Badminton Vereniging Almere

Josephine Wentholt op weg naar de Jeugd Olympische Spelen

Op 20 juli 2010 vond op Papendal door tien sportbonden de symbolische teamoverdracht plaats van het Nederlands Jeugd Olympisch Team. In het Olympisch team zijn twee badmintonners opgenomen, te weten Josephine Wentholt (BV Almere) en Nick Fransman (BC Smashing).

In Singapore staan 26 Olympische sporten op het programma. Het evenement richt zich op sporttalenten in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Nederland komt uit bij badminton, gymnastiek, handboogsport, hockey, judo, roeien, tafeltennis, watersport, wielrennen en zwemmen. Het Nederlands Jeugd Olympisch Team bestaat uit 36 sporters en 24 begeleiders. Het team staat onder leiding van chef de mission Ad Roskam

Josephine Wentholt en Nick Fransman worden begeleid door Eline Coene en komen uit in respectievelijk het vrouwenenkel en het mannenenkel.

Ad Roskam, Eline Coene, Josephine Wentholt en Nick Fransman

Volgens Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF, wordt het “steeds moeilijker om de ambitie om bij de top tien van de wereld te horen waar te maken, want de internationale prestatieverschillen worden steeds kleiner. Daarom wordt de opleiding van jonge sporttalenten ook steeds belangrijker. In dat licht moeten we de Jeugd Olympische Spelen dan ook zien. Het is een mondiaal evenement voor jeugdsporters, dat het belang van goede talentontwikkeling weergeeft.”

Ad Roskam gaf aan dat de Nederlandse deelnemers met hun kwalificatie voor Singapore al een bijzondere prestatie hebben geleverd. “Aan de Jeugd Olympische Spelen kunnen minder sporters meedoen dan aan Olympische Spelen, dus het was een zware taak om aan de kwalificatie-eisen te voldoen.”

Wij wensen de deelnemers het veel succes en in het bijzonder de badmintonners.

Voor meer informatie over de Jeugd Olympische Spelen en het Nederlands Jeugd Olympisch Team http://www.singapore2010.sg en http://www.nocnsf.nl/jeugdOS2010

Reageer op dit bericht (“Josephine Wentholt op weg naar de Jeugd Olympische Spelen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)