Basketbal Vereniging Almere

Amy van Stenus in de AlmereVandaag

Een kort interview in de AlmereVandaag van vorige week met Amy van Stenus.

De vijftienjarige Amy van Stenus komt tijdens de Youth Games uit in de categorie badminton. ,,Het is echt mijn sport. In mijn familie zitten meer badmintonners. Ik zit er al op sinds ik achteneenhalf jaar ben. Ik ging toen met een nichtje mee dat al op badminton zat.'

Van Stenus badmintont in de nationale jeugdselectie onder zeventien jaar. In de toekomst probeert Van Stenus verder te komen in de sport. ,,Ik zal mijn brood er niet mee kunnen verdienen, maar ik wil wel ver komen.''

De Almeerse kijkt uit naar de Youth Games. ,,Je leert andere badmintonners kennen van je eigen leeftijd. Mijn zus Lisa van twaalf badmintont ook en dat betekent dat wij tijdens het toernooi twee badmintonsters in huis krijgen. We weten nog niet wie het zijn, alleen dat ze uit Duitsland, Denemarkten of Zweden komen. Maar het zijn wel meiden van onze leeftijd.''

Ook de verwachte gezelligheid rondom het evenement zorgt voor veel voorpret. ,,Eén van de laatste dagen gaan we met zijn allen naar Walibi, dat lijkt me erg leuk.'' Van Stenus hoopt dat de openingsceremonie olympische allure heeft. ,,Daar hebben we een trainingspak voor gekregen en ik heb gehoord dat ze iets doen met brandende fakkels.''

Reageer op dit bericht (“Amy van Stenus in de AlmereVandaag ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)