Badminton Vereniging Almere

International Youth Games in Almere

Dit jaar is het de beurt aan Almere om de International Youth Games te organiseren. De steden Aalborg, Rendsburg, Lancaster en Almere organiseren ieder om de vier jaar de International Youth Games. Er zijn overigens meer steden die deelnemers afvaardigen naar deze jeugdspelen zoals bijvoorbeeld het Zweedse Vaxjö en het Letse Haapsalu.

De deelnemers worden zondag 11 juli 2010 in Almere verwacht en op maandag 12 juli starten de spelen. Het Topsportcentrum Almere is het zenuwcentrum voor deze spelen en veel sporten worden ook in dit complex georganiseerd. De spelen omvatten de sporten atletiek, badminton, handboogschieten, judo, roeien, tafeltennis, tennis, zwemmen en ook de cultuur komt aan bod.

Onze badmintonners hebben het altijd goed gedaan op de jeugdspelen en zij waren altijd goed voor eremetaal. Denk in dit kader aan Gita Djajawasito, Erik Staats, Maartje Verheul, Patrick Helmer, Sven Oosterling, Rinske Deriga en natuurlijk niet te vergeten Stephan Branderhorst.

Nou bieden de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, maar ook dit jaar heeft de BV Almere een aantal ijzers in het vuur die zo maar achteraf toch weer van brons, zilver of goud blijken te zijn!

De fine fleur van het Almeerse badminton zijn deze editie Sharon Brouwer, Judith van Cruchten, Thomas van Cruchten, Priscilla Holthuis, Rosa Hondeman, Ytze Luttik, Koen Odijk, Shannen Sowikromo, Rodney Spruijt, Amy van Stenus, Lisa van Stenus, Quint Top, Laura Uivel, Daniël Verkerk, Mark Verschoor, Alex Vlaar en Ruben Wijnands.

Alle buitenlandse deelnemers zijn weer onder gebracht bij gastgezinnen. Het viel dit jaar niet mee om voor iedereen een plaats te vinden. Wij zijn dan ook erg blij dat de tennisvereniging ons heeft geholpen door voor een paar badmintonners een gastgezin te vinden!

De loting is inmiddels gedaan en het programma is in elkaar gezet:

Zondag 11 juli
Aankomst deelnemers (verwachte aankomsttijden):
- Lancaster, 16.30 uur
- Rendsburg, 17.30 uur
- Aalborg, 19.00 uur
- Växjö, 20.00 uur

Maandag 12 Juli
10.00 – 16.00 uur Competitie (enkel)
20.00 - 21.30 uur Openingsceremonie in het Topsportcentrum

Dinsdag 13 Juli
09.30 – 12.00 uur Competitie (dubbel)
13.00 – 16.30 uur Competitie (gemengddubbel)
20.00 - 24.00 uur Discoavond in Kunstlinie

Woensdag 14 Juli
9.30 – 17.00 uur Dagtrip naar Walibi World

Donderdag 15 Juli
10.00 uur Halve finale jongens enkel – meisjes dubbel
10.45 uur Halve finale meisjes enkel – jongens dubbel
11.30 uur Halve finale gemengd dubbel
12.15 uur Finale jongens enkel – meisjes dubbel
13.00 uur Finale meisjes enkel – jongens dubbel
13.45 uur Finale gemengd dubbel
14.30 uur Medaille uitreiking
16.00 uur Theater voorstelling in Kunstlinie
20.00 - 21.30 uur Sluitingsceremonie in Topsportcentrum
21.30 - 24.00 uur Afterparty in Businesslounge Topsportcentrum

Vrijdag 16 juli
Vertrek van de buitenlandse deelnemers (tijden nog niet bekend)

Het vermelden waard is dat de organisator van het badmintontoernooi, Stephan Melein, ooit zelf heeft deelgenomen aan de jeugdspelen in 1989.

De leden van onze vereniging zouden we willen adviseren om onze spelers in het Topsportcentrum Almere van de nodige support te voorzien. Dat kunnen ze vast en zeker goed gebruiken, want met name vanuit Aalborg kunnen we sterke badmintontegenstanders verwachten!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. ronald op 05-07-2010 om 20:24 uur

    Beste organisatie, is het wellicht mogelijk om de aankomsttijd van Växjö te beïnvloeden?? Wellicht kunnen zij een uurtje eerder vertrekken en daardoor aankomen op een tijd dat de gastgezinnen ook de finale van het WK voetbal kunnen zien.
    Jullie zouden er een hele hoop gezinnen er een plezier mee doen. Daarnaast is de kans dat Växjö aankomt in een lege hal dan wat minder groot.

  2. Mariska Post op 07-07-2010 om 21:04 uur

    Helemaal geweldig. Ik ga zondag de wk finale met drie Duitsers kijken. Moeten die nog wel even winnen vanavond :P

Reageer op dit bericht (“International Youth Games in Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)