Badminton Vereniging Almere

Badminton Academy Flevoland gaat van start met eerste trainingen

Op 30 augustus 2010 is het dan zover. Na een relatief korte, maar zeer intensieve voorbereidingsperiode van drie maanden is de Badminton Academy Flevoland (BAF) zover dat het de poorten kan openen en kan gaan beginnen met de eerste trainingen. Gedurende deze drie maanden, waarvan het grootste deel ook nog in de vakantieperiode viel, zijn er verschillende gesprekken geweest met veel partijen waaronder partners, sponsors en niet te vergeten de selectieleden en hun ouders. Met gepaste trots kunnen wij nu zeggen, dat het harde werken niet voor niets is geweest!

De basis voor de BAF werd gevormd tijdens gesprekken tussen de BV Almere en de Provincie Flevoland, die al sinds geruime tijd liepen. Ex-gedeputeerde John Bos van de Provincie, had in oktober 2009 een sportnota opgesteld, waarin het sportbeleid van Flevoland voor de aankomende periode was uitgewerkt. In deze nota was er ook ruime aandacht voor Topsport binnen verschillende sportdisciplines. De BV Almere heeft natuurlijk behoorlijk wat ervaring en ambities op het gebied van Topsport, immers met ons 1e team, Dekker Almere, draaien we al weer de nodige jaartjes mee in de Eredivisie. Maar ook op het gebied van Topsport binnen onze jeugdopleiding timmert, de BVA al behoorlijk wat jaartjes aan de weg. Uiteindelijk hebben alle gesprekken, waar op een gegeven moment ook Sport Service Flevoland en Badminton Nederland bij werden betrokken, geleid tot een trainingsopleiding die in Nederland qua idee weliswaar niet geheel uniek is (immers, in Den Haag draait al ruim drie jaar een Academy op deze wijze), maar wel qua opzet!

Minimaal vijfmaal twee uur in de week traint de selectie van de BAF in Sportcomplex De Toekomstgroep in Almere Parkwijk, waarvan vier keer in de ochtend (07:30-09:30 uur). Daarna volgt een snelle douche om vervolgens met schoolspullen even de straat over te steken naar het Helen Parkhurst College om de schoollessen te gaan volgen. Het Helen Parkhurst is dan ook één van de belangrijkste partners voor de BAF, omdat zij via de speciale Topsportcoördinatoren ervoor zorg dragen dat er een ideale combinatie wordt gevonden tussen school en Topsport, waarbij de school voor deze jonge kinderen natuurlijk op het eerste plan blijft komen! Uiteindelijk moet dit voor de kinderen wel meer rust gaan opleveren, omdat hiermee het gestress rond het reizen van en naar andere steden voor avondtrainingen, tot het verleden gaat behoren. Alle kinderen hebben dus een bewuste keuze gemaakt om nog meer dan voorheen te investeren in de badmintonsport en zo de doelen te bereiken, die ieder voor zich gesteld heeft.

Nog een aantal kernpunten met betrekking tot de Badminton Academy Flevoland

De selectie van de BAF ziet er als volgt uit

01 Brigitte Bulter Racketeers 16 jaar
02 Manon Sibbald BV Almere 15 jaar
03 Amy van Stenus BV Almere 15 jaar
04 Jayme van Elten BV Almere 15 jaar
05 Alex Vlaar BV Almere 14 jaar
06 Ruben Wijnands BV Almere 13 jaar
07 Judith van Cruchten BV Almere 13 jaar
08 Dafne Linders BC Grootebroek 13 jaar
09 Daan Kusters BV Almere 13 jaar
10 Lisa van Stenus BV Almere 12 jaar

Voor vragen over de Badminton Academy Flevoland kunt u contact opnemen met Otto van Stenus op otto.v.stenus@bvalmere.nl

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Fam. Slaman op 21-08-2010 om 12:11 uur

    Weer een talent uit (BC) Grootebroek???
    Moet dat niet BC De Flinters zijn?

Reageer op dit bericht (“Badminton Academy Flevoland gaat van start met eerste trainingen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)