Badminton Vereniging Almere

Verslag van Josephine uit Singapore!

Dit is inmiddels al dag vijf in Singapore, maar ik zal bij het begin beginnen! Maandag 9 augustus 2010 vertrokken we met het hele Nederlandse Jeugd Olympische Team (in totaal 36 spelers en 24 coaches) om 11:30 uur naar Singapore! De vlucht duurde naar mijn gevoel wel 24 uur i.p.v. 12 uurtjes en we hadden erg veel last van turbulentie en luchtzakkingen, dus dat was wat minder.

Gelukkig zijn we veilig aangekomen. Eenmaal het vliegveld uit, eerste indruk: WARM. Heel erg warm. En benauwd, dat is misschien nog het ergste. Inmiddels ben ik wel redelijk aan de temperatuur en de vochtigheid gewend. Het is hier elke dag boven de 30 graden, meestal zo rond de 35 en de luchtvochtigheid is 80%.

De ‘Youth Olympic Village’ is ook echt enorm. We gaan naar het eten met de bus en als we naar de hal willen moeten we ook met de bus richting de eetzaal om vervolgens een andere bus te pakken die naar de sporthal gaat. De eetzaal, wat kan ik daar nou over zeggen… één grote chaos! Mensen van alle soorten en maten (dikke mensen, dunne mensen, halfnaakte mensen, mensen met truien, lange broeken en hoofddoeken om etc. etc.) en je kijkt je ogen uit. En geloof me, je staat soms gewoon een halfuur in de rij. Volgens mij hadden ze het aantal mensen wat hier in het dorp verblijft een beetje onderschat, want de eerste dagen kwam het redelijk vaak voor dat er gewoon niet genoeg water was. Er verblijven hier dan ook 5.000 atleten en coaches.

Josephine

De eerste dagen hebben we elke dag getraind in een trainingshal. Je kan hier maar één maal per dag trainen en maximaal 100 minuten, daarna is de baan weer voor iemand anders. Je moet de baan ook nog eens delen, dus je kon maar op een half baantje spelen. We hebben toen onderling met wat andere landen waar we de baan mee deelden afgesproken om wat oefenwedstrijdjes te spelen op een hele baan, dus dat was wel fijn.
Gisteren zijn we voor het eerst naar het stadion geweest, ook daar mochten we maar een uurtje trainen. Het stadion is zoooo groot, en vooral heel mooi. Een van de mooiste die ik ooit heb gezien, en nu mag ik er nog zelf in spelen ook. Er kan 5.000 man op de tribune zitten, ik ben benieuwd hoeveel mensen er komen. Verder staat er heel veel wind in de hal. Aan de ene kant heb je wind mee en aan de andere kant wind tegen. Dat is erg wennen, soms heb je zelfs last van zijwind.

Gisteren was ook de dag dat er werd geloot. Ikzelf ben niet echt bijgelovig, maar toen ik wakker werd dacht ik wel ‘shit, het is vrijdag de 13e, zal je net zien dat ik een slechte loting heb’.
De loting is als volgt: ik zit in de poule bij de 1e geplaatste Misaki Matsutomo uit Japan. Verder zit ik bij Tracey Wong (Canada) en Kate Foo Kune (Mauritius). Balen dus.
Morgenochtend speel ik om 9:00 uur m’n eerste wedstrijd, gelijk tegen de eerste geplaatste.
Het voordeel daarvan is, dat het ook haar eerste wedstrijd is, dus misschien moet ze nog even op gang komen of weet ze nog niet zo goed wat ze met de wind aanmoet. Het nadeel is dat het ook mijn eerste wedstrijd is, dus voor mij is het ook wennen. Ik ga er hoe dan ook alles aan doen om te winnen!!

Vanavond is de openingsceremonie. Ik (en nog vier anderen, waaronder Nick) mogen er niet heen, omdat we morgen moeten spelen. Heel erg balen natuurlijk, maar het is niet anders. Het schijnt een grote show te worden en er komen ook optredens, o.a. van Sean Kingston.
Ik ga nu met de bus naar de eetzaal en jullie horen snel weer van me!

Groetjes,
Josephine

Tot nu toe 15 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 14-08-2010 om 15:22 uur

  Leuk verslag Josephine en succes in het warme Singapore.

 2. Marga op 14-08-2010 om 16:05 uur

  Zo word ik aan alle kanten bijgepraat Josephine!! Nogmaals heel veel succes morgen en maandag natuurlijk en hopelijk kunnen we gauw weer even chatten met elkaar. Liefs, Marga.

  P.S. Leuk stukje trouwens.

 3. Cindy Voskuijl op 14-08-2010 om 16:06 uur

  Leuk om te lezen allemaal, Josephine! Heel veel succes en geniet je suf, want het lijkt me wel heel speciaal om dit mee te mogen maken.
  Ben benieuwd naar het vervolg!

 4. Henk Mostert op 15-08-2010 om 00:36 uur

  Leuk je dat je ook aan de andere kant van de wereld van je laat horen.

 5. Josephine op 15-08-2010 om 07:24 uur

  Even een kort nieuwsberichtje vanuit Singapore:
  Ik heb vanochtend van de 1e geplaatste gewonnen met 21-17, 5-21 & 21-19!!!!
  Ben echt heel erg blij!
  Verslagje volgt nog :)

 6. Henk Staats op 15-08-2010 om 08:53 uur

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning!

 7. Joke Wentholt op 15-08-2010 om 09:28 uur

  Lieve Josephine, allereerst dit: Van Harte Gefeliciteerd met je overwinning op de 1e geplaatste! Geweldig. Verder heb ik met veel plezier je verslag gelezen. Heel veel plezier en succes! Liefs uit Groningen, ook van Alide

 8. Marlies Wentholt op 15-08-2010 om 12:17 uur

  Lieve Josephine,
  SUPER, winnen van de 1e geplaatste, van harte gefeliciteerd!! Ik wens je veel succes met de 2e wedstrijd!! Toi Toi.
  Je verslag heb ik met veel plezier gelezen.

  Nogmaals veel succes en liefs ook van Olivier.

  xx Marlies :-)

 9. Gerard Wentholt op 15-08-2010 om 20:50 uur

  Je kan niet alleen heel goed badmintonnen (als dat tenminste een goed werkwoord is!?) maar ook heel erg leuk schrijven. In ieder geval heel veel succes morgen met je derde wedstrijd en vooral: geniet er met volle teugen van. Liefs van Thea en Gerard

 10. Aisha op 16-08-2010 om 09:55 uur

  Josephine heeft ook van Kate Foo Kune gewonnen en is nu als 1e in haar poule door naar de kwartfinales!

 11. Marlies Wentholt op 16-08-2010 om 10:06 uur

  Fantastisch Josephine 1e geworden in je poule.
  Op naar de kwartfinale!! Toi Toi veel succes en zoals Gerard al zei, geniet er met volle teugen van.

  Liefs van Marlies en Olivier :) ;)

 12. Paul Wentholt op 16-08-2010 om 10:10 uur

  Lieve Josephine,
  We zagen zojuist op de website van de Olympische Jeugdspelen dat je ook je derde wedstrijd hebt gewonnen. Van harte gefeliciteerd van ons allemaal met dit prachtige resultaat. En we hebben genoten van je leuke stukje op de website.
  Zet 'm op in de kwartfinale, en lieve groeten van ons allemaal.
  Tineke en Paul

 13. Henk Staats op 16-08-2010 om 10:17 uur

  Ik stel voor dat de hele familie Wentholt, het zijn er nogal wat :) naar de eerste thuiswedstrijd van Dekker Almere tegen Roosterse BC (zaterdag 25 september 2010 om 19.00 uur) komt kijken om Josephine te bewonderen. Kunnen ze zich direct inschrijven als supporter van de vereniging :)

 14. Marga Wentholt op 16-08-2010 om 12:06 uur

  Lijkt me een heel goed idee Henk!!
  Dus B & Z noteer maar vast in jullie agenda! :o:

 15. Gerard Wentholt op 16-08-2010 om 16:00 uur

  Beste Henk,
  Bedankt voor de uitnodiging voor 25 september, maar helaas kan ik dan niet. Misschien ben ik later in het seizoen ook welkom? Hartelijke groeten, Gerard Wentholt

Reageer op dit bericht (“Verslag van Josephine uit Singapore! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)