Badminton Vereniging Almere

Almere ook vertegenwoordigd in Apeldoorn

In de warme hal van WSV Apeldoorn werd er afgelopen zondag ook nog gebadmintond, de 3de editie van het Apeldoorn Open. Ook hier waren leden en toekomstige leden van BV Almere van de partij, met de nodige resultaten!

De weersvoorspelling voor zondag was warm, maar het zou ook gaan regenen. Het was in Apeldoorn te merken dat het mooi weer was. Wat een hitte in die zaal! Hier kon echter de gezelligheid niet tegenop.

Van Almere deden Laura Burgess, Chantal Rensink, Rogier Folmer en Soemitro Kasanwidjojo mee. Verder namen ook Naomi en Michael Rensink deel, zij zijn actief voor Badmintonschool Almere.

Het viertal van Almere nam allemaal met twee onderdelen deel in categorie 5. In de vrouwenenkel wist Laura het heel ver te schoppen. Zij bereikte zelfs de finale en moest het toen opnemen tegen Janneke Houtman (heeft nog eerste divisie gespeeld!). In een spannende 3-gamer en met behulp van coach en toeschouwer Rick Baak, wist Laura beslag te leggen op de titel!

Verder was er ook nog een succes in de mannendubbel waarin Rogier een koppel vormde met gelegenheidspartner Andreas Albrecht. Naar mate het toernooi vorderde, werd er ook steeds beter gespeeld en ook hier kwam een finale. In de finale werd het voorbeeld van Laura gevolgd en werd de tweede Almeerse prijs mee naar huis genomen!

Voor de badmintonschool was er ook een dubbel succesje. Naomi behaalde de dubbel in categorie 9. Zij wist niet alleen samen met haar vader, Ruud, de mix te winnen, maar schreef ook heel knap de single op haar naam.

Tot slot was er nog een groot Chinees/Indisch Buffet, maar voor mij was de dag al lang genoeg. Buiten het flinke uitlopen (1,5 uur) was het een heel goed georganiseerd toernooi e dat voor pas voor de derde keer werd georganiseerd.

Zeker een aanrader!

Uitslagen Apeldoorn Open

VE 5 1e Laura Burgess
MD 5 1e Rogier Folmer/Andreas Albrecht (Smashing)
VE 9 1e Naomi Rensink
GD 9 1e Naomi Rensink/Ruud Rensink

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 09-06-2010 om 10:04 uur

  Van harte met jullie resultaten. he Rogier, jij doet het ook met iedereen???

 2. Rogier op 09-06-2010 om 14:07 uur

  Hahaha, Sorry! Het ging ook wel aardig.
  Heb nu mijn seizoen nog een beetje mooi kunnen afsluiten...

 3. Laura op 09-06-2010 om 14:27 uur

  klein puntje, mijn achternaam is Burgess, niet Burgers:P
  Desalniettemin, een tof stukje Rogier!!;)
  (nog gefeliciteerd met je dubbel!!)

 4. Rogier op 09-06-2010 om 15:54 uur

  Sorry Laura!
  Beetje dom, hahaha. Gaat nu nooit meer fout!
  Beetje inkomen he, eerste verslag voor nieuwe vereniging (goed excuus toch? :P).

  Bedankt! Jij ook met je single!
  Je "aandenken" hangt al boven je bed? ;)

 5. Henk Staats op 09-06-2010 om 21:01 uur

  Laura, jouw achternaam in het stukje is inmiddels gecorrigeerd.

Reageer op dit bericht (“Almere ook vertegenwoordigd in Apeldoorn ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)