Badminton Vereniging Almere

DKC komend seizoen terug in de Eredivisie

Op de website van DKC wordt melding gemaakt van het feit dat DKC daadwerkelijk het komend seizoen gaat uitkomen in de eredivisie. De tekst op de site van DKC is hier letterlijk overgenomen.

Het eerste team van badmintonclub DKC gaat komend seizoen uitkomen in de Eredivisie. De Haagse club is benaderd door Badminton Nederland om het gat op te vullen dat is ontstaan na het terugtrekken van Culemborg en Invictus. Het bestuur van DKC heeft tijdens haar bestuursvergadering de plus -en minpunten uitvoerig besproken. "Omdat wij in ons beleidsplan hebben uitgesproken om een stabiele Topligavereniging te worden, zijn wij van mening dat we de promotie naar de Eredivisie een kans moeten geven. Deze promotie wordt ons in de schoot geworpen, maar zonder geluk vaart niemand wel," aldus Ton Wijers, namens het bestuur van DKC.

De Haagse badmintonclub is van mening dat het eerste team een reële kans heeft op handhaven. Dat komt mede door het aantrekken van Tak Ling Lam, Bouke van Bergen Bravenboer en Veerle en Ruben Wijers. Toch vindt DKC dat het niet de bedoeling mag zijn dat het eerste team een duiventil van nieuwe spelers wordt. Ton Wijers: "Wij willen graag als vereniging groeien en daar maakt het eerste team onderdeel van uit. We streven naar eerste teamspelers die midden in de club staan. De oud-leden Veerle en Ruben Wijers passen prima in het plan, maar ook Bouke en Tak Ling zijn geen clubhoppers."

Naast de kans op handhaven heeft DKC ook de financiële kant besproken. "Het spelen in de Eredivisie brengt extra kosten met zich mee. In de korte tijd die ons rest om te beslissen, kunnen wij niet voor volledige financiële dekking zorgen, maar wij zijn druk in de weer met potentiële sponsors om een kostendekkend plaatje te kunnen presenteren."

Reageer op dit bericht (“DKC komend seizoen terug in de Eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)