Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

En alweer een nieuw seizoen voor de Badminton Vereniging Almere, het 23ste om precies te zijn, en al het 17de seizoen in Sportcomplex De Toekomstgroep. Van een koude start zal ook dit seizoen geen sprake zijn, want tijdens de zomervakantie is er door een aantal vrijwilligers weer keihard gewerkt om daadwerkelijk van start te kunnen gaan. We mogen ons als vereniging gelukkig prijzen met zoveel betrokken vrijwilligers.

We hebben niet alleen betrokken vrijwilligers, we hebben ook last van clandestiene onderhuurders of krakers zoals u wilt. We hebben al maandenlang muizen in de hal, ondanks het feit dat we al jarenlang gebruik maken van een professioneel ongedierte bestrijdingsbedrijf, dat eens in de zes weken in ons sportcomplex werkzaamheden uitvoert. Maar de muizen zijn niet voor één gat te vangen. We denken inmiddels alle gaten en spleten muisbestendig gemaakt te hebben, maar weg zijn ze nog niet. Henk Mostert, de muizenvanger van Almere, is de afgelopen weken tweemaal per week de muizen wezen ruimen, maar de kans is nog altijd aanwezig dat u een muis tegenkomt. Het valt ons overigens met z'n allen te verwijten, want we sluiten de deuren niet altijd achter ons kont, zetten zelfs prullenbakken tussen de deuren, en de muizen hebben vrijspel.

Afgelopen zomer waren we van plan om nieuwe verlichting in het complex aan te brengen en over te gaan op led-verlichting. De led-investering is fors duurder dan die van gewone energiezuinige TL-lampen, maar het verbruik is aanzienlijk lager en het verdient zich snel terug. Maar de ontwikkelingen op verlichtingsgebied gaan zeer snel en daarom heeft de Beheerstichting (BSAO) besloten vooralsnog de verlichtingsswitch een half jaar uit te stellen.

Fred Wuck heeft de bediening van onze scoreborden op verzoek van de manager van Dekker Almere, Ernst van Stenus, vereenvoudigd. Dat is fase één van de verbetering, want Fred gaat ze ook nog draadloos maken.

Sportcomplex De Toekomstgroep zal overigens per 1 januari 2011 van naam veranderen. De Toekomstgroep is ruim tien jaar als naamsponsor voor ons sportcomplex opgetreden en daar zijn we heel blij mee geweest. De Toekomtsgroep blijft wel sponsor van onze vereniging, maar niet langer naamgever van ons complex. Maar we zitten nimmer bij de pakken neer en inmiddels is er een nieuwe naamsponsor. Als de tijd daar is, zullen wij u hierover informeren.

Voor de bowlsvereniging is 2010/2011 het laatste seizoen in ons sportcomplex. Per 1 juli 2011 zullen ze op zoek moeten naar een andere speelruimte. Het aantal leden is fors teruggelopen en de gemeente Almere stopt met de jaarlijkse subsidie aan de bowlsvereniging. De BSAO is in overleg met een andere sportvereniging en de gemeente Almere over de situatie na 1 juli 2011. De huurprijs van de bowlshal bedraagt zo'n € 35.000,-- per jaar en dat is toch een majeure bedrag.

De gesprekken over diverse BVA- en BSAO-onderwerpen met de gemeente Almere, voeren we niet voor niets. Ook voor het seizoen 2010/2011 kan BVA namelijk rekenen op een kernsportsubsidie van de gemeente Almere en dat komt ons goed uit met onze kwalitatief goede maar dure huishouding.

En dan Josephine Wentholt. Wat heeft deze jongedame geweldig gepresteerd in het verre Singapore tijdens de Jeugd Olympische Spelen. Zomaar de kwartfinale gehaald, het is niet te geloven. En ze kan niet alleen goed badmintonnen, ook haar verslagen zijn de moeite van het lezen meer dan waard! Nogmaals feliciteren wij Josephine met haar prestaties.

In mijn vorige van de voorzitter had ik u verteld dat de slagvaardigheid van onze jongste kleindochter Sara van al weer zeven maanden, goed vooruit gaat. Inmiddels heb ik dus een andere bril en die zet ik zekerheidshalve voortaan af als de kleine bij opa zit. Ook zuigelingenzorg, heet geloof ik nu heel anders, had al opgemerkt dat Sara zich motorisch goed ontwikkelt. Dat wist ik dus al.

Maak er een mooi seizoen van! En tot Peter van Soest zou ik willen zeggen, dat hij na deze noodgedwongen periodieke zomeronthouding, vanaf maandag weer helemaal los kan.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)