Badminton Vereniging Almere

Patty Stolzenbach deelnemer aan Badminton Europe Finals

Op 4 en 5 juni 2010 vindt in de TT Hall Assen het eindtoernooi plaats van het Europese badmintoncircuit. Een select deelnemersveld (totaal 28 mannen en vrouwen) gaat in de slag voor de prijzenpot die gevuld is met US $ 50.000 voor de senioren en US $ 4.000 voor de beste junioren.

Onder de 28 spelers, afkomstig uit elf landen, bevinden zich vier toppers van Badminton Nederland, te weten

Wildcards
Badminton Nederland had als organisator van de Badminton Europe Finals recht op ‘wildcards’ in het vrouwen- en mannenenkelspel omdat geen speler of speelster uit Nederland zich rechtstreeks had geplaatst. Bij de mannen had Lester Oey de hoogste ranking. Daarom had hij recht op de ‘vrijkaart’. De speler van Van Zijderveld is de nummer 107 op de wereldranglijst.
Bij de vrouwen zou de wildcard normaal gesproken naar Rachel van Cutsen gegaan zij, maar zij liep onlangs een zware knieblessure op en moet daardoor ‘Assen’ missen. Vorig jaar was Van Cutsen de sensationele winnares van de Badminton Europe Finals. In haar plaats komt nu Patty Stolzenbach (nr. 79 van de wereld), die onlangs een sterke indruk maakte op het EK Landen.

Op eigen kracht
In het vrouwendubbel gaan Eefje Muskens en Samantha Barning aan de leiding op de Europese circuitranglijst en daarom mogen ook zij meedoen in Assen. Ze gaan het in de TT Hall opnemen tegen het bijzonder sterke Deense dubbel Anne Skelbæk/Maria Helsbøl, die ze onlangs nog klopten in de finale van de Yonex Dutch International in Wateringen.

Deelnemersveld

Vrouwenenkelspel

Mannenenkelspel

Vrouwendubbelspel

Mannendubbelspel

Gemengd dubbelspel

Meisjesenkelspel

Jongensenkelspel

Relevante websites

Wij wensen alle Nederlandse deelnemers veel succes en Patty Stolzenbach in het bijzonder.

Reageer op dit bericht (“Patty Stolzenbach deelnemer aan Badminton Europe Finals ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)