Badminton Vereniging Almere

Almeerse afvaardiging naar Yonex Langenfeld Cup 2010

Dit internationale jeugdtoernooi in Langenfeld, Duitsland vormt al sinds jaar en dag de officieuze opening van het nieuwe seizoen voor de nationale jeugdselecties op Papendal. Ook dit jaar is dat niet anders want van 20 tot en met 23 augustus 2010 strijden de selecties in Langenfeld met hun buitenlandse leeftijdgenoten om een plaats op het ereschavot.

Natuurlijk heeft iedereen kunnen en mogen genieten van een welverdiende vakantie, al dan niet doorgebracht in verre en exotische oorden, maar er werd de afgelopen maanden toch behoorlijk doorgetraind om goed voorbereid ten strijde te kunnen trekken!

Van de BV Almere / Badminton Academy Flevoland doen de volgende kinderen mee aan dit toernooi

Onder17

Onder 15

In Langenfeld zullen zij hun krachten moeten meten met kinderen uit 14 verschillende landen van Duitsland tot Wales en van Litouwen tot Frankrijk. Van te voren is het moeilijk om de kansen in te schatten, maar met de complete Deense selectie aanwezig, zal het niemand verbazen dat de Denen in bijna alle onderdelen en in alle leeftijdscategorieën als eerste zijn geplaatst (en vaak als tweede en derde!).

In de VD17 staat Amy met haar partner, Myke Halkema echter als 3/4e geplaatst, maar beide dames zullen top moeten zijn om zich staande te houden in het deelnemersveld van 32 dameskoppels. Amy speelt verder nog de mix met Jayme en heeft zich terug getrokken voor de single vanwege rugklachten. Jayme speelt naast de mix (met Amy dus) én de single ook nog de dubbel met Justin Teeuwen van BC Go!.

Manon Sibbald speelt de mix met Robin Tabeling (als 5/8e geplaatst) en de dubbel met Michelle Middelburg van DKC.

Debutante Brigitte Bulter speelt naast de single ook nog de dubbel als de mix. Voor beide onderdelen staat zij ingeschreven met een wanted.

Voor Lisa van Stenus wordt dit haar eerste ‘echte’ internationale toernooi. Als eerstejaars U15 draait het voor haar vooral om het opdoen van ervaring en kennis maken met het jeugdbadminton op Europees topniveau. Lisa speelt de single, de dubbel met Anne Vievermans en de mix met Johan Quartero.

Voor Alex Vlaar is dit al weer zijn tweede Langenfeld toernooi. In de dubbel die Alex met Lennart Breeschoten speelt, staan zij als 3/4e geplaatst en de mix wordt door Alex met Renske Kwakkenbos van BC Amersfoort gespeeld.

De STC wenst alle Nederlandse kinderen, maar die uit Almere in het bijzonder, erg veel succes en plezier toe in het verre Langenfeld. Mocht u geïnteresseerd zijn om te zien hoe deze kinderen varen dan komt u via deze link op de Duitse versie van toernooi.nl

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 17-08-2010 om 00:26 uur

    Heel veel succes allemaal

  2. rob op 17-08-2010 om 20:07 uur

    Kan de link nog toegevoegd worden aan het artikel zodat we de kinderen kunnen volgen?

Reageer op dit bericht (“Almeerse afvaardiging naar Yonex Langenfeld Cup 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)