Badminton Vereniging Almere

Amy van Stenus en Myke Halkema tweede op Yonex Langenfeld Cup 2010

Van vrijdag 20 tot en met zondag 23 augustus 2010 werd voor de 14e keer het internationale jeugdtoernooi georganiseerd door FC Langenfeld. Bijna driehonderd deelnemers uit 14 Europese landen stonden daar garant voor badminton van de bovenste plank. Van de driehonderd deelnemers droegen er 36 een Nederlands paspoort en daarvan waren er weer zes afkomstig van de BV Almere dan wel de Badminton Academy Flevoland!

De Almeerse kinderen deden het absoluut niet slecht in Langenfeld.
Iedereen wist minimaal één of zelfs meer partijen te winnen en kon zo ervaring opdoen in het spelen van dit soort wedstrijden op hoog niveau. Dit toernooi biedt namelijk een uitstekende gelegenheid om te bekijken waar de kinderen staan in internationaal verband, want alle toplanden waren aanwezig in Duitsland met uitzondering van Engeland: de Engelsen kiezen een aangepast traject met het oog op de Olympische Spelen van 2012, die zoals we allemaal weten in Londen zullen worden gehouden.

Uiteindelijk was Amy de enige van de zes die op de zondag, de finaledag, mocht terugkeren. Zij was met Myke Halkema na drie opeenvolgende overwinningen op een Chinees/Duits koppel (21-15 en 21-10), een Deens koppel (21-17 en 21-14) en vervolgens weer een koppel uit Duitsland, dat als 5/8e geplaatst was (21-14 en 21-18) doorgedrongen tot de halve finale. Op de zondag wachtte vervolgens weer een koppel uit Denemarken dat de dag ervoor verantwoordelijk was voor de uitschakeling van de nummers twee van de plaatsingslijst. Amy en Myke waren dus gewaarschuwd, maar uiteindelijk bleek het een verassend makkelijke partij te worden want met de gamestanden 21-14 en 21-10 waren de twee Nederlandse meisjes toch duidelijk te sterk voor de Deensen en was een finaleplaats een feit! Er lag misschien ook nog wel een extra stukje druk op deze partij want Nederland had tot dat moment een 100% score in de halve finales maar met deze winst in de VD17 wist Nederland de zesde finale te behalen!

In de finale werd voor de derde maal gespeeld tegen een Deens koppel. Ondanks het feit dat het Amy en Myke niet lukte om het goede niveau van de eerdere partijen te halen, lagen er wel degelijk kansen op winst in de eerste game. Na een achterstand van 15-20 knokten de meiden zich punt voor punt terug naar een stand van 20-20 maar moesten uiteindelijk toch de gamewinst aan de Deensen laten (20-22). In de tweede game ging het tempo verder omhoog, maar door een toenemend aantal fouten lukte het Amy en Myke niet meer om nog aan te klampen. Met de gamestand van 14-21 ging daarmee dan ook de tweede game en dus het kampioenschap naar de Deense meisjes en resteerde er een mooie en verdienstelijke tweede plaats voor Amy en Myke. Dit mag toch wel een vrij opmerkelijke prestatie genoemd worden aangezien Amy pas eerstejaars onder 17 is en de beide meisjes nog niet eerder in internationaal verband met elkaar hadden gespeeld.

Naast Amy kwam Manon Sibbald nog het dichtste bij het bereiken van de halve finales. In de single overleefde zij twee rondes, alvorens in drie games te worden uitgeschakeld door een sterke Deense. In deze wedstrijd lagen er absoluut kansen op de overwinning voor Manon maar gesteggel om een aantal shuttles die al dan niet in- of uit vielen, deden de concentratie van Manon geen goed. Desalniettemin mag ook Manon terugkijken op een goed toernooi. Dit geldt ook voor Alex; hij wist de poulefase te overleven, waarna in de volgende ronde de eerste heer van België een brug te ver bleek te zijn.

Ook de andere Almeerse kinderen deden het absoluut niet slecht in Langenfeld. Zowel Brigitte, Jayme als Lisa deden het uitstekend en wisten zoals gezegd één of meer partijen te winnen en kunnen dus met een gerust hart uitkijken naar de start van het nieuwe seizoen.

Voor meer informatie en verslagen over dit toernooi verwijzen wij u graag naar de site van Badminton Nederland (http://www.badminton.nl/), waar team manager Ger Tabeling een aantal stukjes heeft geplaatst. Alle uitslagen kunt u vinden op http://www.alleturniere.de/

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Josephine op 23-08-2010 om 14:41 uur

  Gefeliciteeeerd! :)

 2. Henk Staats op 23-08-2010 om 14:45 uur

  Mooie prestatie Amy en Myke!

 3. Marga Wentholt op 23-08-2010 om 16:06 uur

  Goed gedaan meiden! Van harte! ;)

 4. Henk Mostert op 23-08-2010 om 16:50 uur

  Heel knap werk

Reageer op dit bericht (“Amy van Stenus en Myke Halkema tweede op Yonex Langenfeld Cup 2010 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)