Badminton Vereniging Almere

Ook laatste JM toernooi levert Almeerse successen!

In sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem werd het afgelopen weekend het laatste Junior Mastertoernooi van dit seizoen gehouden. Na een lange reeks van 12 JM toernooien was dit de laatste kans om nog punten bij elkaar te spelen voor de eindranglijst om zo uiteindelijk mee te mogen doen aan de finales die op 29 mei in Wychen zullen worden gehouden. Ook dit weekend traden weer verschillende kinderen van de BV Almere en de Badminton School Almere aan in Arnhem. Het toernooi kampt al jaren met een achteruitgang in deelnemers uit het buitenland maar met een deel van de Belgische nationale selectie en een aantal bijzonder sterke Duitse spelers in combinatie met de gehele Nederlandse selectie U15, lukte het de organisatie toch weer om een bijzonder sterk deelnemersveld te presenteren.

Deelnemers van onze vereniging en de BSA waren dit weekend

Onder 13 waren er successen voor Feng Groothuijse, Lisa van Stenus en Daan Kusters. Feng behaalde in twee onderdelen de finale en wist daar één van te verzilveren. De dubbel werd een prooi voor Feng en Tamara van der Hoeven na een spannende wedstrijd tegen het nummer 1 geplaatste koppel van BC Amersfoort. Vlak daarvoor speelde Feng (3e geplaatst) de singel finale tegen Lisa van Stenus (6e geplaatst) na in de halve finale te hebben afgerekend met dubbelpartner Tamara van der Hoeven. Lisa bereikte de finale ten koste van U13-selectiemaatje en vriendin Anne Vievermans. Na een spannende en hoogstaande wedstrijd met kansen over en weer liet Lisa in deze finale zien over de sterkste zenuwen en de langste adem te beschikken: gamestanden 24-22 en 21-18.

Daan Kusters bereikte de MD13 finale met vaster partner Johan Quartero na een overwinning op Leroy de Calonne en Maurice Paassen. Maurice kwam Johan daarvoor al tegen in de finales van het GD13 toernooi. Met Renske Kwakkenbos aan zijn zijde werd deze finale helaas in drie games verloren.

In het toernooi U15 wisten zowel Ruben Wijnands en Mark Verschoor de halve finales te bereiken van het mannen dubbel. Helaas was de halve finale voor beide jongens het eindstation maar zowel Ruben als Mark mogen terug kijken op een goed toernooi.

Amy van Stenus en Jayme van Elten moesten als tweedejaars U15 in de Nationale selectie meedoen in het U17 toernooi en dat ging beiden zeker niet slecht af. Jayme wist twee finales te bereiken: de mix met Dorien Lups liep dit weekend uitstekend en dat resulteerde dan ook in een mooie finaleplaats. Deze ging tegen selectiemaatjes Denise Hall en Mark Caljouw maar deze twee toppers vormen al jarenlang een ijzersterk koppel: met de gamestanden 15-21 en 18-21 ging de winst dus naar de eerst geplaatsten Denise en Mark. In de MD17 speelde Jayme met Mark Caljouw de finale tegen twee grote en sterke Duitsers met de mooie namen Lamsfuss en Scherpen. De Duitsers waren te sterk en met de gamestanden 10-21 en 20-22 ging de winst dus aan de neuzen van Jayme en Mark voorbij.

Amy van Stenus speelde de VD17 met Myke Halkema en had de moeilijke klus om hun 1e plaats op de plaatsingslijst waar te maken. Na overwinningen op o.a. Dorien Lups en Cheryl Seinen wachtten in de finale uiteindelijk de nummers twee geplaatsten Denise Hall en Alida Chen. Het werd zoals verwacht een bijzonder spannende en gelijkopgaande strijd maar met de gamestanden 21-15, 18-21 en 21-17 was de overwinning van Amy en Myke uiteindelijk een feit!

Zoals gezegd volgen op 29 mei de finales van het Junior Mastercircuit maar op 22 en 23 mei worden eerst nog de nationale jeugdkampioenschappen gehouden in het Topsportcentrum te Almere. Vanuit de BVA en de BSA zullen daar weer verschillende kinderen aan deelnemen en op basis van de mooie prestaties gedurende dit seizoen, kijken we daar al halsreikend naar uit!

Uitslagen JM Beca 2000

GD U11 3/4 Madouc Linders/Dennis Koppen (Van Zijderveld)
VE U11 3/4 Madouc Linders
VE U13 1 Lisa van Stenus
VE U13 2 Feng Groothuijse
MD U13 1 Daan Kusters/Johan Quartero (BCH 7)
MD U13 2 Leroy de Calonne/Maurice Paassen
MD U13 3/4 Robert de Calonne/Leo Kukat (Duitsland)
VD U13 1 Feng Groothuijse/Tamara van der Hoeven (BC Swish)
GD U13 2 Maurice Paassen/Renske Kwakkenbos (Amersfoort)
GD U13 3/4 Feng Groothuijse/Leroy de Calonne
MD U15 3/4 Ruben Wijnands/Roy Mulder (HBV)
MD U15 3/4 Mark Verschoor/Tim Merckens (BC Duinwijck)
MD U17 2 Jayme van Elten/Mark Caljouw (DKC)
GD U17 2 Jayme van Elten/Dorien Lups (van Zijderveld)
VD U17 1 Amy van Stenus/Myke Halkema (Velo)

De fraaie foto's zijn gemaakt door Armand Floris.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Armand op 09-05-2010 om 22:46 uur

  En niet te vergeten bij de uislagen: VD U17 1 Amy & Myke

 2. Henk Staats op 09-05-2010 om 22:50 uur

  Volgens mij staat dat er echt.
  En alle kanjers gefeliciteerd!

 3. Henk Mostert op 09-05-2010 om 22:58 uur

  Heel knap allemaal. Geweldig gepresteerd

Reageer op dit bericht (“Ook laatste JM toernooi levert Almeerse successen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)