Badminton Vereniging Almere

Almere en de eredivisie 2010/2011

De afgelopen weken heeft u op onze site kunnen lezen hoe het Panfish Almere, later Dekker Almere geheten,de afgelopen seizoenen is vergaan in de eredivisie badminton. Met name de eerste seizoenen heeft het eerste team van Almere zich ternauwernood gehandhaafd in de eredivisie. Met ingang van het seizoen 2006/2007 ging het Dekker Almere eenvoudiger af om zich te handhaven en was het degradatiespook verdwenen.

Maar wat is het buikgevoel van de manager van Dekker Almere, Ernst van Stenus, in het komende seizoen 2010/2011?

'Na het stoppen van ons clubicoon Erik Staats en het vertrek naar Duitsland van Tim Vaessen hebben we met Saber Afif en Dave Khodabux meer dan passende vervangers aangetrokken voor ons vlaggeschip Dekker Almere', aldus Ernst van Stenus. De personele bezetting van Dekker Almere is nu als volgt

Nadat Culemborg en Invictus zich uit de eredivisie terug hebben getrokken, hebben The Flying Shuttle '57 uit Bergen op Zoom en DKC uit Den Haag hun kans gegrepen om in de eredivisie uit te komen. En de spreiding over Nederland van de eredivisieteams is er aanzienlijk beter op geworden dan een aantal seizoenen terug. De eredivisie ziet er nu als volgt uit

Van Stenus denkt dat Van Zundert Velo opnieuw goede kansen heeft om het kampioenschap binnen te halen, maar Duinwijck en Amersfoort zijn niet bij voorbaat kansloos.

'Van Zundert heeft immers een sterk team met als uitschieter in bovenwaartse zin Dicky Palyama en de zeer ervaren Ginny Severien die kan smashen als een grote kerel en dat bedoel ik uiteraard positief.

Amersfoort heeft zich versterkt met de Chinese dames Shi Si Zou en Zi Ying Sheng en Jurgen Wouters. Jammer is dat Jürgen Wouters voorlopig met zijn blessure uit de running is, maar desondanks een heel sterk team rondom Yao Jie.

Als de heren van Duinwijck blessurevrij zijn, dan is ook Duinwijck een tegenstander van formaat en voor Van Zijderveld geldt dat evenzeer zeker na het aantrekken van Sarah Milne en de dubbel- en mixspecialist Marcus Elis, beiden uit Engeland.
Amersfoort, Duinwijck, Van Zijderveld en Dekker Almere zullen strijden om de drie overige play-offplaatsen, dus dat wordt buitengewoon spannend.

Maar ook de strijd in de staart van de eredivisie is interessant. Daar liggen volgens mij spannende en emotionele wedstrijden in het verschiet en dat hoort er ook bij. Denk aan de streekderby tussen Roosteren en Victoria.
Persoonlijk dicht ik Roosteren de meeste kans toe om zesde te worden en ook zie ik deze club nog wel eens voor verrassingen zorgen! Roosteren heeft zich versterkt met Jente Paesen uit Belgie. De altijd 'lastige' Leon Nottelman is een stabiele speler, die met name op de satellitetoernooien uitstekend heeft gepresteerd.

FST '57 uit Bergen op Zoom is een van de debutanten op dit niveau. Persoonlijk ben ik benieuwd wat met name Monique Broeke op het hoogste niveau kan doen. Ik vind haar een erg goede speelster die met name in de single nog menig partijtje zal winnen.

Al met al denk ik dat we een heel leuke competitie tegemoet gaan al vind ik wel dat de wedstrijdkalender van de eredivisie er wat evenwichtiger uit had kunnen zien. Met drie toernooi-uitzendingen minder van onze toppers, had de eredivisiekalender er aanzienlijk beter uitgezien, in die zin dat er veel meer wedstrijden gelijktijdig hadden kunnen plaatsvinden, minder versnippering dus'.

Tot slot wenst Ernst van Stenus zijn eigen ploeg Dekker Almere heel veel succes toe in de komende spannende en enerverende competitie.

Dekker Almere speelt de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 25 september 2010 om 19.00 uur in de Carltonzaal van Sportcomplex De Toekomstgroep tegen de Roosterse BC.

Reageer op dit bericht (“Almere en de eredivisie 2010/2011 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)