Badminton Vereniging Almere

7-1 overwinning team 10

Team 10, met allemaal nieuwelingen in de hoofdklasse, heeft vandaag de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald. In Wormer werd met 7-1 gewonnen van team 1 van De Shuttle.

Zondagochtend 9:45, vertrek vanuit Almere naar het altijd zonnige en gezellige Wormer. Het hele team was goed 'uitgeslapen', en dat was te merken aan de stemming in de auto. Na het gelijke spel van de 1e speelweek had iedereen weer zin in de volgende partij, voor Johan zelfs pas zijn eerste wedstrijd na afwezigheid bij de eerste speelronde.

Omdat de reistijd meeviel kon er voor de wedstrijd eerst nog worden genoten van een lekker bakkie pleur en een koppie thee. Daarna moesten Krijn en Arjan meteen de baan op. De twee heren staan niet bekend om hun vlugge start, en de 1e set werd helaas ook verloren met 21-19. De 2e set begon goed, maar door wat foutjes op het eind werd helaas weer 21-19 verloren.

De damesdubbel van Marit en Sylvia ging gelukkig een stuk beter. Na een spannende 1e set (21-19 gewonnen) was de tweede set een stuk simpeler voor Almere. De stand was weer gelijk! Johan was ondertussen aan zijn single begonnen, en dit draaide uit op een monsterpartij. Nadat Johan de 1e set won met 25-23 liep het de 2e set wat minder, en moest hij deze laten gaan aan z'n tegenstander met 14-21. De 3e set ging geheel gelijk op, maar door goed spel in de laatste punten won Johan met 22-20. Ook zijn eerste overwinning in de hoofdklasse was binnen!!

De single van Marit tegen de waarschijnlijk 3x zo oude tegenstander ging makkelijk gewonnen, en ook Krijn liet zijn tegenstander kansloos in de single met een paar mooie punten. Daar had hij wel een lekker broodje kroket mee verdiend!

Sylvia speelde een goede 1e set in haar single, deze won zij ook terecht met 21-17. In de 2e set begon de 2e dame van De Shuttle wat sterker en ging het gelijk op. Na een verkeerde beweging blesseerde zij zich aan haar rug, en moest zij de partij opgeven. Ook de daarop volgende mix kon zij niet meer spelen. Alleen de mix van Marit en Arjan stond nog op het programma. Deze ging na een spannende 3e set gelukkig naar Almere! Dit betekende een 1-7 overwinning voor team 10.

De overwinning werd beloond met een lekker biertje en Fristi met de nodige bittergarnituur. Als toetje kreeg team 10 nog een file van een half uur voor de kiezen op de A1. Maar de stemming was goed in de auto, wat het allemaal wat dragelijker maakte ;). Met een paar houten billen kwamen we weer netjes in Almere aan!

Binnenkort meer...

Reageer op dit bericht (“7-1 overwinning team 10 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)