Badminton Vereniging Almere

Van Zundert Velo pakt de dubbel

Van Zundert Velo heeft de 'dubbel' gewonnen. Na eerder de landstitel te hebben veroverd, pakte de ploeg uit Wateringen zondagmiddag in sporthal 't Zandje in Den Haag ook de Carlton GT Cup. De halve finales waren beide zeer spannend geweest, maar de play-off finalisten uit de competitie, Van Zundert VELO en Van Zijderveld Amstelveen, stonden uiteindelijk ook in de bekerfinale tegenover elkaar.

Al meteen in de eerste partij van de eindstrijd deelde Van Zundert Velo een stevige tik uit. Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland klopten de favorieten Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter onder hoogspanning met 24-22 in de derde game. Dat Ginny Severien en Maartje Verheul er vervolgens tegen Iris Tabeling en Yik-Man Wong 2-0 van maakten was niet zo'n verrassing. Bij Van Zijderveld werd de geblesseerde dubbelspecialiste Samantha Barning danig gemist. Lester Oey verzette zich vervolgens in de mannensingle hevig tegen Dicky Palyama. Hij pakte de eerste game met 21-15 maar daarna zette Neerlands beste badmintonner met twee keer 13 orde op zaken. Van Zundert VELO volgt het Haarlemse Duinwijck op, dat in 2009 zowel landskampioen als bekerwinnaar werd.

Het seizoen zit er nog niet op voor Van Zijderveld en Van Zundert Velo. Beide teams doen van 23 tot en met 27 juni 2010 mee aan het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen, dat in Zwolle wordt gehouden.

Reageer op dit bericht (“Van Zundert Velo pakt de dubbel ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)