Badminton Vereniging Almere

Nederlandse titels voor Feng, Daan, Amy en Jayme

Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde dit weekend toch: de prestaties tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen 2009 werden dit jaar verbeterd door de jeugd van de BV Almere en de Badmintonschool Almere! In 2009 werden er nog drie eerste en drie tweede prijzen behaald. Dit jaar vormden vier eerste prijzen, vier tweede en een handvol halve finales het resultaat van het NJK 2010. Dit toernooi werd voor de tweede keer gehouden in het Topsport Centrum Almere. De halve en eindfinales werden gespeeld in de hoofdhal in precies een zelfde setting als het Yonex Dutch Open en zo konden de kinderen alvast een beetje wennen aan deze entourage want als zij zo door blijven gaan dan kunnen wij hun daar over een paar jaar misschien ook zien spelen!

In de jongste categorie U13 waren er podiumplaatsen voor Feng Groothuijse, Daan Kusters en Leroy de Calonne. Feng won de dubbel met Tamara van der Hoeven op formidabele wijze van het als eerste geplaatste koppel. Na drie bijzonder spannende games waar de wedstrijd daadwerkelijk elke kant op kon gaan toonden Feng en Tamara aan over de sterkste zenuwen te beschikken en zo mochten zij de Nederlandse titel mee naar huis nemen. Daan Kusters zegevierde in de herendubbel met Johan Quartero: samen vormen zij het hele jaar al een ijzersterk duo en dit seizoen mochten zij al vele toernooien op hun naam schrijven. Maar de mooiste overwinning van dit seizoen werd toch dit weekend geboekt: tegen selectiemaatjes Joran Kweekel/Leroy de Calonne werd het een uitputtingsslag gezien de gamestanden 22-24 21-12 21-16. Ook goud dus voor Daan! Leroy had daarna nog een finale te spelen. In de enkel speelde Leroy weer tegen Johan maar ook nu dolf Leroy jammer genoeg in twee games het onderspit.

Onder 15 waren er mooie successen voor Amy van Stenus en Jayme van Elten. Samen werd de finale in de mix gehaald na een regelmatige overwinning op Ruben Jille/Dorien Lups die gezien hun plaatsing toch in de finale werden verwacht. Hoe anders werd het want het waren Amy en Jayme die mochten aantreden tegen het als eerste geplaatste duo Denise Hall/Mark Caljouw. De finale zelf werd eigenlijk een beetje een anticlimax want waar beide youngsters in de halve finale de pannen van het dak speelden, zo mat werd de finale gespeeld en er werd jammer genoeg dan ook kansloos verloren van Denise en Mark. Dat was voor Amy in de vrouwen dubbel gelukkig wel anders! Met Dorien Lups speelde Amy de finale tegen de als eerste geplaatsten Denise Hall en Alida Chen. Dit was werkelijk een pracht van een wedstrijd die met geconcentreerd en degelijk spel door Amy en Dorien werd gewonnen. Amy bekroont met deze Nederlandse titel een prachtig seizoen waarin zij meerdere jeugd- en seniorentoernooien wist te winnen in verschillende onderdelen.
Jayme van Elten wist op tijd het verdriet en boosheid na de verloren mixfinale van zich af te zetten en won overtuigend de herendubbel met Marc Caljouw van Ruben Jille en Roy Reijbroek. De eerste game was nog bijzonder spannend gezien de gamestand van 22-20 maar in de tweede game was het verzet van Ruben en Roy gebroken en sloegen Jayme en Mark zich via de stand 21-8 naar de overwinning! Ook voor Jayme dus een Nederlands kampioenschap.

In de Onder 17 categorie stond Manon Sibbald in drie halve finales maar jammer genoeg wist zij geen van deze te winnen. In de mix verloor Manon samen met Robin Tabeling nipt van Jim Middelburg en Gayle Mahulette (gamestanden 21-15/13-21/19-21). In de dubbel werd met Kirsten van der Valk verloren van Myke Halkema en Judith Campman, de latere winnaars van de titel in de dubbel. Ook in de singel vormde de halve finale het eindstation voor Manon na verlies tegen Kirsten.

In de categorie Onder 19 hield Josephine Wentholt in haar eentje de Almeerse eer hoog. Na gisteren al op een schitterende wijze gewonnen te hebben van de als eerste geplaatste Thamar Peters (16-21 / 21-19 / 24-22), wachtte in de finale oud clubgenootje Iris Tabeling. Iris was in de finale bijzonder slagvast, maakte weinig fouten en won dus in twee games maar er had voor Josephine absoluut meer in gezeten! Ook in de dubbel met Thamar werd de weg naar de eeuwige roem geblokkeerd door Iris. Samen met Selena Piek kwamen de eerstejaars Onder 19 duidelijk te kort en met de gamestanden 13-21 en 14-21 ging de titel dus aan de neus van Josephine voorbij. Zoals gezegd, Josephine is pas eerstejaars dus volgend jaar mag zij opnieuw een poging doen om de titels binnen te slepen.

We moeten vooral niet vergeten dat er veel meer kinderen van de BV Almere en de Badmintonschool Almere aan deze kampioenschappen hebben meegedaan, 22 in totaal! Er werden door deze kinderen ook meerdere kwart of halve finaleplaatsen gehaald en dat is voor een NJK natuurlijk een bijzonder puike prestatie!

Almere trainers Emmy Vlaar en Rick Prins toonden zich zeer tevreden over het vertoonde spel, inzet én de uiteindelijke resultaten!

Resultaten:

Onder 13:

ME 2e plaats Leroy de Calonne
GD 3/4e plaats Lisa van Stenus – Daan Kusters
3/4e plaats Feng Groothuijse – Leroy de Calonne
VD 1e plaats Feng Groothuijse – Tamara van der Hoeven (BC Swish)
3/4e plaats Lisa van Stenus – Dafne Linders
MD 1e plaats Daan Kusters – Johan Quartero (BCH 7)

Onder 15:

VE 3/4e plaats Amy van Stenus
ME 3/4e plaats Jayme van Elten
GD 2e plaats Amy van Stenus – Jayme van Elten
VD 1e plaats Amy van Stenus – Dorien Lups (van Zijderveld)
MD 1e plaats Jayme van Elten – Mark Caljouw (DKC)
3/4e plaats Alex Vlaar – Steef van Wooning (Duinwijck)

Onder 17:

VE 3/4e plaats Manon Sibbald
GD 3/4e plaats Manon Sibbald – Robin Tabeling (van Zijderveld)
VD 3/4e plaats Manon Sibbald – Kirsten van der Valk (BC Amersfoort)

Onder 19:

VE 2e plaats Josephine Wentholt
VD 2e plaats Josephine Wentholt – Thamar Peters (BC Victoria)

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 23-05-2010 om 21:20 uur

  Namens het bestuur, priijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten.

 2. STC op 23-05-2010 om 21:24 uur

  de foto's volgen z.s.m.!

 3. henk staats op 24-05-2010 om 09:53 uur

  Alle prijswinnaars gefeliciteerd. Een knap stukje werk.

 4. Henk Mostert op 25-05-2010 om 21:36 uur

  Ik kan hier alleen maar aan toevoegen dat ik het geweldig vindt.

 5. Marga op 25-05-2010 om 22:45 uur

  Voor alle deelnemers: van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!!
  Voor de één kan het niet beter;
  voor de ander volgend jaar beter?!

 6. Marc van den heuvel op 26-05-2010 om 09:57 uur

  We zijn trots op Amy die als leerlinge van onze school
  in een zwaar en soms moeilijk schooljaar deze fantastische prestaties levert! Marc vd Heuvel, talentbegeleider Oostvaarderscollege :D

 7. familie assink op 26-05-2010 om 12:36 uur

  hee amy
  fantastisch gefeliciteerd
  gert jackie carmen en gerton

 8. Henk Staats op 26-05-2010 om 14:45 uur

  De foto's zijn te bewonderen via de fotogalerij en daar zijn hele mooie bij!

 9. Paula op 26-05-2010 om 16:17 uur

  Ook op de site van Alex van Zaanen staan weer hele mooie!

 10. Jos K. op 26-05-2010 om 19:55 uur

  Met shuttles op de foto?? :D

 11. zaanen op 31-05-2010 om 23:44 uur

  Nee dit keer vooral met banaan of camera's ;)

Reageer op dit bericht (“Nederlandse titels voor Feng, Daan, Amy en Jayme ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)