Badminton Vereniging Almere

Opnieuw een jeugdteam Nederlands Kampioen!

Vandaag 20 juni 2010 is in Sportcomplex De Toekomstgroep het Almeerse jeugdteam onder de 17 jaar Nationaal kampioen geworden. In een buitengewoon spannende finale werd OSM Badminton uit Maarssen met 4-1 verslagen en was het kampioenschap een feit.

Almere was gisteren ongeslagen poulewinnaar geworden en trof vanochtend in de kruisfinales TFS '57 uit Bergen op Zoom, een sterke tegenstander. Maar de Almeerders waren in vorm en wonnen met maar liefst 5-0 van deze geduchte tegenstander.

In de andere kruisfinale speelde OSM Maarssen tegen het Limburgse Rebeo en een ieder die dacht dat Rebeo de finale zou halen, kwam bedrogen uit. OSM Maarssen won vrij verrassend met 4-1.

En zo kwamen in de finale BV Almere en OSM Maarssen opnieuw tegenover elkaar te staan. OSM had in feite niets te verliezen, want OSM had op zaterdag een behoorlijk pak slaag gehad van Almere (5-0).
Toch zou het nu een volkomen andere wedstrijd worden. OSM ging prima uit de startblokken en in drie games (13-21, 21-17 en 17-21) wonnen zij het mannendubbel en stonden Daan Kusters en Renaldo Waque er ietwat beteuterd bij.

Gelukkig trokken Judith van Cruchten en Lisa van Stenus de wedstrijd weer recht door in twee games (21-12 en 21-11) gedecideerd hun vrouwendubbel te winnen, waarbij de spelintelligentie en het fanatisme opvallend genoemd mag worden.

Daan Kusters had het in zijn mannensingle bepaald niet eenvoudig. De eerste game won hij verdiend 21-16, maar de tweede game was voor OSM (17-21) en tot schrik van de toeschouwers bleek dat Daan er toch een beetje doorheen zat, na alle zware wedstrijden van gisteren en vanochtend. Gelukkkig wist coach Bas van Os de fanatieke Daan weer in het juiste spoor te krijgen en in de derde game liet Daan er geen enkele twijfel over bestaan wie hier de sterkste was. Met 21-8 pakte Daan de game, de partij en bracht hij BV Almere op voorsprong.

Lisa van Stenus kreeg het in haar vrouwensingle ook bepaald niet cadeau. Haar tegenstandster gaf terecht fel partij en liet niet over zich lopen. Maar Lisa is een zeer begaafde technische speelster die bovendien slim speelt. Met 21-10 en 21-11 won Lisa de partij en scoorde zij tevens het derde punt in de wedstrijd en dat betekende dat BV Almere kampioen was!

Quint Top en Judith van Cruchten gaven het kampioenschap nog meer glans door in twee games, zij het nipt (23-21 en 22-20) het gemengd dubbel te winnen. Daarmede was de 4-1 overwinning van BV Almere een feit.

Uit handen van de voorzitter van Badminton Nederland, Rob Ridder, ontvingen de kampioenen de schitterende medailles en de prachtige beker. En die beker, wel die werd weer onmiddellijk ingepikt door Henk Staats om deze beker in de welgevulde prijzenkast van BV Almere te zetten.

Met het behalen van dit kampioenschap scoorde BV Almere als het ware een hattrick. Vorige week immers werden het seniorenteam Van der Hoeden|Mulder en het jeugdteam onder 19 jaar kampioen. Een goed voorbeeld doet goed volgen, gezien het vandaag behaalde kampioenschap onder de 17 jaar.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Janny op 20-06-2010 om 18:00 uur

Gefeliciteerd kampioenen! Naar ik hoorde en lees spannende strijd, maar gewonnen. En dan die Judith, die even kwam invallen. Wat een geweldige prestatie! En wat een enorm trotse tante :D

2. Patrick Top op 20-06-2010 om 18:34 uur

Gefeliciteerd alle teams met het behalen van het kampioenschap! Vandaag was het voor de J3 een spannende strijd die ook voor de ouders menig zweetdruppeltje heeft gekost. Wellicht een idee voor het bestuur om foto's van de 3 teams op te hangen. 3x landskampioen is immers een unieke prestatie waar we best een jaartje aan herinnert mogen worden!

3. Karin op 20-06-2010 om 19:24 uur

Gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap.
    De andere trotse tante van Judith

4. John op 20-06-2010 om 20:31 uur

Ben vanmiddag even wezen kijken en heb Daan en Lisa zien spelen.
    Top met wat ik heb gezien en gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Een trotse recreant.

John

5. Henk Mostert op 20-06-2010 om 20:38 uur

Ik heb het niet gezien omdat wij even met vakantie waren, maar allemaal van harte gefeliciteerd.

6. Christ de Rooij op 23-06-2010 om 00:29 uur

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap in Almere, een hele mooie prestatie!

Een kleine kanttekening: The Flying Shuttle '57 is afgekort TFS'57. (FST is een club in Waalwijk!)

7. Krijn op 23-06-2010 om 00:33 uur