Badminton Vereniging Almere

Almeerse kampioenen bij Nationaal Kampioenschap Regio Teams 2010

In het weekend van 12 en 13 juni 2010 werd in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere het Nationaal Kampioenschap Regio Teams 2010 gespeeld. De Badminton Vereniging Almere was uitermate succesvol want Nederlands Kampioen 1e klasse werd het team van Van der Hoeden|Mulder en bij de jeugd onder de 19 jaar werd eveneens het Nederlands Kampioenschap binnengehaald!

Het team van Van der Hoeden|Mulder won zaterdag achtereenvolgens van Elo United uit Hengelo met 3-2, en van Amor uit Groningen eveneens met 3-2. Voorts was er nog een walk over op Boomgaardshoek.
Zondag werd er gewonnen met 3-2 van Culemborg en in de laatste wedstrijd tegen BC Tilburg toonde het team, bestaande uit Melissa Hondeman, Shanice van Stenus, Rick Blok en Krijn Hoetmer zich opnieuw de sterkste. Er werd een 3-2 overwinning geboekt en daarmede was het Nederlands kampioenschap binnen!

Rick, Melissa, Shanice en Krijn

De Almeerse jeugd onder de 19 jaar won op zaterdag met 4-1 van 't Slot uit Zeist en zelfs met 5-0 van Veghel. Daarmede was Almere poulewinnaar en speelde het zondagmiddag de finale tegen BC Duinwijck.
Met dit team had Almere nog een appeltje te schillen. Want tijdens de regiokampioenschappen van Noord-Holland in februari 2010, stonden deze twee teams ook tegenover elkaar in de finale en toen ging Duinwijck er met een 3-2 winst vandoor!
Sharon Brouwer, Rosa Hondeman, Koen Odijk, Rodney Spruijt en Ruben Wijnands waren dus belust op een revanche en de vraag was of ze die ook zouden krijgen.

Duinwijck ging goed uit de startblokken en won de eerste partij, het gemengd dubbel van Olaf Soff en Lene van Alten met tweemaal 21-10 van Koen Odijk en Sharon Brouwer.

Rosa Hondeman benutte haar technische vaardigheden en trok de stand weer recht door haar vrouwensingle met 21-19 en 21-16 te winnen van Dewi Dekker.

Ruben Wijnands speelde een puike singlepartij en won met 21-11 en 23-21 van Tim Merckens. Daarmede bracht Ruben Almere op een 2-1 voorsprong.

Maar in het vrouwendubbel werd de stand weer recht getrokken door de Duinwijckvrouwen. Met 21-9 en 21-19 wonnen Kimberly Veenstra en Dewi Dekker van Rosa Hondeman en
Sharon Brouwer.

Met een 2-2 tussenstand moest het mannendubbel de beslissing brengen! En in deze dubbel traden op namens Almere Ruben Wijnands en Rodney Spruijt. Tegenstanders waren Tim Merckens en Olaf Soff. Een spannende en mooie partij, fraaie rally's maar met 21-17 en 21-14 waren de Almeerse boys toch sterker. Ze staken daarmede de partijwinst, de wedstrijdwinst en het Nederlands Kampioenschap in de zak. Mooier kan een revanche niet zijn.

Rosa, Ruben, Koen, Rodney, Sharon

De kampioenen kregen uit handen van bestuurslid Jan Vermaas van Badminton Nederland twee schitterende bekers, die de voorzitter hoogstpersoonlijk onmiddellijk inpikte. Vanaf morgen zijn de bekers te bewonderen in de prijzenkast van Badminton Vereniging Almere.

Tot nu toe 10 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Mostert op 13-06-2010 om 21:18 uur

Ik weet dat de jeugd de toekomst heeft en dat ze vooruit moeten, maar ze moeten wel rekening houden met de zenuwen van een paar oude mannen (en ouders).
    Geweldig allemaal en iedereen gefeliciteerd met dit huzarenstuk.
    Twee Almeerse teams Kampioen van Nederland!!!!!

2. Henk Staats op 14-06-2010 om 09:15 uur

3. Paula op 14-06-2010 om 13:28 uur

Als ik al zo trots ben op mijn enig kind hoe moet Harry zich dan voelen met 2 kampioenen thuis???

4. Ernst op 14-06-2010 om 14:24 uur

enig kind Paulus????

5. Paula op 14-06-2010 om 15:53 uur

Ja hij is enige en nog enig ook! ;)

6. DannyP op 16-06-2010 om 01:07 uur

Team 13 verwelkomt Nederlandskampioens Sharon in haar team!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd trouwens. Echt een mooie prestatie van de oudjes en de jonkies :)

7. Johan op 16-06-2010 om 02:00 uur

Gefeliciteerd, terechte winnaars!

8. Paula op 16-06-2010 om 07:21 uur

@Danny, ze is zelfs dubbelvoudig kampioen, vorig jaar had ze ook de landstitel <17jr. Wees zuinig op haar!

9. Paula op 16-06-2010 om 07:21 uur

10. Krijn op 18-07-2010 om 21:57 uur

Reageer op dit bericht (“Almeerse kampioenen bij Nationaal Kampioenschap Regio Teams 2010 ↑”)