Badminton Vereniging Almere

Uit de AlmereVandaag 15 mei 2010

Goed nieuws deze week voor twee speelsters van badmintonvereniging BV Almere. Gistermiddag maakte de bond bekend dat Josephine Wentholt in augustus naar de Olympische Jeugdspelen in Singapore gaat. Een dag eerder al werd duidelijk dat Patty Stoltzenbach mag meedoen aan het eindtoernooi van het Europese badmintoncircuit.

Wentholt is na Nick Fransman de tweede Nederlandse deelnemer aan de Jeugdspelen die van 14 tot en met 26 augustus worden afgewerkt in het Aziatische land. De Amsterdamse werd vorig jaar door de Almeerse eredivionist weggeplukt bij Van Zijderveld. In Almere nam zij afgelopen seizoen de single en het dubbelspel voor haar rekening. Haar uitverkiezing voor de Olympische Jeugdspelen dankt Wentholt volgens de bond voornamelijk aan haar sterke optreden vorige maand tijdens het Jeugd WK in Mexico.

Voor Wentholts ploeggenote Patty Stoltzenbach kwam het goede nieuws al een dag eerder. De nummer 79 van de wereldranglijst kreeg te horen dat zij als enige Nederlandse speelster deel mag nemen aan het eindtoernooi van het Europese badmintoncircuit. Dit toernooi wordt 4 en 5 juni gehouden in de TT Hall in Assen.

De 28 deelnemende badmintonners, afkomstig uit elf landen, strijden met elkaar om een totale prijzenpot van vijftigduizend dollar. Stoltzenbach maakt hier kans op dankzij de wildcard die zij kreeg van organisator Badminton Nederland. De bond gunde haar dit entreeticket als enige Nederlandse speelster vanwege een blessure van Rachel van Cutsen en de sterke indruk die zij maakte op het EK voor landen.

Reageer op dit bericht (“Uit de AlmereVandaag 15 mei 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)