Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Almere 13 juli 2010; Double competition

De tweede dag van het badminton toernooi. Voor vandaag stonden de dubbels en gemengd dubbels op het programma.

Jongensdubbel

In de jongensdubbel werd er in 4 groepen van 3 gestreden voor een halve finale plaats. In drie gevallen gaat de winnaar door zonder een game te verliezen. Het is duidelijk dat Aalborg en Almere de sterkte ploegen hebben.

In groep A mochten Alex Vlaar en Ruben Wijnands aan treden tegen een koppel uit Rendsburg en Lancaster. Zonder moeite, bijna als training, werden de wedstrijden gewonnen. In groep B zitten de grote concurrenten voor Alex en Ruben namelijk de Denen Frederik Aelestrup en Mads Pedersen. Op eenzelfde wijze wonnen de Denen de groep. De Almeerders Thomas van Cruchten en Daniël Verkerk wonnen in een drie gamer van de Engelsen David Riley en Mitchell Rumney en eindigde daarmee achter de Denen. In groep C wonnen Rodnet Spruijt en Mark Verschoor. Alleen in de eerste game tegen Rasmus Kjaersgaard en Martin Uldahl moest er even opgelet worden; 21-16 21-7. In groep D wa er de meeste strijd om plaats 1 en 2. Uiteindelijk was het Jacob Frandsen en Emil Rantzau (Aalborg) die aan het langste eind trokken tegen Koen Odijk en Quint Top 21-12 19-21 21-15.

Halve finale donderdag:

Alex Vlaar / Ruben Wjinands (Almere) – Jacob Frandsen / Emil Rantzau (Aalborg)
Rodney Spruijt / Mark Verschoor (Almere) – Frederik Aelestrup / Mads Pedersen (Aalborg)

Meisjesdubbel

Bij de meisjesdubbel werd er gestreden in drie groepen waarbij de beste nummer 2 van groep A of B door zouden gaan naar de halve finale.

In groep A werden de speelsters uit Aalborg, Louise Mortsensen / Louise Pedersen de winnaars. Met vrij duidelijke cijfers gaan ze door naar de halve finale. De nummers 2 in de groep werden Judith van Cruchten en Lisa van Stenus. Ze wisten in drie games te winnen van de speelsters uit Vaxjö (Victoria Ljunggren / Amanda Moe) . In groep B speelde Priscilla Holthuis, door het uitvallen van Shannen Sowikromo, met de sterke Zweedse Matilda Nygren Strandberg. Ondanks dat beide dames nog nooit met elkaar gespeeld hadden was er een felle strijd om de eerste plaats tegen Amy van Stenus en Laura Uivel. Deze werd uiteindelijk in drie games gewonnen door Amy en Laura maar was wel voldoende om als beste tweede door te gaan naar de halve finale. In groep C ging de winst naar Anna Gustenhoff en Mette Jorgensen. Makkelijk ging dat echter niet want zowel tegen de Almeerders Sharon Brouwer / Rosa Hondeman als tegen de Engelse tweeling Josephine Saul / Louise Saul waren er drie games voor nodig. Vooral de wedstrijd tegen Sharon en Rosa was erg spannend getuige de score in de derde game: 24-22.

Halve finale donderdag:

Louise Mortsensen / Louise Pedersen (Aalborg) – Priscilla Holthuis (Almere) / Matilda Nygren Strandberg (Vaxjo)
Anna Gustenhoff / Mette Jorgensen (Aalborg) – Amy van Stenus / Laura Uivel (Almere)

Gemengd dubbel

In het gemengd dubbel werd er gestreden in zes groepen van drie en één groep van vier waarbij hier de nummers 1 + 2 door zouden gaan naar de kwartfinale.

In groep A deden Alex Vlaar en Amy van Stenus wat van hun werd verwacht namelijk winnen. Zonder problemen naar de kwartfinale. In groep B zat de inmiddels bekende sterke Deen Frederik Aelestrup en ook hij ging met zijn partner Mette Jorgensen eenvoudig door. De Almeerders Rodney Spruijt / Sharon Brouwer en Quint Top / Judith van Cruchten vochten de tweede plek welke uiteindelijk door het eerste koppel werd gewonnen. Daarmee wisten Rodney en Sharon zich eveneens te plaatsen voor de kwartfinale. In groep C was het Ruben Wijnands / Lisa van Stenus die zich voor de kwart finale plaatste. Alleen in de tweede game tegen Emil Rantzau / Louise Mortsensen (Aalborg) dreigde wat onheil maar met 25-23 werd een derde game voorkomen. In groep D was Daniël Verkerk via een wanted gekoppeld aan Matilda Nygren Strandberg. Met een overwinning in drie games op David Riley / Emily Rasmussen (Lancaster) en een twee game overwinning (21-12 26-24) op de Denen Rasmus Kjaersgaard / Stine Ronn Nielsen werd de kwart finale veilig gesteld. Ook groep E kende Almeerse winnaars in het koppel Mark Verschoor en Laura Uivel. Beide partijen werden in twee games binnen gehaald. Groep F werd een prooi voor de Denen Mads Pedersen / Louise Pedersen. Ze bereikte op een overtuigende wijze de kwart finale. Ytze Luttik en Priscilla Holthuis behaalde in deze groep een nette overwinning op het Engelse koppel Oliver Ras / Olivia Shaw. In de laatste groep G wonnen Koen Odijk / Rosa Hondeman hun wedstrijden waardoor er 5 Almeerse koppels in de kwart finale staan.

Voor aanvang van de kwart finale was al zeker dat in iedere geval twee Almeerse koppels naar de halve finale zouden gaan. Alex Vlaar / Amy van Stenus wonnen van Rodney Spruijt en in het andere Almeerse duel gingen Ruben Wijnands / Lisa van Stenus door ten koste van Mark Verschoor / Laura Uivel . Daniël Verkerk mocht het met Matilde Nygren Strandberg proberen tegen Mads Pedersen / Louise Pedersen. In twee games gingen de laatste er met de overwinning vandoor. De laatste kwart finale ging tussen Koen Odijk / Rosa Hondeman en Frederik Aelestrup / Mette Jorgensen (Aalborg). In twee games zorgde Frederik / Mette voor dat er in de halve finale twee Almere – Aalborg op het programma staan.

Halve finale donderdag:

Alex Vlaar / Emy van Stenus (Almere) – Mads Pedersen / Louise Pedersen (Aalborg)
Ruben Wijnands / Lisa van Stenus (Almere) – Frederik Aelestrup / Mette Jorgensen (Aalborg)

Kijk voor alle uitslagen op toernooi.nl

Disco

In de avond was er voor alle deelnemers een disco georganiseerd in de kunstlinie.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Almere 13 juli 2010; Double competition ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)