt en uiteindelijk gekozen om mij te gaan richten op een sportcarrière. Dit bracht een aantal ingrijpende veranderingen met zich mee, zoals het verhuizen naar Arnhem om te trainen op topsportcentrum Papendal.

Op het moment speel ik de herendubbel met Jorrit de Ruiter (wereld ranglijst 53) en de gemengd dubbel met Samantha Barning (plaats 41). Samen met mijn partners timmer ik aan de weg naar de Olympische Spelen van London 2012. Bij mijn vorige club, Van Zijderveld, heb ik onder andere met deze partners mooie resultaten behaald. In 2008 de halve finale, in 2009 en 2010 tweede van Nederland en een kwartfinale tijdens de Europa Cup.

Waarom de overstap naar BV Almere? BV Almere heeft een zeer ambitieus plan opgesteld met als uiteindelijk hoofddoel de kampioenstitel. De opzet en ambitie heeft mij gecharmeerd en ik wil graag een steentje bijdragen aan dit plan.”

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 04-05-2010 om 17:37 uur

  Dave,

  Namens het bestuur, een warm welkom bij onze vereniging!

 2. Ernst op 04-05-2010 om 21:43 uur

  Dave, van harte welkom bij onze club en ik hoop dat je een succesvol seizoen gaat draaien. Overigens geldt dit uiteraard voor het hele team.

 3. Henk Mostert op 04-05-2010 om 23:16 uur

  Van harte welkom en wij weten zeker dat jouw komst een duidelijk toegevoegde waarde is

 4. Carl Dekker op 05-05-2010 om 09:20 uur

  Dave, ook van deze kant hartelijk welkom.
  Hoop dat je niet alleen kwaliteit inbrengt , maar ook sportiviteit en gezelligheid.

 5. Saber op 07-05-2010 om 21:27 uur

  HEY dave,

  welkom teamgenoot ;).
  we gaan er tegenaan.
  grt

 6. Miss Rose op 08-05-2010 om 10:19 uur

  Dave,
  Leuk dat je bij Almere komt spelen!! Wij, Miss Vino en Miss Rose, zullen je vaak komen aanmoedigen! :D :D

 7. teus op 08-05-2010 om 21:29 uur

  welkom Dave (en Saber)

  Volgens mij wordt het "het avondje BVA op zaterdag" steeds leuker

  Succes

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere versterkt zich met Dave Khodabux ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)