Badminton Vereniging Almere

Lisa, Feng en Leroy Nationaal!

De zesde juni 2010 was een belangrijke dag voor een aantal jonge badmintontoppers. Op die dag organiseerde Badminton Nederland op Papendal, overigens voor het eerst, een centrale voorspeeldag. Een voorspeeldag bedoeld voor kinderen, die al dan niet zullen worden geselecteerd voor de Badminton Academies en wellicht zelfs de Nationale Jeugdselecties. Spannend dus, want ga er maar aan staan om voor het elitekorps van de Nederlandse jeugdtrainers, in feite een examen af te leggen.

Onder de fine fleur van het Nederlandse jeugdbadminton bijna vanzelfsprekend ook een aantal badmintonners voortgekomen uit de jeugdopleiding van de Badminton Vereniging Almere, inclusief de Almeerse Badminton School(BSA), te weten:

De laatste vier genoemde kinderen mochten zelfs voorspelen voor de nationale selectie Onder 15 jaar.

En de vraag is natuurlijk:"Hoe hebben onze kinderen het gedaan tijdens de voorspeeldag?" Wel de kinderen uit onze jeugdopleiding hebben het uitstekend gedaan, want we kunnen U melden dat Feng Groothuijse, Lisa van Stenus en Leroy de Calonne (BSA en BC Drachten) zijn opgenomen in de Nationale Jeugdselectie onder de 15 jaar! Een geweldige prestatie en daar feliciteren wij deze kanjers van harte mee.
Bijzonder spijtig voor de vereniging is het feit dat Feng Groothuijse, 'een product van de Almeerse jeugdopleiding' haar badmintoncarrière volgend seizoen zal voortzetten bij Van Zijderveld, het is niet anders. We wensen Feng veel succes in het Amstelveense.

Feng

Daan Kusters en Mark Verschoor zijn jammer genoeg niet geselecteerd voor de nationale selectie, maar wat niet is kan zeker nog komen.
Het vermelden waard is voorts dat Judith van Cruchten, Dafne Linders en Ruben Wijnands 's ochtend bij het voorspelen voor de Academie een dusdanige goede indruk maakten, dat zij ook 's middags mochten aantreden voor de selectie van de Nationale selectie. Tot een selectie is het nog niet gekomen, maar deze drie spelers kunnen tijdens de trainingen op de Academie en hun prestaties tijdens de toernooien laten zien dat ze er gewoon bij horen!

Lisa

En dan de kinderen die geselecteerd zijn voor de Academie. Die moeten nog heel even geduld hebben, want komende week overlegt trainer-coach Rick Prins met de talentcoach van Badminton Nederland, Chris Vlaar, over deze badmintonkanjers. Maar een aantal kinderen weet al waar ze aan toe zijn :)

Leroy

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 11-06-2010 om 15:47 uur

    Allemaal van harte gefeliciteerd met deze prestatie

Reageer op dit bericht (“Lisa, Feng en Leroy Nationaal! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)