Badminton Vereniging Almere

Invictus trekt zich terug uit de eredivisie

Op de site van BC Invictus verscheen het bericht dat de club team 1 terugtrekt uit de eredivisie. Dat is, evenals het terugtrekken van BC Culemborg, bijzonder spijtig. Hieronder leest U het integraal overgenomen bericht van de site van BC Invictus.

Ondanks een maandenlange zoektocht naar versterkingen, is het Invictus niet gelukt om de selectie van het eerste team ‘eredivisiewaardig’ te maken. Tijdens het afgelopen seizoen zijn eerste heer Marcel Hazebroek en tweede dame Dana Kuil zodanig geblesseerd geraakt dat zij hun eredivisie carrière hebben moeten beëindigen. Mede vanwege het feit dat Invictus niet de financiële middelen heeft om haar spelers te betalen, bleek het niet mogelijk om voldoende versterkingen aan te trekken. Omdat hierdoor de nog overgebleven spelers uit het eerste team besloten te stoppen, ziet het bestuur van Invictus zich genoodzaakt om het eerste team terug te trekken uit de eredivisie.

Invictus heeft afgelopen seizoen gestreden voor wat het waard was. Mede door blessures kon er vaak geen eredivisiewaardig team worden opgesteld en moest er met invallers uit de tweede divisie worden aangetreden. Groot was dan ook de blijdschap toen, ondanks alles, handhaving toch werd veilig gesteld.

Vol goede moed werd er intussen gebouwd aan een team voor volgend seizoen. Door langdurige blessures moesten er ten eerste aanvullingen worden gevonden om een compleet team te vormen. Daarnaast moesten er ook versterkingen bij komen, om komend seizoen met een representatief team aan te kunnen treden. Helaas heeft Invictus binnen de eigen gelederen (nog) niet voldoende spelers om het huidige eerste team komend seizoen al te versterken.

Ondanks maandenlange inspanningen is het de Technische Commissie helaas niet gelukt om de selectie rond te krijgen. Tijdens het afgelopen seizoen zijn eerste heer Marcel Hazebroek en tweede dame Dana Kuil zodanig geblesseerd geraakt dat zij hun eredivisie carrière hebben moeten beëindigen. Er moesten dus minimaal twee nieuwe spelers aan de selectie worden toegevoegd. Belangrijke beperking hierbij zijn onze financiën. Door de moeilijke economische situatie, waarin zelfs clubs uit het betaalde voetbal om dreigen te vallen, en het wegvallen van onze hoofdsponsor, is het ons niet gelukt om voldoende sponsoring binnen te halen om op verantwoorde wijze het avontuur in de eredivisie te kunnen vervolgen.

Daarnaast kunnen eredivisiespelers nog tot half juni van eredivisievereniging veranderen. Hierdoor ontbreekt bij de spelers de noodzaak om vroegtijdig een beslissing te nemen. Het heeft er daarom nog lang naar uitgezien dat het aantrekken van spelers zou lukken. Uiteindelijk bleken externe versterkingen toch niet haalbaar. Doorschuiven van ons zojuist naar de eerste divisie gepromoveerde tweede team was financieel en sportief gezien ook niet gewenst. Helaas betekent dit dus het einde van het eredivisie-avontuur van Invictus.

Wij willen onze spelers, trainers, sponsors, supporters, invallers en alle andere vrijwilligers die het afgelopen seizoen in de eredivisie mogelijk hebben gemaakt bedanken voor hun spelplezier en clubliefde. Daarnaast wensen wij onze opvolgers in de eredivisie succes met de strijd om lijfsbehoud. Invictus zal haar best doen om op termijn weer door te groeien naar de nationale (sub)top!

Het bestuur van BC Invictus

Reageer op dit bericht (“Invictus trekt zich terug uit de eredivisie ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)