Badminton Vereniging Almere

International Youth Games Almere 11 en 12 juli 2010; Single competition

Zondag 11 juli 2010 was de dag van de….verloren finale maar ook de dag dat onze buitenlandse gasten uit Aalborg, Rensburg, Lancaster en Vaxjö aankwamen voor de internationale jeugdspelen. De jeugdspelen bestaat uit een cyclus van 4 jaar en worden voor de 5de keer in Almere georganiseerd.

De aankomst van de buitenlandse gasten verliep zonder problemen. Waarbij we, van deze plaats, nogmaals de tennisouders ontzettend willen bedanken dat ze vijf badmintonsters hebben opgevangen. Voor alle deelnemers is het een spannend moment. Wie krijgen we in huis en bij wie komen we in huis.

Maandag 12 juli 2010

Vandaag worden de enkels gespeeld. Het niveau bij de jeugdspelen wisselt sterk per jaar. De spelers uit Almere en Aalborg doen het traditioneel altijd goed. Ze krijgen dit jaar in iedere geval sterke tegenstand van de Zweedse speelster Matilda Nygren Strandberg. De pechvogel van de dag was Shannen Sowikromo die zich blesseerde in haar eerste partij.

Jongensenkel

In de jongensenkel werd er in 5 groepen van 5 gestreden voor een kwart of halve finale plaats. In groep A was de Almeerder Alex Vlaar duidelijk de sterkste en hij bereikte daarmee de halve finale. Voor Thomas van Cruchten was het jammer dat hij in de groep met Alex zat getuige zijn zwaar bevochte overwinning op Jacob Frandsen uit Aalborg (21-19 18-21 21-17). In groep B was het de sterke Deen Frederik Aelestrup die met overmacht de groep won. De Almeerders Rodney Spuijt en Koen Odijk eiste in deze groep de plaatsen 2 en 3 op. In groep C was het Ruben Wijnands die namens Almere de groep won. Ytze Luttik wist na een spannende eerste game(21-19) de Duitser Henning Clausen onder zich te houden. Ruben moest in de kwart finale spelen ten de winnaar van groep E; dit werd Mark Verschoor. Net als alle andere groepswinnaar won Mark alles in twee games al was dit tegen de Deen Emil Rantzau moeizaam (22-20 21-16). In groep D ging de Deen Mads Pedersen er met de winst vandoor. Quint Top en Daniël verkerk werden tweede en derde.

De enige kwartfinale ging tussen Ruben Wijnands en Mark Verschoor. Het was Ruben die de wedstrijd in twee games naar zich toe wist te trekken (21-15 21-17).

Halve finale donderdag:

Alex Vlaar (Almere) – Mads Pedersen (Aalborg)
Ruben Wijnands (Almere) – Frederik Aelestrup (Aalborg)

Meisjesenkel

Er werd in vijf groepen gestreden voor een plaats in de kwartfinale. Net als bij de jongens gingen alle groepswinnaars door zonder een game te verliezen al ging dat niet altijd even gemakkelijk. In groep A liet Lisa van Stenus op een overtuigende wijze twee Denen onder zich en plaatse zich daarmee voor de kwart finale. In groep B deed Amy van Stenus wat iedereen van haar verwacht namelijk winnen. Alleen in de wedstrijd tegen Anne Gustenhoff moest Amy er nog inkomen getuigen de kleine marge in de eerste game. In groep C speelde Shannen Sowikromo tegen Caroline Nielsen (Aalborg) misschien wel een gewonnen wedstrijd. Bij een stand van 21-6 10-11 sloeg het noodlot toe. Een bezoek aan de huisartsenpost volgde. De schade valt gelukkig mee maar deze week zal ze, helaas, niet meer spelen. De winnaar in de groep werd Rosa Hondeman die zich daarmee plaatste voor de kwart finale. De nummer twee van de groep Victoria Ljunggren (Vaxjö) plaatste zich ook voor de kwart finale. De spannendste partij was echter die tussen Josephine Saul (Lancaster) en Caroline Nielsen (Aalborg). Met 22-20 20-22 22-20 won de Deense. In groep D zit de zeer sterke Matilda Nygren Strandberg (Vaxjö). Ze won met overmacht haar wedstrijden. Laura Uivel en Judith van Cruchten werden de achtervolgers. In groep E komen we een Deense winnaar tegen; Louise Mortsensen. Hier werden Sharon Brouwer en Priscilla Holthuis de achtervolgers.

In de kwart finale stonden vijf spelers uit Almere, twee uit Vaxjö en één uit Aalborg. Door broederstrijd zouden er zeker twee Almeerders en een speler uit Vaxjö doorgaan. De wedstrijd tussen Lisa van Stenus en Sharon Brouwer werd in het voordeel van Sharon beslist (21-14 21-16). In de halve finale komt Sharon nu uit tegen Matilda Nygren Strandberg die haar teamgenoot met duidelijke cijfers van de baan sloeg (21-6 21-4). De andere halve finale zal gaan tussen Amy van Stenus, die met 21-14 en 21-10 won van Laura Uivel, en de Deense Louise Mortsensen. Dit had ook zomaar een Almeerse halve finale kunnen wonnen want Rosa Hondeman starte zeer overtuigend door met 21-12 de eerste game te winnen. In het vervolg van Rosa haar ritme kwijt en won Louise uiteindelijk toch overtuigend met 21-5 21-12.

Halve finale donderdag:

Sharon Brouwe (Almere) – Matilda Nygren Strandberg (Vaxjö)
Louise Mortsensen (Aalborg) – Amy van Stenus (Almere)

Kijk voor alle uitslagen op toernooi.nl

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 13-07-2010 om 08:41 uur

    Leuk verslag. Mooie resultaten van de Almeerders. Proficiat! En wat een pech voor Shannen Sowikromo. Sterkte Shannen.

Reageer op dit bericht (“International Youth Games Almere 11 en 12 juli 2010; Single competition ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)