Badminton Vereniging Almere

Aanval op wereldrecord van Almere

Zaterdag 21 augustus 12.00 tot en met zondag 22 augustus 18.01 zal er door de Badminton Club Westerbork een poging gedaan worden om een Guinness World Record te vestigen. Het betreft de langste badminton dubbel marathon

Dit houd in dat vier dezelfde spelers minimaal 30 uur tegen elkaar moeten spelen!

De badmintonners Johan Drenthen, William ten Zijthoff, Lennart van de Veen (allen spelers BC Westerbork) en Aize van der Woude (speler BC Assen) gaan deze strijd aan. De spelers Johan en William hebben vorig jaar succesvol het wereld record single naar Westerbork gehaald. Om ook het dubbel wereldrecord naar het relatief kleine BC Westerbork te halen trekt natuurlijk enorm ! De recordpoging zal plaats vinden in sporthal de Börkerkoel te Westerbork.

Het huidige record staat op 27 uur en is in handen van Joost Berkelmans, Rick Blok, Thijs Maassen en Steven van Puffelen van onze vereniging. Zij deden op 26 en 27 februari 2009 een geslaagde recordpoging in Sportcomplex De Toekomstgroep.

De recordpoging wordt gehouden voor het goede doel “Kind en Hulphond”, tevens gevestigd in Westerbork. Dit doel helpt kinderen met een beperking een zelfstandiger leven te geven. Dit met behulp van het gezamenlijk trainen van een hulphond, die het kind daarna in het dagelijkse leven kan helpen en begeleiden. Met de recordpoging hopen de badmintonners om genoeg geld bij elkaar te krijgen, zodat ook deze kinderen van een goede jeugd kunnen genieten.

Er wordt momenteel druk gezocht naar sponsoren en getuigen. Zo heeft de gemeente Midden-Drenthe heeft de zaalhuur al kosteloos tot beschikking gesteld en verzorgt het grote badmintonmerk Carlton 20 dozijn veren shuttles voor de poging. Ook zal er een loterij gehouden worden, met enkele mooie prijzen.

Alle opbrengsten zullen naar het goede doel " Kind en Hulphond " gaan.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos K. op 21-07-2010 om 16:10 uur

  Hoera!

 2. Cock op 22-07-2010 om 10:34 uur

  Ik wens de spelers erg veel succes!! K&B heeft direct na de recordpoging besloten om, zodra "ons" record is gebroken, zeker geen nieuwe poging te wagen om het record wederom te breken.

  Het was een geweldige happening, we hebben het certificaat en we willen het een unieke gebeutenis laten zijn voor onze vereniging.

  Dus nogmaals: van harte succes!!!!

 3. William ten Zijthoff op 22-07-2010 om 10:47 uur

  Sorry Jongens, maar nu we het single record hebben willen we ook graag het dubbel en misschien volgend jaar het mix record!

  Jullie zijn natuurlijk altijd welkom!!

 4. Cock op 23-07-2010 om 11:27 uur

  William, geen probleem. Als al gezegd hebben wij ons feestje gehad. Bovendien wisten we natuurlijk dat dit record eens zou worden verbeterd.

  Wel heel goed dat jullie er een goed doel aan koppelen.

  Nogmaals succes met de voorbereidingen

 5. Cock op 27-08-2010 om 09:31 uur

  Wat is het resultaat geweest. Ik kan slechts aankondigingen vinden. Geen enkel verslag van de poging zelf????

 6. Cindy op 27-08-2010 om 10:15 uur

  Dat is gehaald, Cock. Zie http://www.bcwesterbork.nl/ bij de nieuwsberichten.
  1000 euro hebben ze opgehaald en 28 uur gespeeld.

 7. Cock op 27-08-2010 om 15:48 uur

  Dank je wel Cindy.

Reageer op dit bericht (“Aanval op wereldrecord van Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)